Cookie- og Privatlivspolitik

Undtagelsen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende og dramatisk stemning. Der er en række scener, hvor hovedkaraktererne kommer i stærk følelsesmæssig affekt, bliver mobbet, truet, udsat for vold og kommer i livsfarlige situationer. I flere scener har personer voldsomme hallucinationer og traumatiske erindringer med voldeligt og blodigt indhold. Man ser personer blive overfaldet med en hård genstand, stukket med kniv i halsen, holdt nede under vand og en person, der ligger livløs med blod flydende fra hovedet. Der optræder endvidere mange voldsomme arkivfotos af henrettelser, lemlæstelser og massegrave. Det dramatiske og truende indhold forstærkes af en dyster lydside og chokeffekter. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
02.07.2020
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Undtagelsen
|
Versioner: se alle
2D (m/ danske undertekster), English subtitles, Seniorbio, Særvisning, Særvisning
|

Den danske thriller 'Undtagelsen' er baseret på Christian Jungersens bestseller om fire kolleger, der synker længere og længere ned i et makabert magtspil.

Vi følger veninderne Iben og Malene, der sammen med to andre kvinder arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab.

Iben har været udsat for en traumatisk oplevelse, og Malene kæmper med alvorlig gigt. Disse problemer bliver dog til småting, da de begge begynder at modtage yderst ubehagelige dødstrusler.

Mistanken falder først på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men snart indser de, at kollegaen Anne-Lise, som de gennem årene har mobbet dagligt, også kunne stå bag.

Stemningen på kontoret bliver kun værre der fra og snart minder arbejdspladsen mest af alt om de krigszoner, som de har dedikeret deres liv til at skrive om. For er der én ting deres arbejde har lært dem, så er det, at vi ALLE er i stand til at slå ihjel!

Filmatiseringen af den succesfulde bog 'Undtagelsen' er ligesom sit forlæg en nervepirrende thriller, der undersøger, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et spil om liv og død. 

Instruktøren Jesper W. Nielsen stod sidst bag Der kommer en dag. På rollelisten ses et firkløver af dansk films førende skuespillerinder i form af Danica Curcic, Amanda Collin, Lene Maria Christensen og Sidse Babett Knudsen. (Copyright: kino.dk)

Filmen vises kun med danske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (226 votes)
3.6
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jesper W. Nielsen og de fintmærkende skuespillere får et mere end hæderligt resultat ud af Christian Torpes manuskript, hvor de giftdryppende replikker svider ofrene, som blev de pisket med brændenælder." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Undtagelsen' har mange lag, og man bliver både klogere og godt underholdt. Filmen har klart potentialet til at blive sommerens biografhit, den fortjener et stort publikum." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Der er med andre ord både gode takter og tanker bag 'Undtagelsen' - og den tekniske side er upåklagelig - men desværre falder det færdige resultat mere og mere fra hinanden [...]" (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Filmen har intet mindre end fire funklende stjerner fra den danske filmhimmel i samme strimmel. [...] Og hold nu kæft manner, hvor er de gode til at spille røvhuller!" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er overflødigt at sige, at de fire kvinder i front spiller godt, for det gør de naturligvis. Men "Undtagelsen" som film mangler Jungersens nuancer og delikate, psykologiske lag og står som en underligt flad og bastant konstruktion." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Den hænger simpelthen ikke sammen [...] Og det er ærgerligt, når skuespillet er så godt i de fire bærende roller." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Undtagelsen er en dramatisering. Men der er rent skuespil i store portioner, og Jungersens indsigt står mejslet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mogens

Det er som om, at filmen ikke har fået lov til at være film men hele tiden bliver sammenlignet med bogen. Bogen er på 620 sider og udkom i 2013.

Jeg synes, at der er tale om fremragende skuespil, et godt plot med flere dimensioner, og den virker helstøbt.

Mr. SNAKE.

En total god Psykologisk film.
igennem en helt fantastisk film fra start til slut, så velspillet og gennemført.

filmen er så god, velspillet og godt filmet.
jeg fik gåsehus flere gange under filmen.
skuespillerne er rå, musikken passer og den er så sindssygt godt lavet og det fede er at man bliver efterladt med en slutning som er til eftertanke.

Fulltime filmfreak

Filmen er velspillet, sjov og spændende - og fedt at se en sjælden dansk psykothriller. Men der er problemer med manuskriptet, besynderlige scener, der hænger dårligt sammen med resten. Men den største anke, er de produktionsmæssige valg. Scener der burde foregå i København er optaget i udlandet/Aarhus, etableringsskuddene fra instituttet er en helt moderne bygning i stål og glas, indvendigt ligner det en mindst 100 år gammel bygning og den slags. Det er amatøragtigt.

rikke

Fantastisk skuespil og samspil mellem de bærende roller i filmen

Pernille Agerbech

Virkelig den dårligste film jeg har set længe, synd da det ellers er nogle fantastiske skuespillere der medvirker. Filmen er meget mærkelig og langtrukken, folk gik midt i filmen, men tænkte at vi var nød til at se den færdig, det kunne være den blev bedre, det gjorde den desværre ikke.

Lene

Uhyggeligt rammende og spændende på alle måder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.