Cookie- og Privatlivspolitik

Weathering With You

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er et animeret eventyr, der foregår i Tokyo. Den har en eventyrlig og spændingspræget stemning, og indeholder passager med en dramatisk og ulykkelig tone. Der er flere dramatiske scener med voldsomme vejrfænomener, mennesker på flugt, skyderier, overfald og mennesker i følelsesmæssig affekt. Filmen foregår imidlertid i et animeret og eventyrligt univers, det dramatiske er ikke udpenslet, hovedkaraktererne er handlekraftige, har hjælpere og indgår i et nært og kærligt fællesskab. Endvidere har historien en positiv forløsning til slut. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
12.03.2020
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tenki no ko
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX
|

Den japanske animationsfilm 'Weathering With You' følger den unge teenager Hodaka, der løber hjemmefra. Han vælger at prøve lykken i Tokyo, hvor han tænker, at et sandt metropoleventyr venter.

Det viser sig dog snart, at Tokyo er en svær by at få fodfæste i. Her er intet sted at bo, intet arbejde at få og så regner det uafbrudt.

Hodaka møder imidlertid manden Keisuke, der hjælper ham med et assistentjob, hvilket trods alt giver ham lidt mere retning i livet.

Livet lysner dog for alvor op for Hodaka, da han møder den lidt ældre pige Hina. Hun har den særegne evne, at hun kan styre vejret og altså for øjeblikke vende regn til solskin. Dette bliver starten på et stormombrust forhold med et magisk fantasy-islæt.

'Weathering With You' er instrueret af Makoto Shinkai, der også stod bag den både magiske, smukke og rørende Your Name.

Filmen vises med japansk tale og danske undertekster. (copyright: kino.dk)

Filmen afventer ny premieredato.

 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
5.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'Weathering With You' er filmen, der endegyldigt vil få os til at komme os over, at mesteren Hayao Miyazaki pensionerede sig selv fra spillefilmsformatet i 2014." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "Japansk tegnefilm er mere end Miyazaki og Studio Ghibli. Meget mere. Det demonstrerer Mokoto Shinkai i den på alle planer medrivende og forrygende flot tegnede film med den noget kryptiske titel 'Weathering With You'." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Det er en smuk film, som konstant skaber ny virkelighed. Den massive regn er skildret med stor troværdighed. [...] Det er ikke letkøbt eskapisme. Det er snarere praktisk magi. I hvert fald er det tankevækkende følelsesstof og meget stor animationskunst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bertil

Filmen er allerede ude i Japan, hvorfor skal vi vente næsten et år før den kommer til Danmark?? Det er sgu for dårligt >:(

Vakse Viggo

Det under også mig. Jeg håber, at den er lige så god, som "Your Name".

Gowtham

Det har vel noget at gøre med at der skal være engelske undertekster på, der plejer ca. at gå 5 til 6 måneder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.