Cookie- og Privatlivspolitik

Young Adult

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
16.02.2012
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Young Adult
|

I filmen 'Young Adult' var Mavis Gary (Charlize Theron) i sine unge dage klassens populære pige, der havde det helt rigtige udseende og den perfekte kæreste.

I sit knap så glamourøse voksenliv lever Mavis langt fra sin fødeby, og tjener sine penge ved at skrive ungdomsromaner.

Efter en hård skilsmisse beslutter hun sig for at vende tilbage i håb om at genopleve sine velmagtsdage og få fingrene i ungdomskæresten (Patrick Wilson), der nu er lykkeligt gift.

Hendes hjemkomst bliver dog knapt så varmt modtaget, som hun havde regnet med.

'Young Adult' har Oscar-vinderen Charlize Theron (Monster) som afdanket prom-queen, og ekskæresten spilles af Patrick Wilson (Watchmen). 

Filmen er instrueret af manden bag Thank You for Smoking (2005) og Up in the Air (2009) og manuskriptet er skrevet af Diablo Cody, der vandt en Oscar for Juno (2007).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
3.7
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

Charlize Theron i 'Young Adult'
10 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Præmissen virker konstrueret, og nuancerne falder på stribe til fordel for det konkrete resultat af Mavis’ mission. På den baggrund lever Reitmans mildt interessante fjerde film desværre kun halvt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... intelligent og ofte hylende morsomt..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... charmerende og yderst musikalsk skruet sammen. Anti-romantisk, ja. Men ikke anti-underholdende." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Vi har efterhånden i flere uklædelige afskygninger set den maskuline udgave på det store lærred: Den forvoksede drengerøv... Det er derfor både modigt og ekstremt godt set, at instruktør Jason Reitman og den talentfulde manuskriptforfatter Diablo Cody med 'Young Adult' kaster sig over det kvindelige modstykke... Charlize Theron spiller rollen som Mavis til perfektion og gør hende af og til på én gang ynkværdig og sårbar." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... befriende illúsionsløshed gav Reitman og manusforfatterinden Diablo Codys samarbejde et gennembrud allerede med 'Juno' og borer nu igen ind til ubehagelige sandheder, Hollywood aldrig ser." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

at pludselig indse at man har et tomt og spildt liv - og at man måske burde have valgt at gøre det anderledes.

Vores hovedperson kommer i tanke om hvornår hun sidst var lykkelig, og i centrum for alt - og får den idé at hun kan vende tilbage til det tidspunkt igen.

Gennem fantasi er det lykkes for hende at bygge en fantasiverden op, som desværre ikke er så perfekt som hun ville ønske.

Charlize Theron spiller overbevisende, som hende den populære som mødte virkeligheden. Desværre får hun det forkerte råd, da hun er klar til at ændre sig.

S. Rico

Well, bal-dronningen lever stadig i fortiden gennem sine ungdomsbøger. Realiteterne ser dog noget anderledes ud i virkligheden end i hendes fantasiverden. Og nu hvor historien i bøgerne er ved at være slut, så er det også på tide for Mavis at komme videre med sit liv. Konfrontationen med hendes barndomsby Mercury sætter begivenhederne igang, og da først hun møder den lille tykke Matt, så bliver det for alvor sjovt. Dialogen mellem de to er helt eminent og hele filmen værd.
Det er nørden der er cool, og den tidligere prom queen der er temmelig uncool. Meget vellykket og morsom film.

Trine

det var en ret ringe film, ikke en jeg ville se igen eller købe. er glad for jeg har en stor popcorn og en stor sodavand ved siden af mig. ellers havde jeg ikke overlevet den film, og hende jeg var sammen med følte det samme.

det eneste gode var er Charlize Theron spiller meget godt, men hun er fandme dum som en dør.

Bettinauser/721543

glimrende skuespil og da enkelt sjove tæerkrummende episoder. Dialogen var godt skruet sammen, men det blev aldrig rigtig hverken sjov eller dramatisk, mest bare tragikomisk på filmens vegne,

Katja

.. du har lyst til at krumme tær som man gør når Frank gør noget dumt i Klovn..

Se den IKKE hvis du forventer at hovedrolleindehaveren tager ved lære af sine fejltrin og bliver en bedre person inden rulleteksterne kommer .. ;)

Men se den uanset for at opleve Charlize i en uvant rolle og leverende ret skarpe replikker..

Spetsnaz

En film, jeg gider at se, selvom Charlize er en god skuespiller :)

Anjauser/49409

Stor skuffelse :(

Line

Den ser mega god ud! jeg skal så meget i biffen og se den! ;)

Helena Jes

Charlize Theron var fantastisk i Monster, hun er så meget mere end et kønt ansigt...
Filmen ser god ud, så den giver jeg sikkert en chance når den kommer i biografen :)

Ellen

Den ser helt vildt god ud!! Den skal jeg bare se!! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.