Cookie- og Privatlivspolitik

Denne danske film er stadig med i Oscar-kapløbet

'Dronningen' er desværre ude

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Sent i går aftes udkom Oscar-akademiets shortlist inden for ni kategorier. Dvs. de film, der stadig er med i kapløbet om en endelig nominering.

Kategorierne var dokumentarfilm, kort dokumentarfilm, udenlandske film, makeup og hår, originalt score, originale sang, animeret kortfilm, kortfilm og visuelle effekter. Med danske øjne var især udenlandske film, kortfilm og dokumentarfilm spændende, da danske film var i spil.

Desværre kom Dronningen ikke videre i udenlandske film-kategorien, men til gengæld oplevede en anden film med dansk islæt at gå videre. Nemlig dokumentarfilmen The Cave, der kom med blandt de sidste 15 ud af 159 indstillede film.

Feras Fayyads danskproducerede 'The Cave' foregår på et underjordisk hospital i Syrien, hvor børnelægen doktor Amani og hendes hold af læger og sygeplejersker knokler for at redde liv under de mest forfærdelige vilkår.

Den rørende film vandt tidligere på året publikumsprisen på Toronto Filmfestival i dokumentarkategorien, og Fayyads forrige film, De sidste mænd i Aleppo, modtog faktisk en Oscar-nominering i 2018. 

Det er Danish Documentary Production, der står bag, hvilket de også gør på den tysk-engelsk-dansk-producerede 'Aquarela', som også er forhåndsudtaget.

The Cave får dansk premiere den 9. januar.

Nomineringerne offentliggøres den 13. januar. Uddelingen finder sted søndag den 9. februar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter