Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor er science fiction-filmen Dune den hotteste film på vej

Derfor er science fiction-filmen Dune den hotteste film på vej

Denis Villeneuve, Timothée Chalamet & Oscar Isaac

Stem op!
36
Stem ned!
0
(reset)

Vi har skrevet om denne film en del gange før, så du ved måske allerede, at en ny filmatisering af Frank Herberts klassiske science fiction-roman, ’Dune’ (på dansk: Klit) er på vej.

Her er 4 grunde til, at ’Dune’ allerede nu er blandt vores mest ventede projekter.

1.Denis Villenuve instruerer
Den ukuelige filmskaber bag bl.a. SicarioArrival og Blade Runner 2049 skal instruere. Canadieren der - meget lig Christopher Nolan - tør lave store lækre Hollywood-film med noget på hjerte og forventninger til publikums intelligens. Efter især ’Arrival’ og ’Blade Runner 2049’ ligner han med sine arthouse-rødder og mainstream-evner den helt rette mand til at bringe Herberts ambitiøse roman til live. Han har tilmed kaldt det for sit drømmeprojekt.

2.Sandorme og intergalaktisk Game of Thrones-lignende politik
Frank Herberts roman fra 1965 handler om magtkampe i et meget fjernt intergalaktisk fremtidsimperie, hvor det mest værdifulde, man kan besidde, er krydderiet Melange. Det meget vanedannende krydderi højner menneskers bevidsthed, forlænger ens liv og giver adgang til at rejse mellem galakserne.

Imperiet er splittet i politiske kampe mellem tre huse, Atreides, Harkonnen og Corrino. Vi følger Atreides-familien, der har fået kontrollen over ørkenplaneten Arrakis - hjemsted for Melange. En magtfuld position, som alle rivaler i universet er ude efter. Samtidig er planeten i den grad hærget af gigantiske sandorme.

3.Et suverænt cast
Med Villeneuve i instruktør-stolen kommer de helt rigtige skuespillere automatisk til. Og pt. ser rollelisten til ’Dune’ intet mindre end fremragende ud:

Call Me by Your NameTimothée Chalamet, der lige nu er aktuel i dramaet Beautiful Boy, skal spille hovedrollen som Paul Atriedes. Den eneste søn af Hertug Atriedes og fremtidigt overhoved af den magtfulde royale familie.

Oscar Isaac er pt. på tale til rollen som hertug Leto Atreides, faderen til Paul og overhoved af huset Atreides.

Rebecca Ferguson er bekræftet som Lady Jessica, konkubine til Leto, mor til Paul og medlem af den såkaldte Bene Gesserit-kvindeorden.

Charlotte Rampling vil tilføje en del mystik som det mystiske Bene Gesserit-medlem Mother Mohiam fra huset Corrino.

Stellan Skarsgård skal spille fimens hovedskurk som Baron Harkonnen, der er overhoved af huset Harkonnen.

Josh Brolin skal spille rollen som den loyale soldat Gurney Halleck, der kæmper for Atreides-huset. 

Dave Bautista skal spille med sin imponerende fysik som Glossu ”Beast” Rabban, der er baronens nevø.

Zendaya skal spille Paul Atriedes konkubine, Chani Kynes.

Javier Bardem skal spille Stilgar Ben Fifrawi - lederen af Sietch Tabr, der er en stamme på Arrakis. 

Jason Momoa skal spille Duncan Idaho - en sværdkæmper og loyal undersåt til Leto Atreides.

4.Den kommer i to (eller flere) dele
Istedet for at tvinge de 412 sider ned under 130 minutters spilletid, har Villeneuve allerede meddelt, at filmatiseringen udkommer i to dele. Faktisk udtalte han til The Playlist: ”Målet er at lave to film, måske flere”, så vi skal ikke bekymre os om en detaljeløs fortælling der skøjter hen over handlingen og kun består af store plotbærende scener. En fejl der bl.a. var med til at kuldsejle mesterinstruktøren David Lynchs 1984-version. Universet i ’Dune’ er så fantasifuldt og kompliceret at det kræver god tid at udfolde.

Dune - del 1 får premiere til november 2020. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kennethuser/427977

Jeg tror det bliver svært at overgå originalen. Jeg håber det sker - men frygter den ikke gør.

Kim

Jeg har det på samme måde, Kenneth ! Jeg elsker virkelig den 'originale' Dune fra 1984, og kunne godt frygte at den nye, i hvert fald i min egen optik, ikke vil leve op til forventningerne...! Mest af alt var dét jeg bedst kunne li' ved den 'gamle' skuespillerne, både valget af og præstationerne af disse ! De var bare så perfekte hver især til deres respektive karakterer, at jeg ser det svært at overgå... men selvfølgelig skal jeg da se den nye - klart skal jeg det !

Antaeus

Jeg vil nu mene det bliver ret nemt at overgå originalen fra 1984, den var ikke særlig vellykket selv om der var visse gode takter. Miniserien var bedre selv om den heller ikke var optimal.

Det bliver til gengæld meget svært at leve op til bogens kvaliteter.

peter

Den gamle Dune er en klassiker, så håber den nye rammer samme atmosfære eller derhen af og ikke rammer helt ved siden af, blade runner 2049 ramte godt da den var hen af i samme stil som den gamle, glæder mig i hvert fald til at se om den her bliver en succes eller fiasko

magicthe

Efter af have set flere af Villeneuves film, både Incendies/Nawals Hemmelighed, Enemy, Sicario, Arrival, Prisoners og Blade Runner 2049, er Villeneuve en de instruktører, som godt kan håndtere Dune. Jeg har godt nok hverken læst bogen eller set Lynch filmatisering af den.

Det undrer mig, at du sammenligner Denis Villeneuve med Christopher Nolan. Der er meget langt, mellem de to instruktører. Villeneuve er en arthouse-instruktør, der samtidig kan instruere film, som er spændende for publikummet til mainstream-filmene. Nolans film er high-concept film, til et publikum, der først og fremmest vil underholdes.
I sidste ende, kræver Nolans film et "buy-in" på suspension of disbelief, og dermed at følge filmens plot, uanset hvor tomt det i sidste ende er, set fra et filmkritisk synspunkt. (Derfor kan konceptet bag filmen stadig være en dog idé).
Villeneuves film er istedet fokuseret på suspense eller mystery, med en reel substans og tanke bag. Villeneuve forventer af publikummet selv kan tænke og forklarer ikke mere end nødvendigt. Det er derfor op til publikummet selv, at finde ud af filmens plot og historie.

Derfor forstår jeg ikke den sammeligning, mellem de to instruktører.

Stine Teglgaard

Tak for feedback. Jeg synes nu godt, man kan kalde dem begge for instruktører, der laver thinking mans blockbusters...
Men ja en til en, er de næppe :-)
MVH Stine
kino.dk

Julius

Herberts romaner er blandt mine absolutte yndlingsbøger, og med et absurd kompliceret univers er der potentiale for noget af det 21. århundredes bedste sci-fi på film. Villeneuve har endnu ikke lavet en dårlig film, og med et tiltagende vildt cast som dette og et vanvittigt hold bag filmen, ser det virkelig lovende ud. Suverænt den kommende film, jeg er mest interesseret i.

Antaeus

Ja, den er bestemt ventet. For mig den mest ventede film af alle siden alle tiders bedste filmunivers, Star Wars, fejlede så slemt og nærmest har kastet storværket i dybet, dog med lidt isbjerge stikkende op undervejs.

Man skal ikke glemme argumentet, at bogen er et sublimt mesterværk, så baggrunden er i orden og det er kun op til instruktøren at sørge for at filmen bliver lige så god som bogen.

Personligt er jeg ikke specielt imponeret af Villeneuves film. Men castet ser ud til at være virkelig godt. Men det var endnu mere imponerende i 1984 filmen og alligevel blev filmen ikke særlig god.

Og jeg giver dig også ret i argument 2 og 4. Fortællingen om sandplaneten med de store sandorme er magisk og tiltrækkende og det er en stor fordel, at den kommer til at strække sig i mindst 2 dele så vi kommer dybere ned i det fantastiske univers.

Og hvis man vil varme op til filmen så skal man se Jododorowskys dokumentar om hans film, Dune, som aldrig blev til noget. Den er fremragende og så spændende fortalt. Og hans casting var endda endnu mere interessant end 1984 udgaven. Den kan sidst jeg så lejes på iTunes for 39 kr.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Simon

Det var simplethen bare for klamt og pinligt...

2 timer siden
Kenneth Pedersen

...den skal ses!!

11 timer siden
DJN
DJN

Ikke Denvers.

14 timer siden
Kasperuser/462211
Kasperuser/462211

Det er svært at forestille sig noget ret meget mere pinligt.

14 timer siden
Jens Peteruser/393169
Jens Peteruser/393169

Det må simpelthen være den ultimative bummert

17 timer siden

Aktive debatter