Cookie- og Privatlivspolitik

The Cave

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
09.01.2020
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Cave
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m./eng. undertekster)
|

Dokumentarfilmen 'The Cave' handler om lægen Dr. Amani, der leder et hospital i den sønderbombede syriske by, Ghouta.

Indbyggerne er fanget i byen, men har bygget en grotte under jorden, hvor de kan gemme sig fra de russiske bombeangreb.

Amanis arbejde på hospitalet er en evig kamp med manglende ressourcer for at hjælpe utallige slemt tilredte krigsofre, ofte helt unge børn og babyer.

Dokumentaren er dansk produceret af Sigrid Dyekjær og instrueret af Feras Fayyad, der blev Oscar-nomineret for den beslægtede De sidste mænd i Aleppo.

'The Cave' modtog den prestigefyldte People's Choice Award på Toronto filmfestival i 2019.

The Cave er nomineret til Oscaren for bedste dokumentar.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (95 votes)
4.9
5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det rå mod, der stilles til skue i hospitalet, og som må have været en forudsætning for at kunne optage 'The Cave', er [...] inspirerende i sig selv. Midt i vanviddet er det selvsamme mod, der indgyder håb." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "... de danske klippere Denniz Göl Bertelsen og Per K. Kirkegaard [har] formået at orkestrere de meget ens optagelser fra hospitalet, så man fornemmer en udvikling og en bevægelse mod håbet. Altid håbet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Amani Ballour, der også må slås med omverdenens patriarkalske forestillinger om, hvad kvinder bør beskæftige sig med, [er] den mest heroiske skikkelse, vi kommer til at møde [i år]. I biograferne og udenfor." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... 'The Cave' kan få lov at blive siddende i kroppen som en af de mest rystende film i flere år." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Den skal gerne ses på stort lærred i en mørk biograf, hvor formen og klarheden kommer til deres ret. Men filmen skal ses under alle omstændigheder. Og ikke kun for sin overjordiske skønhed, men præcis for sin jordiske menneskelighed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Doktor Amani er super sej. Ja vel nærmest en Nobelpris-agtig wonder woman, som i den grad fortjener anerkendelse. Filmen er også virklig sympatisk, og man har bare lyst til at elske den. Men jeg elsker nok mere idéen om filmen, for den er ikke uden sine svagheder.

Den er lavet som en fluen-på-væggen dokumentar, der følger Dr. Amanis dagligdag på hospitalet The Cave i det krigshærgede Syrien. Der er ikke nogen gennemgående historie eller udvikling. Der er ingen voice-over der giver os indsigt eller forklaringer. Og udover Dr. Amani, så er der heller ikke nogen gennemgående kollegaer eller patienter, som man får lov til at følge og se, hvad der sker med. Det er med andre ord fluen-på-væggen i yderste potens. Det er et modigt valg, men også filmens store svaghed. For efter 20 minutter bliver det hurtigt meget ensformigt. Vi ser de samme scener igen og igen, og jeg kom simpelt hen til at kede mig godt og grundigt.

De tre stjerner går til Dr. Amanis personlighed og filmens budskab. Hvis jeg skulle have bedømt The Cave ud fra den filmiske oplevelse, så ville den have fået noget mindre.

Amira

Alle burde se den!

Signe

The Cave er så rørende og man går unægteligt ud af biografen som et nyt menenske... jeg græd fra start til slut, så handler det nu om at omdanne sorgen til noget aktion! Tusind tak for denne oplevelse

Josef

Hjerteskærende historie. DEN SKAL SES!

sigriduser/781848

What a film!!!! Den bedste film fra 2019!

MOONuser/316583

chokerende!! og hamrende rørende.
Jeg troede ikke at denne film ville røre mig så meget og samtidig er der spænding igennem hele filmen.
POLITIKEN
"... 'The Cave' kan få lov at blive siddende i kroppen som en af de mest rystende film i flere år."
det siger faktisk det hele...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.