Cookie- og Privatlivspolitik

Where the Wild Things Are

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
08.04.2010
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Where the Wild Things Are
|
'Where the Wild Things Are' er en klassisk historie om barndommen og de steder vi opfinder, for at finde ud af den verden vi lever i.

Filmen fortæller historien om Max, en uregerlig og følsom dreng, der føler sig misforstået derhjemme og derfor flygter til landet, hvor de vilde krabater bor.

Max ender på en ø, hvor han møder mystiske og mærkelige skabninger, hvis følelser er lige så vilde og uforudsigelige som deres handlinger.

De vilde krabater har længe været desperate for at få en leder til at vejlede dem, og Max har længe ønsket sig et kongerige, hvor han styrede det hele. 

Max bliver udnævnt til konge og lover at skabe et kongerige, hvor alle er lykkelige. Men Max finder snart ud af, at det ikke er så nemt at styre et kongerige, og at hans venskaber er ikke er så ukomplicerede, som han troede.

'Where the Wild Things Are' er Spike Jonzes ('Being John Malkovich', 'Adaptation.') filmatisering af børnebogen, der på dansk er kendt som 'Villy Vilddyr'.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (163 votes)
4.7
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en poetisk, lidt for lang, og til tider uforglemmelig oplevelse." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "... det er det modige miks af fantastiske men aldrig misbrugte computereffekter, bundsolide skuespillerindsatser og så en historie, der vil røre alle, der løfter "Where the Wild Things Are" helt derop, hvor klokkerne ringer." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... formår på suveræn vis at formidle fornemmelsen af at være inde i hovedet på en fantasifuld, forvirret, frustreret, følsom og fandeivoldsk niårig dreng." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en helt særlig og meget original film, der bør ses af alle, der stadig har en rest af barnlig fantasi og legelyst i kroppen." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Ved at filme live i et vildt australsk landskab med dukkeførere inden i de enorme krabater (og efterfølgende digitalt modererede ansigtsudtryk) genskaber Jonze fuldkommen Sendaks på én gang skræmmende og troskyldige væsener og bogstaveliggør dermed alle barnets uhåndterlige aggressioner." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "... der er grund til at slå gevaldigt på tromme for den originale filmatisering af Maurice Sendaks klassiske billedebog..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Som børnefilm kan jeg kan sagtens forestille mig, at den vil være et stort hit blandt raske drenge mellem 8 og 13 år. Det er nemlig et rigtigt Peter Pan eventyr om en 10-årig dreng, Max, der løber hjemmefra og sejler ud til en Ønskeø. Han har endda et tilsvarende dyrekostume på som drengene (The Lost Boys) fra Peter Pans Neverland. På Max's Ønskeø møder han nogle kæmpe bamselignende skabninger, som mest af alt minder om Gorgerne fra børneprogrammet Fragglerne.

Jeg har det ret stramt med små irriterende og uopdragne drenge. I starten af filmen, hvor Max bor hjemme hos sin mor, er han mega øretæveindbydende. Så jeg vidste ret hurtigt, at jeg ikke kom til at sidde og heppe på ham. Men så kommer han ud til sin Ønskeø (som selvfølgelig bare er noget der foregår i hans fantasi, selv om det aldrig bliver nævnt direkte). Her undergår Max en udvikling fra super træls unge til en ansvarlig og fornuftig dreng. Jeg må medgive, at Max Records, der spiller Max, gør det udmærket. Jeg kan dog ikke se bort fra, at historien er banal, hovedpersonen irriterende, og bamse-kæmperne hele tiden gav mig associationer til "Fjernsyn For Dig", "Teletubbierne" og andre gamle børneprogrammer fra 80'erne og 90'erne.

Wayne

for normaliteten.

Smuk historie med et eventyr som giver mening for børn og voksne.

Hvorfor laver Spike Jonze ikke flere film?

Dunbar

Jeg synes filmen er fantastisk, kort sagt. Den er skarpsindig i sin fremstilling af Max, der er ensom og alene, føler han ihvertfald. Han drager afsted på et eventyr, der leder ham ud i oplevelser vildere end nogen kunne forestille sig. Han ender på en ø med monstre, hvor han kommer til at lære en masse om sig selv, livet og verden. Det er spændende og ikke mindst flot lavet. Instruktør har formået at iscenesætte en film, der underholder både voksne og større børn - den er ikke for de mindste. Jeg har dog et problem. Jeg mangler dog at kunne identificere mig mere med hovedpersonen, for til tider er han fremstillet så ucharmerende, at man tænker "idiot", men samtidig når man reflekterer over filmens handling og ser den udspille sig, så forstår man ham bedre. Derfor er dette element ikke så aktuel, at filmen bliver dårlig - overhovedet! Den får derfor stadigvæk 5 ud af 6! Fantastisk og glæder mig til den kommer på DVD.

Malmeruser/551765

Det er jo kanon for de 2% af Danmark der så har mulighed for faktisk at se den.

Til grin.

Pernille Thorupuser/696776

den kommer i Øst for Paradis - biograf i Århus. det står der på deres hjemmeside. de har bare ikke fastsat en premieredato endnu.
jeg blev nemlig også vildt skuffet, da jeg så den kun kom i København.

Zitta

jeg er bare super skuffet over at den kun bliver vist i én eneste biograf? Hvorfor er det lige at ingen tror at danskerne vil se den her film? JØSSES!

Amareis

Hyggelig film med gode effekter og rigtig søde dyr. Det er et børneunivers til voksne. Hvis dit barn ikke kan tåle mild vold og vrede monstre så lad være med at se den.

Rasmus

Med mine to lille søstre min Fætter og Min onkel og hands kone bliver god jeg har vendet længe på at se den

PS min stor bror gider ikke at se den ØV :(

Rasmus

Burde tage den ned, men kan godt nok ikke få mig selv til det. Ville nok hellere give filmen 4 stjerner men mindes godt at kærligheden til den var stærk der for 7 år siden

Anonymuser/0

fra på torsdag :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.