Cookie- og Privatlivspolitik

Weathering With You

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er et animeret eventyr, der foregår i Tokyo. Den har en eventyrlig og spændingspræget stemning, og indeholder passager med en dramatisk og ulykkelig tone. Der er flere dramatiske scener med voldsomme vejrfænomener, mennesker på flugt, skyderier, overfald og mennesker i følelsesmæssig affekt. Filmen foregår imidlertid i et animeret og eventyrligt univers, det dramatiske er ikke udpenslet, hovedkaraktererne er handlekraftige, har hjælpere og indgår i et nært og kærligt fællesskab. Endvidere har historien en positiv forløsning til slut. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2020
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tenki no ko
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX
|

Den japanske animationsfilm 'Weathering With You' følger den unge teenager Hodaka, der løber hjemmefra. Han vælger at prøve lykken i Tokyo, hvor han tænker, at et sandt metropoleventyr venter.

Det viser sig dog snart, at Tokyo er en svær by at få fodfæste i. Her er intet sted at bo, intet arbejde at få og så regner det uafbrudt.

Hodaka møder imidlertid manden Keisuke, der hjælper ham med et assistentjob, hvilket trods alt giver ham lidt mere retning i livet.

Livet lysner dog for alvor op for Hodaka, da han møder den lidt ældre pige Hina. Hun har den særegne evne, at hun kan styre vejret og altså for øjeblikke vende regn til solskin. Dette bliver starten på et stormombrust forhold med et magisk fantasy-islæt.

'Weathering With You' er instrueret af Makoto Shinkai, der også stod bag den både magiske, smukke og rørende Your Name.

Filmen vises med japansk tale og danske undertekster. (copyright: kino.dk) 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (57 votes)
5.2
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Undervejs bliver teenageromantikken så styrende for historien, at den mister sin uforudsigelige charme. Men 'Weathering with You' er stadig så svimlende anderledes en filmoplevelse, at der ikke er andet at gøre end at måbe og holde godt fast i biografsædet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Weathering With You' er filmen, der endegyldigt vil få os til at komme os over, at mesteren Hayao Miyazaki pensionerede sig selv fra spillefilmsformatet i 2014." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Japansk tegnefilm er mere end Miyazaki og Studio Ghibli. Meget mere. Det demonstrerer Mokoto Shinkai i den på alle planer medrivende og forrygende flot tegnede film med den noget kryptiske titel 'Weathering With You'." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en smuk film, som konstant skaber ny virkelighed. Den massive regn er skildret med stor troværdighed. [...] Det er ikke letkøbt eskapisme. Det er snarere praktisk magi. I hvert fald er det tankevækkende følelsesstof og meget stor animationskunst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Jeg ser normalt ikke denne type film, men var en rigtig god oplevelse

Rasmus/Musen

Helt fantastisk film. Ligesom med Your Name er det her et absolut must-see for alle Anime-fans. Den var utrolig flot lavet lavet og virkede meget realistisk i sin grafik. Men handlingen var til gengæld noget mere “ikke-helt-realistisk-agtigt” i det, at en pige kan styre selve vejret udenfor i øjeblikket. Det gjorde den dog ikke mindre fantastisk af den grund. Jeg elskede både handlingen, historien, karaktererne og hele universet meget. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg har set Weathering With You. Også fedt, at andre japanske studier end Studio Ghibli kan lave gode og flotte Anime film.

“Make The sunshine happen right now at this moment”
;-).

Juice Willis

Så den i IMAX. Det gjorde ikke rigtig noget positivt for mig. Nogle gange er et kæmpe lærred bare ikke sagen. Døsede hen et par gange, men det var nok bare mig...
Okay historie og fint tegnet, men den er altså slet ikke på højde med "Your name", hverken historiemæssigt eller på lydsiden.

Peter

Fortjener at blive set på det store lærred

S. Rico

Så har jeg også prøvet det: altså at se en animationsfilm på Cinamaxx' kæmpe IMAX lærred. Jeg nåëde lige præcist ikke at se Weathering With You, inden Danmark lukkede ned i marts. Så da biograferne endelig lukkede op igen i slutningen af maj, så slog jeg til med det samme og var inde til en af de første forevisninger. Og prisen var endda den samme på IMAX lækre sofarække som i de normale sale. Jeg har endnu ikke fundet ud af, om det var en teknsik fejl, eller en smart måde at lokke kunder til butikken igen.

Uanset hvad, så er det et rigtig godt valg at se Weathering With You på et så stort lærred som muligt. For den er gudesmuk! Hele filmen igennem bliver man fodret med fantastiske flotte animerede billeder af Tokyo City. Mest i regnvejr - hvilket bare gør det endnu mere imponerende. Det er nærmest umuligt at forestille sig, hvor gigantisk et arbejde det må have været at håndtegne de mange ekstremt detaljerede billeder. Der er dog også brugt hjælp fra CGI til nogle af effekterne. Men alligevel må filmen siges at være en teknisk bedrift i superliga klassen.

Når det kommer til persontegningerne, så er filmen desværre ikke helt så imponerende. Den fysisk fremtoning af karakterene er tydeligvis anime, med alt hvad det indebærer af godt og ondt. Det kan man selvfølgelig ikke tillade sig at klandre filmen for, da det jo ér en japansk anime film. Men jeg kunne personligt godt have ønsket mig mere realistisk ansigtsmimik, bevægelser, svedperler, tårer m.v. Det er blot en lille biting, og ikke noget der som sådan trækker ned.

Det trækker til gengæld ned, at de to hovedpersoner (Hodaka og Hina) ikke har nok karisma og personlighed til, at jeg for alvor er med dem på deres eventyr. Det er en god og interessant historie - bevares - men ikke så gribende, at jeg savnede lommetørklæder til øjnene.

Når det er sagt, så kan jeg dog klart anbefale filmen. Og som sagt helst på et så stort lærred som muligt. Og der er ingen grund til at frygte at gå i biografen i disse tider. Der er taget alle nødvendige forholdsregler - og det er altså ikke noget jeg får penge for at skrive :-).

Vakse Viggo

Jeg håber, at vi snart får en premieredato, for jeg glæder mig til at se den i biffen.

Bertil

Filmen er allerede ude i Japan, hvorfor skal vi vente næsten et år før den kommer til Danmark?? Det er sgu for dårligt >:(

Vakse Viggo

Det under også mig. Jeg håber, at den er lige så god, som "Your Name".

Gowtham

Det har vel noget at gøre med at der skal være engelske undertekster på, der plejer ca. at gå 5 til 6 måneder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.