Candyman-interview: Jeg kommer aldrig til at sige hans navn 5 gange

Tør du hidkalde gyser-legenden?
Candyman / Yahya Abdul-Mateen II / kino.dk
(© SF Studios)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Gyserikonet fra 90'erne vender snart tilbage i biografen med Candyman, der er en selvstændig efterfølger til filmen fra 1992 af samme navn.

Vi mødte i forbindelse med filmens premiere holdet bag den aktuelle gyserfilm, og de var alle velbekendte med legenden om Candyman, der dukker op og dræber med sin klo, når man kigger i et spejl og siger hans navn fem gange. Se interviewet øverst.

Instruktør Nia DaCosta kendte faktisk først til legenden, før hun fandt ud af, at han stammede fra en film.

- Da jeg var yngre, kendte jeg til en legende om en mand ved navn Candyman, som boede i ghettoen tæt på min skole. Senere fandt jeg så ud af, at det var en film.

Gyserfilmens to hovedrolleindehavere Yahya Abdul-Mateen II og Teyonah Parris kendte også til Candyman fra barns ben, hvor den uhyggelige karakter blev gjort til en leg.

- Jeg legede Candyman i mit hus med mine søskende tilbage i '92, '93, fortalte Abdul-Mateen II, hvilket gav anledning til grin og svar fra Parris.

- Jeg kan godt lide, at vi siger "legede Candyman". For sorte mennesker hidkalder ikke Candyman! Er det overhovedet en leg?

Læs også: 'The Conjuring 4' er på vej: Gyser-universet udvides med både film og serie

Da vi spurgte nærmere ind til, om de nogensinde har turde sige "Candyman" i spejlet fem gange, var svaret fra Parris klart.

- Jeg har aldrig sagt det fem gange. Og det kommer jeg heller ikke til.

'Candyman' har biografpremiere den 26. august.