Cookie- og Privatlivspolitik

Mick Øgendahl storroser sin nye bror i 'Alle for fire': "Anders W. Berthelsen er sgu en gave"

Vi har mødt folkene bag den nye danske komedie

Stem op!
23
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Den danske folkekomedieserie om Timo, Ralf, Martin og Nikolai er nået til sit fjerde kapitel, efter de tre forgængere alle solgte over 300.000 billetter i biografen.

Den nye film, naturligvis med titlen Alle for fire, byder på visse ændringer. Nikolai (Jonatan Spang) er ude, mens Martin (Jon Lange) er tilbage efter to films fravær. Samtidig er skuespilleren Rasmus Bjerg skiftet ud med Anders W. Berthlesen i rollen som Timo.

Mick Øgendahl er tilbage som Timos bror, Ralf, ligesom han igen skriver manuskriptet sammen med instruktøren Rasmus Heide. Og det er præcis disse to herrer, der har lagt et smut forbi vores studie til en snak om den nye film. Ikke mindst om genren:

- Det er jo det fantastiske ved betegnelsen folkekomedie. Det er nemlig det brede. Den der fællesskabsoplevelse, man kan have med en komedie, hvor man kan høre, at man ikke ser den selv. Man skal kunne høre, at man ser den sammen med andre, helst i en biograf, siger Rasmus Heide.

 

SE OGSÅ: Første klip fra Alle for fire: Mick Øgendahl og Anders W. Berthelsen skændes om delfiner

Hvor de tre forgængere har været rene kupkomedier i den folkelige tradition, så er der i fireren strøet et romantisk element ud over filmen. Det kan Mick Øgendahl godt nikke genkendende til:

- Nu har jeg jo haft kobberbryllup. Ja, så gammel er man blevet. Jeg elsker min kone meget højt, men jeg ved også for andre, at det kræver noget. Det er det, Timo glemmer. Han glemmer, at kærlighed kræver noget. Han tager Lonnie for givet.

Netop Timo har fået en mere prominent rolle, og med udskiftningen af Rasmus Bjerg så Rasmus Heide en oplagt mulighed for at gøre noget nyt:

- Anders har en fantastisk energi. Han kom til det, som det er, hans første film i serien, og det gjorde bare, at den skulle helt op på den store klinge. Og så så jeg det også som en mulighed for at ryste posen lidt. Han skulle komme med sit eget take på rollen. Han skulle ikke kigge på, hvad der var lavet, for han kan nogle andre ting.

SE OGSÅ: Mick Øgendahl bliver skidt i hovedet i traileren til Alle for fire

Den folkekære skuespillers første optræden i Alle for-universet gav en anden Timo, end vi tidligere har set, hvilket Rasmus Heide uddyber:

- Det var interessant, at nu hvor Timo skulle være en hovedrolle – Rasmus Bjerg startede som en birolle – så var det vigtigt, at den fik en anden sårbarhed. Det der med bare at være den hårde storebror, der giver Ralf én i nakken, det skulle have lidt mere dybde, hvis karakteren skulle fungere som den bærende hovedrolle.

Mick Øgendahl stemmer i:

- Anders W. Berthelsen er sgu lidt en gave, fordi det denne gang handler om kærlighed. Der er en sødme i ham, der gør, at selvom han er et røvhul, så har man lyst til, at det alligevel lykkes for ham, fordi man ved, at der er noget godt derinde.

Alle for fire får biografpremiere den 11. august.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.