Vind biografbilletter hver uge

Værk uden skaber

Tilladt for børn over 15 år
Filmen skrider frem i sindigt tempo, men har en gennemgående dramatisk stemning. Der er en del scener med voldsomt indhold: En kvinde slår sig i hovedet med et askebæger, til det bløder. En mand slår en anden i ansigtet flere gange under et forhør. Vi følger en svær fødsel i en længere, detaljeret scene. I to længerevarende scener føres en kvinde, der skriger, trygler og gør modstand, bort med magt til en grum skæbne. Et ungt menneske ser sin far hængt fra en loftsbjælke ved et selvmord. Et overvældende antal bombefly kaster deres last over en stor by, som bryder i brand. En lejlighed rammes af en bombe, den antændes og en kvinde kastes ved en eksplosion omkuld og rammes af en stor, faldende bjælke. En gruppe mennesker føres til et gaskammer og aflives – deriblandt en person, som vi har fulgt tæt i filmen. Disse voldsomme scener er ikke meget detaljerede eller blodige, men skildringen dvæler ved de grusomme handlinger og ved de personer, som vi har lært at kende. Desuden indgår der en række scener med nøgenhed og sex i filmen. Da det voldsomme og det seksuelle imidlertid ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
17.04.2019
| |
3 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Werk ohne Autor
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio
|
Billetter

Filmen 'Værk uden skaber' handler om kunsteren Kurt Barnert, der er flygtet til Vesttyskland men stadig er plaget af hans barndomsoplevelser under nazismen i Østtyskland. 

Kurt er overbevidst om, at han har mødt sit livs kærlighed i den unge studerende Ellie, og kunstneren begynder at skabe malerier om sin egen skæbne og hele sin generations trauma. 

Det historiske dramas instruktør har tidligere stået bag De andres liv, som omhandler en tysk stasi-agents overvågning i 80'ernes Østberlin og vandt en Oscar for bedste udenlandske film.

Mere omtale af 'Værk uden skaber' følger...

Skal du se Værk uden skaber?
(19 stemmer)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.