Cookie- og Privatlivspolitik

Youth

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig grundstemning, men indeholder enkelte dramatiske scener. I én scene har en mand og en kvinde voldsom sex op ad et træ, og kvinden skriger meget højt. I en anden scene har en kvindelig hovedperson en uhyggelig drøm, hvor hendes ansigt flyder ud og får et dæmonisk udtryk. I en tredje scene ses en død kvinde sidde i en stol, og man ser et nærbillede af hendes stivnede ansigt. Da grundstemningen for det meste er rolig og venlig, og da fortællingen også indeholder varme, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.01.2016
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La giovinezza
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Filmperler, Særvisning
|

Filmen 'Youth' følger Fred og Mick, der har indlogeret sig på et kurhotel i Alperne.

Den aristokratiske Fred er pensioneret musiker, der har trukket sig tilbage efter et liv som dirigent og komponist. Mick er en amerikansk istruktør, der har taget sit filmhold med på slæb, og han er måske i gang med karrierens sidste værk.

Begge mænd kan se tilbage på en glorværdig karriere, imens de både betragter og kommenterer livet på kurbadsstedet med den erkendelse i baghovedet, at den bedste tid for længst er forbi. Da en britisk journalist ankommer, for at overtale Fred til en sidste koncert, har han allerede lagt fortiden bag sig.

’Youth’ har Michael Caine og Harvey Keitel i spidsen for begivenhederne på kurhotellet, der skifter mellem komedie, drama og en håndfuld andre stemninger sat i scene af Paolo Sorrentino, der stod bag den italienske Oscar-vinder, Den store skønhed.

Denne gang har Sorrentino hyret internationale skuespillere og flyttet handlingen til en isoleret verden, der kan minde om hverdagen i Thomas Manns berømte roman, 'Trolddomsbjerget'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (143 votes)
4.6
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Båret af en stor ømhed og respekt for de to aldrende kunstnere - med glimt af en sarkastisk kynisme, doseret så den lige når at tage brodden af ethvert bare tilnærmelsesvist truende antræk til sentimentalitet." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Youth' er et melankolsk, men også morsomt blik på drømmene og livets sidste år. Sentimentaliteten er 100 procent fraværende. Men man forlader alligevel biografen med en glad sommerfugl og fornyet tro på tilværelsen i maven." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... en underholdende og underfundig sag, der er entrébilletten værd." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "... udtrykket i kernen i filmen er 'livsgnist', [...] filmen forsager enhver form for træt livslede og kynisme - ikke på en røvsyg selvudviklings-mærk-verden-agtig måde, men i et sanseligt og musikalsk billedsprog ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... kan man overgive sig til humoren og den originale sammensmeltning af lyd, musik og billeder, får man uden tvivl en storslået, tankevækkende oplevelse af 'Youth'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Youth' er filmkunst om livskunst. [...] Humoren er mild og ikke kun verbal." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Han [instruktøren] er altid en stor billedskaber, men i Youth bliver det hele mere litterært, end godt er." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pouluser/352272

En tankevækkende film, med flot flot skuespil. Havde den dog blot haft normal filmlængde i steder for 2 timer og fire minutter.

Martinuser/571930

Jeg græd. En af de bedste og stærkeste film jeg har set i mit 46 årige liv.Sikken overraskelse. Den gik lige i hjertet. Se den! Hilsen en voksen mand.

Nielsuser/218434

Michael Caine og Harvey Keitel er to af mine yndlingsskuespillere og jeg under dem gerne både beskæftigelse og en indtægt i deres høje alder. Men det er desværre ikke nok til en film, heller ikke selv om Miss Universe optræder uden tøj på.

Niclas Dalby

Der er ingen tvivl om at filmen er utrolig flot skudt og der er skarpe kontraster mellem det sterile indre og den flotte natur.
Paolo Sorrentino's ret unikke måde at instruere på falder derfor i fin snor med ovenstående scenografi.

Desværre fangede historien mig ikke helt så meget, som jeg ellers gerne ville have at den skulle. Både Michael Caine, Harvey Keitel og Rachel Weisz leverer flot skuespil, som altid, men den noget sløve progression i historien blev desværre lidt for sløvt.

Der er fin humor og især scenerne mellem Caine og Keitel er fantastiske. Jeg vil tro den helst skal opleves i en mindre biograf som Øst fra Paradis for at få det bedst mulige udbytte.

Wayne

Man behøver ikke at få alt forklaret og skåret ud i pap. Paolo Sorrentino skaber modsætninger for at understrege forskelle.

Filmen skal egentlig bare opleves, og man skal lade tankerne flyde frit.

Konklusionerne kan man selv vælge at tage - og ellers er det bare som musik som skaber en stemning.

S. Rico

filosoferer over deres karrierer, privatliv, alderdommen og ungdommen på et fashionabelt kursted i Alperne. Trods det at de begge er directors, så må de erkende, at de ikke længere er deres eget livs ”instruktører” (læs: det er noget lort at blive gammel).

Der er en del fine guldkorn i filmen, og den er ekstremt flot filmet. Men lydsiden giver jeg ikke noget for, og Youth har i det hele taget slet ikke den samme power, uforudsigelighed og skønhed som i The Great Beauty.

Line Schulz

Jeg valgte at se denne film i Øst For Paradis biografen, da jeg følte at det passede bedre til filmens charme og det må man sige, at den gør.
Youth omhandler to mænd omkring 80 år, der er på et feriecenter for "kendte mennesker". De to herrer er selv kendt for deres tidligere arbejde som henholdsvis tidligere dirigent og film instruktør.
Filmen er meget letsindig til at starte med, og man følger bare deres hverdag og hvad de bruger den på, hvilke tanker de har og hvad de snakker om.
Men som filmen kommer tættere på slutningen går det op for seeren, at det ikke er en så letsindig film, som man havde troet. Den er utrolig speciel og har et meget samfundskritisk blik, samt et identitetssøgende perspektiv.
Det er en film der intet kan sige ingenting hos seeren, ved at man bare bliver underholdt af godt skuespil og sjove replikker, eller den kan være alt-sigende i form af at seeren begynder at analysere på alle de scener og personligheder som man støder på, og dermed nok vil komme frem til samme konklusion som jeg selv; at filmen søger at provokere seeren til at overveje vores ensformet samfund og hvordan alle vil være ekstraordinære i et samfund hvor alle er ens.
Samtidig fylder aspektet omkring indentitet og at finde ens vej, i alle ens forskellige aldre, rigtig meget.
Men det er en meget mærkværdig film - men hvis man ikke er til unikke og anderledes spillefilm, så vil jeg ikke anbefale den. For den er meget speciel, men den er dog proppet med godt skuespil og flotte scener.
Alt i alt er det en underholdende film, så det er op til dig om du vil se den ;-)

Henrik Vinther

Paolo Sorrentino er bestemt en af de mest unikke og mærkelige instruktører i moderne tid. Jeg har nu set 3 af hans film. This Must be the Place, som er en spøjs og unik film med Sean Penn i hovedrollen; for satan hvor er den underlig, men underholdende, den får 4 stjerner fra mig.
Hans næste film var Den Store Skønhed, som også er besynderlig, men tryllebindende på alle punkter. En af mine 10 yndlingsfilm nogensinde, 6 stjerner.

Hans nye film Youth har mange ligheder med hans to tidligere film. Igen er det nærmest umuligt helt at gennemskue hvad pokker Sorrentino gerne vil fortælle med hans film, hvad er det store billede? Hvad drejer denne film sig egentligt om? Men er det overhovedet vigtigt, når vi har så glimerende karakterer spillet af Michael Caine, Harvey Keitel og Paul Dano? Og når sammenspillet mellem billede, lyd og musik er så lækkert at man konstant er betaget af filmen (akkurat som i Den Store Skønhed)?

Man er absolut i godt selvskab når man ser Youth, men er der noget substans bag? Jo absolut, temaer som vores syn på vores fortid, tidligere forhold til andre mennesker og spirende forhold til nye mennesker, værdien af kunst, handlinger og følelser.
Alle filmens temaer bliver ikke behandlet lige stærkt og man får ikke en følelse af at alt går op i en højere helhed, og nogle gange kan dialogen godt blive lidt for klodset. Men når alt andet bare er så lækkert og fyldt med følelse som det er, tilgiver man let Youth's småfejl.

jakobuser/109201

Ja bare en rigtig god film med super godt skuespil

Nikolaj

Michael Caine er en dygtig skuespiller, men det er efterhånden et stykke tid siden han sit har haft hovedrollen i en film.

Men traileren ser okay ud, så hvorfor ikke give den en chance.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.