Cookie- og Privatlivspolitik

Beautiful Boy

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en konfliktfyldt, ulykkelig og varm stemning. Der er scener med heftige skænderier, mennesker i følelsesmæssig affekt og mennesker, der tager narkotika. I flere scener ses hovedkarakteren indtage narkotika i form af injektioner, piller og joints. I en af scenerne falder han bevidstløs om på et toilet. I en anden scene giver hovedkarakteren en person kunstigt åndedræt efter en overdosis. I flere scener bryder hovedkaraktererne sammen og råber af hinanden. Der er imidlertid også en række scener, der skildrer en varm relation mellem far og søn og familien. Forældrene er gennemgående handlekraftige og vedholdende i deres støtte og kærlighed til sønnen. Derfor vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.01.2019
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Beautiful Boy
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Filmperler, Seniorbio, Særvisning
|

I dramaet 'Beautiful Boy' sker det værst tænkelige for journalisten David Sheff, da hans søn kommer ud i et alvorligt stofmisbrug.

På trods af et usædvanligt tæt forhold far og søn imellem, alverdens ressourcer og en lysende klar fremtid foran sig, bliver den store teenager Nic Sheff afhængig af det stærkt vanedannende crystal meth. Og fra en dag til den anden forsvinder den dreng, Nic engang var.

Hans far, mor, stedmor samt småsøskende rammes af Nics afhængighed, og snart handler alt om afvænningsklinikker, svigt, raseri og ikke mindst det store spørgsmål: Hvordan kan Nic komme levende ud af sit misbrug?

Især David sætter sig for at forstå sygdommen istedet for at fordømme den. Han nægter at give op. For inde bag narkomanens tomme blik ser han stadig sin elskede lille smukke dreng.

'Beautiful boy' bygger på den virkelige David Sheffs biografi om stofmisbrugets uforklarlige væsen, samt hvad sygdommen betyder for ikke bare misbrugeren, men også for hele familien. 

Steve Carell, der tidligere har medvirket i Foxcatcher, spiller faderen David, mens sønnen spilles af en af tidens hotteste stjerner, Timothée Chalamet fra Call Me by Your Name. Sidstnævnte blev Golden Globe-nomineret for sin præstation. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (130 votes)
4.9
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Beautiful Boy' har allerede fået en del Oscar-buzz og vil alt det rigtige. Men den behøvede slet ikke glasuren og skønheden, for at vi ville spise den med hud og hår." (Stephanie Caruana)

 • Filmland P1

  "... Timothée Chalamet, en af tidens mest lovende skuespillere [...], udstråler den rigtige, ubærlige følelse af et smukt og prægtigt ungt menneske, der burde gribe livet og svæve af sted på det, men i stedet ødelægger sig selv." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Beautiful Boy' er en smuk film [...] med et formidabelt soundtrack, der består af Nics (og Davids) yndlingsmusik – herunder selvfølgelig John Lennons sang, der har inspireret titlen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Beautiful Boy' ses og føles som en ekstremt vigtig film om sit emne. Den er følelsesladet, men hverken melodramatisk eller sentimental." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Manuskriptforfatteren, australske Luke Davies, er selv forhenværende misbruger. [...] Davies er især god til at skildre følelsesløsheden og impulsiviteten. Der er en vis prosaisk frihed forbundet med tilsidesættelsen af andres behov." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Morten

Super skuespil

Tatianauser/920612

super

Tanjasl

Puha sikke en film! Beautiful Boy er hjerteskærende og hjertevarm fra start til slut. Filmen skildrer sublimt de indvirkninger et misbrug har på en familie som helhed men også de enkelte individer. Det er en barsk og stærk film der skal ses.

sanne

Barsk film, som giver stof til eftertanke.
Og så gør Thimothee det bare godt.

uink

lavere kvalitet film.
Jeg har set andre websteder, der er meget sjovere og af høj kvalitet.
Her er hvor jeg kiggede på webstedet

>>>☎☏⌨✁✂✃✄✆ moviestreamDK.blogspot.com

>>>☎☏⌨✁✂✃✄✆ moviestreamDK.blogspot.com

>>>☎☏⌨✁✂✃✄✆ moviestreamDK.blogspot.com

S. Rico

Steve Carrell har efterhånden i en del film vist, at han er en glimrende karakterskuespiller. I Beautiful Boy stjæler han lærredet og er meget intens i sin skildring af en far, der lider frygtelig under, at hans tidligere så tætte far/søn forhold forsvinder under fødderne på ham.

Det rammer dobbelt hårdt, når der både er tale om teenageoprør (som kan være slemt i sig selv, men jo meget normalt), og der samtidig er hårde stoffer indblandet. Faderen prøver virklig at være forstående og gør alt for at sætte sig ind i situationen, så han kan hjælpe bedst muligt. Men det er virklig op ad bakke, for hvornår bør man række en hånd ud, og hvornår er det bedst at lade fuglen prøve at flyve selv...?

Det gives der ikke noget entydigt svar på, ligesom filmen heller ikke udforsker årsagen til softmisbruget. Det største problem er dog, at jeg ikke rigtig følte Timothée Chamalets karakter, og at musikken var alt for anmasende og insisterende på, hvad man skulle føle.

Rikkeuser/741377

Virkelig god film der rører en dybt.
Gode skuespiller og virkelig godt lavet

Ardimon

Blev rørt af traileren...Så ja, den skal ses!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.