Er det ligeså uhyggeligt at optage en gyserfilm, som det er at se den?

Interview med holdet bag den biografaktuelle 'Candyman'
Candyman / SF Studios / kino.dk
(© SF Studios)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

En af de uhyggeligste gyserskurke nogensinde er tilbage på det store lærred denne uge, da Candyman vender tilbage til det berygtede Cabrini-Green-nabolag i Chicago, hvor blodige scener hurtigt udfolder sig.

Gyserikonet så første gang dagens lys i den originale Candyman fra 1992. Den nye version med Aquaman-skuespilleren Yahya Abdul-Mateen II er en selvstændig efterfølger til 90'er-klassikeren. 

I anledning af filmens premiere mødte vi netop hovedrolleindehaveren Abdul-Mateen II, instruktør Nia DaCosta samt skuespillerne Teyonah Parris og Colman Domingo til en snak om genren, de uhyggeligste scener samt gysermesteren Jordan Peele, der har været med til at skrive manuskriptet. Se hele interviewet øverst.

Se også: Candyman-interview: Jeg kommer aldrig til at sige hans navn 5 gange

Spørgsmålet om hvorvidt det er ligeså uhyggeligt at optage en gyserfilm, som det er at se den, var holdet dog noget uenige om.

- For mig var det, svarede Parris hurtigt, mens det mest skræmmende for Abdul-Mateen II var at gøre sit arbejde - og så lade gyset klare sig selv.

Domingo uddybede yderligere, at det især var uhyggeligt under optagelserne på 'Candyman'.

- Du er virkelig nødt til at invitere noget mørk energi ind for at være i stand til at udføre det arbejde, du skal. Vi filmede på location i Chicago ved Cabrini-Green-ghettoerne, hvor man ved, at der er nogle traumer, som er sket i de her nabolag. 

DaCosta, der næste år er aktuel med superheltefilmen The Marvels, fandt til gengæld ikke optagelserne uhyggelige på nogen måder.

- Helt sikkert ikke, nej. Nej, det er meget sjovere at lave en [gyserfilm]. 

'Candyman' kan ses i biografen nu.