Cookie- og Privatlivspolitik

Wallis & Edward

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
19.04.2012
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
W.E.
|

Madonnas romantiske drama 'Wallis & Edward' er fortællingen om en af verdenshistoriens mest berømte kærlighedsaffærer.

Wallys (Abbie Cornish) er nygift, men ægteskabet er ikke ren lykke. Hun søger tilflugt i en udstilling af hendes navnesøster Wallis Simpsons ejendele og drømmer sig ind i hendes liv.

Vi følger Wallys' liv i nutidens New York synkront med fortællingen om århundredets kærlighedsaffære mellem den fraskilte amerikaner Wallis Simpson (Andrea Risenborough), som i 1930erne stjal Kongen af Englands (James D'Arcy) hjerte og fik ham til at fratræde tronen for at være sammen med hende.

Madonna prøver endnu engang kræfter som instruktør. Hendes debut bag megafonen var i 2008 med filmen 'Filth and Wisdom'.

Madonna har også selv skrevet filmens manuskript og finansieret størstedelen af den via sin egen private økonomi, og vandt desuden en Golden Globe for bedste originale sang.

Abbie Cornish ses her i en mere dybfølt rolle end sidst vi så hende som den krigeriske babe Sweet Pea i Sucker Punch (2011).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
3.7
2.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det visuelle er så afgjort Madonnas store styrke. Sammen med sin faste stylist, Arianne Philips, har hun skabt en fantastisk flot og stilsikker film, der virker gennemarbejdet ned til mindste detalje. Desværre er der ikke helt dybde nok bag den flotte facade." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Sammenkædningen af de to historier gør bare, at ingen af dem bliver fortalt til ende bare tilnærmelsesvis ordentligt, og filmen ender dermed som helhed med at være dybt kedsommelig." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "Bevares, det er pænt og nydeligt håndværk, Madonna og co. præsenterer her. Men også lettere kedsommeligt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... både dramaet og de store følelser udebliver i et syndigt rod af en film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Hele denne fortænkte spejleffekt fungerer simpelthen ikke. Nutiden bliver en uinteressant klods om benet på fortiden. Hvis Madonna bare havde forfulgt sin fascination af 'århundredets kærlighedshistorie' og identificeret sig for fuld skrue, kunne ’Wallis & Edward’ meget vel være blevet en hæderlig film. Nu er den flækket på midten og mindre end halvgod." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... ikke årets romantiske film, men man se den for det lækre look - og også for historien." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj Kitchkov

Jeg syntes at den var RIGTIG god, i starten! Men da man kom længere ind i filmen, blev den ''lidt søvnig...'' (Jeg må indrømme at jeg faktisk bare to' ind og se den, på grund af Madonna - eftersom jeg er en KÆMPE fan af hende;) ) -Men da vi så nåede hen sidst i filmen, blev den pludselig MEGET spænende; den måde MDNA får ''trukket'' nutid og datid, er FANTASTISK! Jeg var især glad for parten hvor 'Masterpiece' bliver spillet.

Henrik

Synes filmen var ok, bedre en forventet! men men.. fordi hendes X kan skrue en fed film sammen med fed lyd er det ikke nødvendigdigvis noget alle kan!!

Per

Den nutidige sidehistorie til det royale romantiske drama er totalt unødvendig og ligegyldig. Det gør filmen kedelig.

Kimuser/264153

Tror ikke denne film vil sige ret mange noget, det er overfladisk og totalt ligegyldigt. Minder om de talrige engelske søndags film Dr er så glade for. Go nat

Helle

Jeg havde glædet mig til at se denne film og må sige, at mine forventninger til fulde blev indfriet.
Den er smuk både hvad lyd og billede angår, og skuespillet er fremragende. Det var en fornøjelse.

Anny

En stille film, som var bedre end anmeldelserne. Dejligt at se historien fra en anden vinkel.

birgit

En dejlig film. Den har fra en del anmeldere fået meget dårlig kritik. Jeg synes det er synd for filmen, for den har meget at byde på: Dygtigt skuespil, smuk scenografi, dejlig musik og ikke mindre end to kærlighedshistorier. Den ene ny og ukendt, den anden velkendt og fascinerende. Dejligt med en film med "tid til" nydelse.

Tanjauser/840155

En utrolig spændende film, hvor der sker noget hele tiden. Måden som de to historier er flettet ind i hinanden på, er rigtig god, og godt gennemført.
En film som er værd at tage ind og se !!

Hr. Jessen

Jeg havde ikke de store forventninger til denne film, men dem jeg havde blev indfriet. Filmen er ikke typisk amerikansk, men meget europæisk, og Madonna har virkelig haft sine kunstneriske egenskaber fremme, da hun instruerede filmen her. Tempoet er stilleog roligt, og ingen grund til overdreven Hollywood drama. Andrea spiller fremragende, og kostumer, sammenklipning og musik, er detintet at sætte en finger på. Jeg blev rørt af historien, netop fordi den holdte sig til virkeligheden, og ikke var blevet gjort mere dramatisk for filmens skyld, som man har en tendens til i Hollywood.

Tina Louiseuser/833226

sød historie og romantik

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.