Cookie- og Privatlivspolitik

Under sandet

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles barsk grundstemning. Den indeholder en række meget voldsomme scener, med unge drenge der udsættes for voldelige overgreb, ydmygelser og misrøgt. I flere scener ses mennesker der sprænges i luften eller kommer til skade på blodig og grusom vis. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke særdeles skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.12.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Under sandet
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, Særvisning, NRFP 16
|

Efterkrigsfilmen 'Under sandet' handler om den danske sergent, Carl Leopold, der får ansvaret for en gruppe unge krigsfanger. De tyske drenge er blevet sendt til den jyske vestkyst for at desarmere de to millioner miner, som nazisterne gravede ned i sandet under Anden Verdenskrig.

Carl har igennem fem lange besættelsesår opbygget et indædt had til tyskerne, så hans modtagelse af de unge drenge er hensynsløs. Missionen er at føre drengene igennem en opgave, der ved mindste fejltagelse kan koste dem alle livet, men Carls kamp bliver ikke kun for at rydde minefelterne. Den bliver også en indre kamp for forsoning.

'Under sandet' er et dansk drama om et tidligere ufortalt kapitel i efterkrigshistorien. Roland Møller, kendt fra bl.a. RKapringen og Nordvest, spiller hovedrollen som den indebrændte Carl, der gennemgår en personlig udvikling hen imod tilgivelse, hvilket til dels kan sammenlignes med den danske befolknings kollektive bearbejdelse årene efter Anden Verdenskrig.

Filmen er instrueret af Martin Zandvliet, som er mest kendt for sit biografiske drama om Dirch Passer, der solgte 473.000 billetter i biografen. 'Under sandet' byder også på Mikkel Boe Følsgaard i en mindre rolle som Carls overordnede. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1029 votes)
5
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Martin Zandvliet orkestrerer minerydningsscenerne, så de fremstår som skoleeksempler på filmisk spændingsopbygning. Det er længe siden, en dansk film har kunnet præstere så intense sekvenser." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... en spændingsfyldt film, der går lige i hjertekulen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Under sandet' er et godt bud på årets bedste danske film." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er et spark lige i skridtet på den danske nationalfølelse. I nogens øjne vil det muligvis være landsforræderi. I den her anmelders øjne er det først og fremmest udtryk for en modig filmmager, der har vilje til at skabe film, som stiller spørgsmål og rusker op i sit publikum." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er så flot en film, at jeg kom til at tænke på Bille August, da han var bedst, som med 'Pelle Erobreren'. Men Zandvliet er sit eget formfuldendte talent [...]. Han har lavet dette års bedste danske film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... vellykket ubehageligt efterkrigsdrama ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Under sandet' er både en moderne krigsfilm og en tidløs historie om slagne og sejrende kræfter. Den skildrer mennesket midt i det hele. Så længe vi undrer os, findes der håb." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

En kanon god dansk krigsfilm, med Roland Møller som spiller fantastisk. Den er dog lidt barsk så den anbefales til børn over 15 år. Men virkelig god ellers, så folk der vil se den kan bare gå i krig.

Thomas

Trods de historiske friheder der tages i filmen (og som der fortsat rejses tvivl om, blandt eksperterne), er den et fejende flot stykke håndværk. Gribende, grum og vanvittigt nærværende. Roland Møller stråler, men det gør de tyske drenge så sandelig også. Med simple virkemidler kommer du rundt om alle følelser og jeg glæder mig over at der er instruktører, der rent faktisk har modet til at lave denne slags film. Jeg er træt til døde af superhelte-film der intet har at byde på andet end popcorns-underholdning. Så fortjent at den blev oskar nomineret. Kan på alle måder anbefales.

Gustav

Jeg bruger selv en del tid med en metaldetektor i hånden, da jeg skriver på https://xn--metalsgning-lgb.dk/bedste-metaldetektor-test/.

Tænk at støde på en mine ved stranden?

Søren

Nok den mest gribende efterkrigsfilm jeg har set til dato, lige så lede og glubske som Nazityskland med alle deres rædsler og jødeforfølgelser, så bliver 16 unge drenge i alder 13 - 17 år beordre af den Danske Hær i efterkrigstiden om at ryde deres egne tyske minier op fra og på de danske strande i omkring Vestjylland nærmere sted Ringkjøbing, Esbjerg, Ribe hele den Sønderjydske vestkyst efterlandenskaber af den tyske værnemagt bomber og miner under sandet - dette farefulde arbejde bliver ikke særlig højt rangeret af en de danske Majorer som håner og endda en gruppe af Engelske soldater overpisser et af drengene, hvor den danske sergeant, der har ansvaret for at drengene ryder op må gribe ind for at rede drengen for ydmygelse fra de engelske soldater, ikke nok med at drengen er møgbeskidt fra oprydningsarbejdet skal han så også ydmyges ved at blive overpisset på ikke kan sige fra ovenikøbet længes hjem efter komme til at gense sin mor, og derfor mener jeg at den danske hær ikke var et hak bedre end de tyske soldater under 2. verdenskrig, når de ikke ville følge Genevekonventionen om at behandle alle fanger ens
mvh Søren Rasmussen

Kasper

Jeg anbelfaler ikke noget at se denne politisk ukorrekte film. Der er folk der springer i luften inklusiv en hund. Jeg har selv en hund og blev meget trist da hunden i filmen sprang i luften. Kan de ikke bare springe andre ting i luften en ting med liv? Plus at det er en dansk film men de snakker tysk. Jeg syntes ikke at du skal se denne film memindre du vil blive ked af det eller trist. Der er ikke noget at glæde sig over i den her film det er kun folk der råber og springer i luften

kirstenuser/440228

En sand historie, hvor man følger en flok unge tyske drenge/mænd efter krigen i Danmark. De har til opgave at rydde op efter værnemagten og det er på alle måder en svær opgave. En rørende og lærerig film

Finn Carl

"Under Sandet" er historien om hvordan tyske krigsfanger efter krigen blev sat til at rense stranden for de miner som andre tyske soldater havde lagt, for at beskytte Jylland mod en Engelsk invasion. Umiddelbart var det vel rimeligt nok at også tyskerne fik lov til at fjerne nogle af minerne igen, selv om de unge mænd beskrevet i filmen jo var helt uskyldige, i den forbindelse. I modsat fald skulle danske mænd have risikeret liv og lemmer, og de sidste miner blev faktisk først fjernet fra stranden for ganske få år siden, med moderne minerydnings udstyr!

Segoyuser/116755

Fik endelig set filmen, det har ikke været nemt dengang, det var en rigtig god film, de spillede så godt, barsk omgang realitets film, fint denne kom frem i lyset!!

Marianneuser/855633

En film der handler om ondskab på begge sider af en krig. Men også medmenneskelighed.
Kan ikke undgå at blive ambivalent.
Er bestemt værd at se.

Lars Michael

At kalde den for et mesterværk ville slet ikke være forkert at sige, jeg må indrømme at jeg skulle se den troede jeg ikke at den ville bære så god .

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.