Cookie- og Privatlivspolitik

Tysktime

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt stemning og indeholder adskillige dramatiske scener med voldsomt indhold. I flere scener straffes børn fysisk af forældre, og i andre scener ses en person, der er hårdt såret og i store smerter. Idet det voldsomme kun i få tilfælde ses udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.10.2020
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Deutschstunde
|

Filmen 'Tysktime' foregår lige efter Anden Verdenskrig, hvor den unge mand Siggi sidder i anstalt for adfærdsvanskelige unge.

I fængslet skal Siggi skrive et essay om "pligtens glæder". Han ved ikke, hvad han skal skrive, og Siggi ender med at skrive et memoir over sin meget pligtopfyldende fars fortid som politibetjent.

Instruktøren har tidligere stået bag maler-portrættet Paula. Danske Sonja Richter er desuden at se på rollelisten, mens filmen delvist er optaget ved det danske vadehav.

'Tysktime' er baseret på bogen af Siegfried Lens og er en på én gang storslået og humoristisk beskrivelse af marsken og dens befolkning midt i krigens vanvid.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
4.2
3.7

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Uanset baggrund og undertone er 'Tysktime' en gribende fortælling om en dreng, der forsøger at finde sine egne ben at stå på." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... på mange måder en interessant film om undertrykkelse, ytringsfrihed og kunstens vilkår, men Schwochow snubler i sit forsøg på at balancere historisk realisme med den ekspressionisme, som knytter sig til Nolde-figuren." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... på sæt og vis føles denne smukke billedbog om en grum tid kun alt for aktuel." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Tysktime' er stofrig, interessant og seværdig. Den rækker efter formatet fra 'Bliktrommen', 'Heimat' og 'Værk uden skaber'. Så højt når filmen ikke op, men den skildrer ensretningen med overbevisning og udstiller al den degenererede tvivl, som nazisterne ikke kunne bruge og ville forbyde ved lov." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.