Cookie- og Privatlivspolitik

Venuseffekten

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder scener, hvor personerne skændes, er ulykkelige og græder. Den indeholder desuden mange scener, hvor personerne dyrker forskellige former for sex, herunder bl.a. samleje. Scenerne er dog ikke udpenslede. Da filmen er fortalt i et roligt tempo og sexscenerne har en positiv stemning, vurderes filmen til kun at kunne virke grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.11.2021
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Venuseffekten
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Inkl. instruktørbesøg, Babybio, English subtitles, Seniorbio, Særvisning
|
Billetter
Venuseffekten plakat

Den danske romantiske komedie 'Venuseffekten' handler om den 25-årige Liv, der bor i provinsen og stadig ikke har klippet navlestrengen til forældrene.

Liv bruger det meste af sin tid på familiens æbleplantage og har ikke fundet sig selv endnu. Men da hun helt uforberedt forelsker sig i den kaotiske og eventyrlige Andrea, vender det op og ned på hendes liv.

Den unge kvinde er splittet mellem trygheden blandt æbletræerne hos forældrene og det spændende storbyliv med Andreas progressive venner.

Og da tingene samtidig tager en uventet drejning i familien, må Liv én gang for alle finde ud af, hvem hun er, og hvor hun hører til.

Instruktør Anna Emma Haudal har tidligere stået bag den populære ungdomsserie Doggystyle og har nu sin spillefilmsdebut.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
4.2
4.1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Venuseffekten' er på alle mulige måder en charmerende, lille film om familie, om kærlighed og om at finde sig selv og sin plads i verden." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Filmen er realistisk og skæv på samme tid og emmer af empati til alle personerne, der får lov til at være hele personer med gode og dårlige sider, uden at vi dømmer dem." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Intentionen om og modet til at skabe en højaktuel kærlighedsfilm om lesbiske kvinder er imponerende og beundringsværdig, men den tidsåndspiddende handling havde bare fortjent en smukkere form end denne forudsigelige forsimpling." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "Men den lille, ny stemme i dansk film er ikke i tvivl om, at den slags historier hører hjemme i danske biografer, og at der er brug for flere af slagsen, og at helt almindelige fortumlede mennesker har behov for at kunne spejle sig i helt almindelige fortumlede filmfigurer." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det er meget længe siden, en dansk film har ramt så rent ind i følelserne på denne anmelder, som det er tilfældet med 'Venuseffekten'. Og jeg vil vove den påstand, at alle uanset alder, køn, etnicitet og seksuel orientering vil føle sig set på en helt speciel måde i mødet med Anna Emma Haudals medrivende ungdomsdrama." (Nicki Bruun)

 • Jyllands-Posten

  "Anna Emma Haudal giver os med 'Venuseffekten' en lille perle om livet før, midt i og efter kærligheden. Livet kort sagt." (Jacob Wendt Jensen)

 • Soundvenue

  "Instruktør Anna Emma Haudal, der står bag DR3-hittet 'Doggystyle', debuterer med en film, der er både helstøbt, smukt komponeret og kærlighedsmættet på en fantastisk jordbunden måde." (Mathilde Johanne Kristiansen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Randiuser/746460

Velspillet, velcastet derfor med momenter af spænding. Man kommer bare ikke udenom, at franske “Adeles liv” fra 2013 er langt mere spændende, gribende og nærværende. Venus-effekten kommer derfor til at fremstå som et lidt dilettantisk og provinsielt plagiat. Bevares, den er dansk - og efter MeToo kan kvindefokus og woke trumfe alt andet…..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.