Cookie- og Privatlivspolitik

Verdens værste menneske

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig og let grundstemning. Den indeholder imidlertid flere konfliktfyldte scener, hvor hovedfigurerne skændes eller er kede af det. Hertil kommer scener, hvor hovedpersoner er stærkt påvirkede af stoffer samt korte, relativt udetaljerede klip, hvor en mand og en kvinde har sex. Da filmen er langsomt fortalt og rolig i sin grundstemning, vurderes den kun at virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.06.2022
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Verdens verste menneske
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|
Billetter

Filmen 'Verdens værste menneske' handler om den snart 30-årige Julie, der endnu ikke har fundet ud af, hvad hun vil, eller hvem hun vil være.

Julie er helt sikker på, at hun er endt på den rigtige uddannelse - lige ind til at hun får en ny genial idé, der bare passer meget bedre til hende. Derfor skifter hun retning igen. Og igen.

Snart er hun også nået den alder, hvor de fleste er klar til at stifte familie, og det samme gælder hendes ældre kæreste Aksel. Julie er dog både rastløs og ubeslutsom omkring sin fremtid, så da hun møder den charmerende Eivind til en fest, som hun slet ikke var inviteret til, står hun overfor endnu en beslutning.

Det norske drama er et portræt af det begivenhedsrige voksenliv i slut 20'erne og dets skilleveje, hvor store og definerende valg om fremtidens kurs skal træffes.

'Verdens værste menneske' er instrueret af den norske filmskaber Joachim Trier, der her afslutter sin Oslo-trilogi efter Reprise og Oslo, 31. august. Filmen modtog to Oscar-nomineringer for både Bedste originale manuskript og Bedste internationale film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (153 votes)
3.8
5.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Joachim Trier beskriver disse paradokser og dilemmaer i karrieren og kærlighedslivet med både humor og dyb alvor, så vi alle kan grine og græde; af os selv, af vores venner, af vores børn, af vores kolleger. Der er så meget identifikation i 'Verdens værste menneske', at de fleste mænd og kvinder mellem 20 og 60 i Skandinaviens storbyer kan se sig selv i hovedfigurerne." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Med et konstant udforskende og søgende kamera kan han indfange sine figurer med den største intimitet. Og med et grundigt og omhyggeligt musikvalg kan han få en scene, der sikkert ville have været okay hos andre instruktører, til at blive uforglemmelig, som en hel verden i sig selv – fuld af indtryk og stemninger." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Joachim Trier har skabt en drøm af en afslutning på Oslo-trilogien, der vil stå tilbage som et signalement af vor tid og er et hovedværk i nordisk kultur." (Claus Christensen)

 • Information

  "Joachim Trier afslutter sin Oslo-trilogi med en film, der er noget mindre dyster end 'Reprise' fra 2006 og 'Oslo, 31. august' fra 2011, men ikke mindre skarp af den grund. Et elegant portræt af tidsånden, der holder en god balance mellem lækker melankoli og spydig humor." (Lone Nikolajsen)

 • Politiken

  "Scene for scene er 'Verdens værste menneske' et gennemført musikalsk udført stykke filmkunst om mennesker, jeg tror på og lever med i den tid, filmen varer. Lever med i alle frustrationerne, glæderne, sorgerne og ikke mindst de ublu komiske optrin, livet også kan divertere med." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'Verdens værste menneske' sætter punktum for en trilogi med et smukt og rørende tidsportræt med skildringen af en ukuelig søgen efter mening og en laden sig lokke af løfter om, at lykken altid lurer lige om hjørnet." (Lise Stenbæksgaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Robert

trode jeg skulle grine. men vi var tre og grined ikke.

Aske

Hands down, DEN kedeligste film jeg nogensinde har set. Hold da helt op. God kameraføring eller ej, den er ikke værd at se, medmindre man har lovet sin bedstemor at tage med i biografen. Ja, alle kan identificere sig med rollerne, ligesom alle kan identificere sig med en person, som er ved at hænge vasketøj op. Filmen skildrer en helt normal persons helt normale liv. Filmen starter nøjagtig som den slutter, og alt hvad der sker imellem det, er helt og aldeles sædvanligt. Jeg skriver aldrig kommentarer eller bemærkninger, men efter at have set denne film så jeg mig forpligtet til at oprette et login på kino.dk, så jeg kunne advare andre, som af den ene eller anden grund har interesse i at vide lidt om denne kedelige film. 1 stjerne herfra.

Carsten

Jeg synes det er ok, men ikke når man sammenligner med andre topfilm der er i øjeblikket.

Peter

Jeg kedede mig bravt i 2 timer over denne noget ligegyldige film.

Randiuser/746460

Filmens titel er meningsløs. Det er filmen ikke, og skuespilpræstationerne er fine. Selvom det bestemt gør godt med et næsten retroagtig langsomt filmisk tempo, så medvirker det til, at man kun momentant bliver grebet af Julie og hendes uafklarede, lidt forspildte liv.

Mads

Synes det lyder spændende

S. Rico

The Worst Person in the World, som den hedder internationalt, handler om den 29-årige Julie, der ikke helt ved, hvad hun vil med sit liv. Hun er ellers super intelligent, uddannet læge, smuk og charmerende. Men hun ved ikke, hvad hun vil med hverken karriere eller privatliv. Hun møder så en 15 år ældre cartoonist, som hun slår pjalterne sammen med. Men selv om de connecter på flere planer, så er det ligesom heller ikke rigtig nok.

Filmen er et typisk parforholdsdrama med fokus på Julies eksistentielle udfordringer. Udover at filmen er norsk, så adskiller den sig ikke nævneværdig fra andre film i samme genre. Det er meget nærliggende at sammenligne den med Frances Ha. Dog er Julie en NOGET mere fornuftig type end Greta Gerwig's temmelige flyvske Francess Ha.

Man kan også sammenligne den med Before-trilogi filmene, idet der er rigtig meget fin og intelligent dialog om livet, parforhold osv. Men selv om begge hovedroller spiller super godt, så er vi desværre ikke i nærheden af Before-kvaliteten. Den mangler lige den originalitet, der gør den til sin egen.

3½ stjerner.

Mads

Tak for kommentaren

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.