Cookie- og Privatlivspolitik

Two of Us

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en vemodig grundstemning, og den er roligt fortalt. Enkelte scener har dramatisk indhold, f.eks. da en person løfter et tilsyneladende livløst barn op af en flod, eller chokeffekt, da en sten pludselig kastes gennem et vindue. Imidlertid indgår disse scener i en ellers rolig fortælling, og det vurderes derfor, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
23.09.2021
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Deux
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning (m/ eng. undertekster)
|
Two of Us

Den franske film 'Two of Us' handler om det ældre par Nina og Madeleine, der har skjult deres dybe og lidenskabelige kærlighed i mange årtier.

Deres bånd sættes på prøve, da de pludselig ikke er i stand til at bevæge sig frit mellem hinandens lejligheder.

'Two of Us' var nomineret til en Golden Globe som bedste udenlandske film i 2021. Kærligheden mellem de to modne kvinder og de prøvelser, de må gennemgå, er af udenlandske medier blevet sammenlignet med Michael Hanekes Oscar-belønnede Amour.

Netop medierne i udlandet har dækket filmen og er aldeles positive. Det anerkendte filmmedie Variety kaldte i deres anmeldelse filmen for en "bevægende hyldest til kærlighedens egenskab til at overkomme al modstand," og Screen Daily skrev om filmen, da den blev vist på filmfestivalen i Toronto: "Smukt sammensat og perfekt castet".

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alligevel er 'Two of us' helt sin egen og er ikke mindst interessant, fordi den ikke alene handler om omverdenens fordømmelse af homoseksuelle, men i ligeså høj grad om homoseksuelles frygt for fordømmelse." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... når fransk/italienske Filippo Meneghetti viser sin interesse for de to mennesker, han fortæller om, når han glemmer, at han gerne vil vise, hvor dygtig han er, bliver 'Two of Us' en smuk film om forbudt kærlighed. Og så begynder den altså helt vildt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... selv om filmen er spændende og byder på et par uventede drejninger undervejs, bliver man hele tiden forhindret i at blive revet helt og aldeles med." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Instruktøren Filippo Meneghetti leger med thrillerelementer i filmen, der dirrer af suspense på grund af de uforløste konflikter og hemmelighedskræmmeriet." (Nanna Frank Rasmussen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.