Cookie- og Privatlivspolitik

Vilde Rolf smadrer internettet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmens har en gennemgående humoristisk og actionpræget stemning. Den er præget af animationsfilmenes typiske spøgefulde omgang med fart, kraftfulde handlinger og vold. Der er imidlertid en række scener, hvor der er særlige voldsomheder: De centrale personer involveres i voldsomt racer-spil, hvor de kommer i farlige situationer. Under besøget i ”Det Mørke Net” møder vi en række uhyggelige og truende skabninger, hvoraf én endda introduceres med en chokeffekt. Efterhånden spreder en virus sig på en truende måde i den spilverden, som de centrale personer lever i. Da handlingen imidlertid foregår i et animeret univers indenfor rammerne af forskellige computerspil, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
07.02.2019
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ralph Breaks the Internet
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - eng. tale, Babybio 2D - dansk tale, Babybio 2D - eng. tale
|

Animationsfilmen 'Vilde Rolf smadrer internettet' er en fortsættelse til Vilde Rolf fra 2012. Spilfigurerne Rolf og Vanilje von Schlick har levet i deres arkadespil i seks år siden etteren, men pludselig går rattet til Vaniljes bilspil i stykker.

Vennerne øjner en mulighed for at skaffe et nyt rat, og derved reparere spillet, ved at købe det på internettet, så derfor skifter de to den trygge hverdag i deres lille arkade ud med en efterforskning i det enorme www.

'Vilde Rolf smadrer internettet' tager fat i et bredere emne end den første film, der udelukkende fokuserede på gaming og især arkadespil. Efterfølgeren foregår i en visualiseret internetverden, hvor de fleste vil kunne nikke genkendende til de adskillige referencer til vores digitale dagligdag.

Filmen minder i den henseende om Pixar-succesen Inderst inde, som satte billeder på noget så abstakt som en piges følelsesliv. Nu er det i stedet søgefunktioner, eBay-handel og kommentarer på de sociale medier, der er fokus på, men der er selvfølgelig stadig action og fart over feltet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (184 votes)
4.3
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'Vilde Rolf smadrer internettet' er noget så sjældent som en 2'er, der er bedre end 1'eren." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "... Vanilje er en heltinde af og til sin tid, og sammen med Vilde Rolf tager hun os med på et svært underholdende eventyr." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Trods det sympatiske syn på truet venskab når toeren slet ikke etterens overrumplende charme som videospilæraens svar på de go'e gamle eventyr om legetøjets vilde natteliv." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den første film så sig tilbage, den nye lukker fremtiden op. Snart 7-årige Ava tog med som ekspert og gæsteanmelder. Vi var enige om, at filmen kan flyve." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikael

Giver et godt grin for børnene.

Steffen

RALPH BREAKS THE INTERNET er en blandet landhandel, hvor niveauet er langt fra Disneys bedste animationsfilm. I filmen møder vi igen WRECK-IT RALPH, der sammen med VANELLOPE VON SCHWEETZ forlader de trygge omgivelser i arkadespilsverdenen i jagten på et nyt bilrat til Vanellopes ødelagte bilspil.

Jagten foregår på internettet, hvor vi her på morsom vis introduceres for størrelser som GOOGLE, pop-up ads, virusser, online computerspil, INSTAGRAM og meget, meget mere. Der er tonsvis af referencer undervejs i filmen, og selvom mange af dem er ganske veludførte, så mister man pusten undervejs.

Filmen ender med at fremstå som en stor reklamesøjle, som flytter fokus væk fra selve historien. Samtidig plages mange af filmens karakterer af klichéer, hvor især Ralph ender med at fremstå banal og endimensionel. En skuffelse, der klart havde mere potentiale.

Hans

Hej

Jeg har i lang tid undret mig over hvorfor denne pragtfulde film ikke inkluderer noget der har med Google Ads at gøre? Kunne det være fordi at de ikke har tænkt godt nok over relevansen for filmen? Ellers giver jeg den 4 ud af 6 stjerner.

Vh

Hans

Wayne

Blandt Disney's mange karakterer er Rolf ikke blandt mine fortrukne. Men historien er fortsat fin, moralen er godkendt og animationerne er som altid perfekte.

Oszar

Jeg vil starte med at sige at jeg synes ikke jeg behøvede nogen 2'er, men den kom og her er min mening.

Ja, som sagt så mener jeg at jeg ikke behøvede nogen 2'er og jeg vil også sige at jeg har set bedre 2'er og det er der flere grunde til.
En af grundene er at jeg synes filmen er lidt for sukkersød. Den er selvfølgelig spændene, men jeg synes der er for meget i den, hvor den er for sukkersød.

Filmen havde dog en god morale, som jeg synes er vigtig, men jeg har set det før og derfor synes jeg næsten det er en kliché.

I filmen er der også rigtig mange karakter og det virker det fint, men det er tæt på at være for meget.

Handlingen er også lidt for tynd og det er ærgeligt, da jeg havde forventet mere, men den er stadig spændene selvom filmen er for mig lidt er en skuffelse.

Udover alle de overstående ting så har Vilde Rolf: smadre internettet også gode ting.

For det første så er det tit sjovt med et gensyn af de karaktere man kender, men i Vilde rolf er der også nogle nye ting ved de velkendte ting og det kan være så noget jeg mener der kan gøre en 2'er spændene.

En anden ting jeg nød under filmen er humoren. Det var ikke noget jeg synes var rigtig sjovt, men det var noget jeg morede mig over.

Andre ting der er gode i filmen er referencerne og den måde internettet bliver vist på, fordi jeg mener internettet bliver vist på en sjov og en ny måde, som jeg er rigtig tilfreds med.
Referencerne er jeg også tilfredse med, fordi de er sjove, nye og der er en tilpas mængde selvom der er rigtig rigtig mange.

Så overordnet synes jeg at Vilde Rolf: smadre internettet er en film, som er sjov og underholdene, men jeg har set bedre 2'er og jeg er lidt skuffet. Så jeg anbefaler den ikke meget, men det er et fint gensyn.

Rikkeuser/629161

Jeg var inde og se den med min 5 årige datter. God underholdning både for mig og hende. Helt sikkert en film der kan anbefales.

Cathrine

Jeg var helt vild med 1´eren, og må sige at toeren faktisk også er god. Jeg synes historien er sød, hele problematikken med venskaber, og at den har en dyber mening, men den er helt sikkert også god børne underholdning. Meget sjovt at se hvordan "internettet" ser ud på film.

Jonathan

Vi var afsted forældre og børnene på 4 og 7,5 år - filmen var et hit, og en god opfølgning på Vilde Rolf.
Der er mange fine referencer til den virkelighed børn og voksne lever i i dag. Underholdningen var i top - og spændingen blev holdt helt til slut.

S. Rico

Årets hidtil absolut bedste filmoplevelse. Efter en lidt banal start udvikler Wreck-It Ralph 2 sig til noget af sjoveste jeg nogen sinde har set. Scenerne med de 13 Disney prinsesser (+ en enkelt Pixar prinsesse) er geniale. Jeg var helt færdig af grin, og tårene løb ned af mine kinder. Faktisk måtte jeg lægge beslag på mig selv i biografen for ikke at forstyrre de andre gæster med pinagtige høje udbrud af grin og gråd.

Samtidig udnytter Disney på elegant vis, at de også ejer Marvel og Star Wars. Da vores hovedpersoner ankommer til Internettets Disney Site, er der mange super sjove sammenstød med kendte figurer som Baby Groot og Stormstroopers. Og Stan Lee er selvfølgelig også med i en typisk Marvel cameo.

Det er ikke verdens bedste historie. I den første film skulle Ralph i første omgang bare skaffe en guldmedalje, men det udviklede sig så til en større mission med mere på spil. I den anden film starter det også med en forholdsvis ”simpel” mission – nemlig at skaffe et nyt rat til Sugar Rush spillemaskinen i den virklige verden. Selv om dette så krydres med en masse sjove referencer, da de ankommer til det store Internet, så er ”skaf-et-rat” plottet i sig selv ikke særlig interessant. Men også her i den anden film udvikler historien sig undervejs. Udover de fantastiske scener med Disney prinsesserne, så er der også en række fede Ready-Player-One-agtige gaderæs. Og Vanellope møder en mega sej kvindelig racerkører med køreevner, der overgår både Babydriver og til dels Vanellope selv.

Venskabet mellem Vanellope og Ralph er også et vigtigt tema her i den anden film. I den første film tudede vi alle sammen, da Ralph ødelagde Vanellope’s nye fine racerbil. I Ralph Breaks the Internet sker der noget endnu værre, og der er garanti for rørende scener og våde øjne.

Sidst men ikke mindst, så kunne jeg slet ikke få armene ned, da Vanellope endelig fik sin ”prinsesse-sang” komplet med violiner, projektører og vandspejlinger. Det kunne nemt være blevet kitchet på den dårlige måde, men Disney gør ligesom i Vaiana flittigt brug af fantastisk elegant og sjov selvironi - og går totalt meta.

Husk at blive siddende under rulletsksterne. Og hvis I bliver utålmodige, så kan man ude til højre hele tiden se, hvor langt man er i det lodrette rullepanel. Vi er jo ikke i computerland for ingenting.

Hvis en film kræver et genialt plot for at få 6 stjerner, så er Ralph Breaks the Internet ”kun” til 5 stjerner. Men hvis det er filmoplevelsen, der vægter tungest, så må jeg nødvendigvis give den 6 fortjente arcade-hjerter.

PS: Husk at se den på originalsproget. John C Reilly og Sarah Silverman nailer de to roller til perfektion.

fie meyer

Vilde Rolf og Vanilje er Tilbage, i bedste stil. 6/7 år gået siden vi sidst så dem i Vilde Rolf./ den første film er en af de film fra disney som jeg holder mest af.

Så det var for mig sådan...kan de klare en 2er?

Ja og både og. Da min niece på 3 år har snakket om at se filmen/ pga. Disney Prinsesserne, ) hvilket for hende er fantastiske. Aftalte med hende og hendes mor at jeg så den og skulle bedømme om hun skal vente med se den. Og Ja hun skal vente til hun bliver ældre.

Der er nogen steder som er lidt skræmmende/(Men ikke gyser agtigt) (Den er lavet til både børn/unge)

Meget reklameagtig da det foregår på nettet, men ikke ligesom EmojiFilmen (Den film var Virkelig en ReklameSøjle)

Fin fortsættelse og sød historie, men Ops på de små i familien hvis i tag ind i bio eller sender dem af sted. Den biografsal jeg sad i var der børn der sagde de ville hjem/ det er lang tid siden jeg har hørt børn sige det, mens jeg så Animations film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.