Cookie- og Privatlivspolitik

Truth or Dare

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
03.05.2018
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Truth or Dare
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I gyseren 'Truth or Dare' tager Olivia på et sidste spring break med college-vennerne til Mexico. Men den festlige feriestemning afbrydes brat, da de en aften ender med at lege "sandhed eller konsekvens".

Det viser sig nemlig ikke at være noget harmløst spil, men en forbandelse som straffer alle dem, der lyver eller ikke vil udføre deres konsekvens. Midt i den drabelige leg bliver det indbyrdes venskab også sat på prøve, da Olivia pludselig skal finde ud af sine følelser for sin bedste venindes kæreste Lucas.

'Truth or Dare' er instrueret af manden bag bl.a. Cry Wolf og Kick-Ass 2, mens den er produceret af Jason Blum, der har stået bag flere af de senere års store gysersuccesser som Get Out og Insidious-serien.

Rollelisten er i filmens ånd befolket af ungdomsstjerner som Lucy Hale og Tyler Posey, der henholdsvis er kendt fra de populære tv-serier 'Pretty Little Liars' og 'Teen Wolf'.

Filmen er en blanding af high concept gys, hvor værkets præmis er ganske enkel, men til gengæld effektiv, som det ses i fx The Ring eller It Follows, og så blodig teenage gys vi kender fra fx Scream. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (133 votes)
3.8
2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Forvrøvlet plot, men musikken vokser med opgaven, og sociale medier har en tidssvarende rolle." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
FilmFyr

Konsekvens: Jeg skulle se den her
Sandhed: Den stinker virkelig

Man skulle tro at når man vælger at lave en film over noget så tyndt som en selskabsleg, at man så i det mindste har et par rigtig kreative idéer eller skræmmende scenarier i baghånden.
Ja, det ville man tro, men det er overraskende nok ikke tilfældet her.
Det er nemlig så dumt som det lyder.
Det uhyggeligste ved filmen er at den fik en bred biografpremiere.

Jeg kan ikke understrege nok hvor spild af tid filmen er.
Den er fyldt med plothuller, seriøst stupide beslutninger og med et virkelig tarveligt klimaks hvor pay-offet mangler, men tilgengæld efterlader dig med en dårlig smag i munden.
Hvis du falder over den på Netflix, så bare bladre videre.

Riauser/120553

Virkelig dårlig film, håber ikke der kommer en 2er ud fra den slutning den havde

jeanette

Sandhed eller konsekvens ? :D

Spidermanuser/166287

Jeg var ikke underholdt men mere tåkrummende over så dårlig denne film er skruet sammen.
Handlingen lyder ganske fin, men spillet og flowet er ikke en Oscar værdig :o)

Angel88

Jeg havde glædet mig til den kom og blev ikke skuffet. Fuck den var fed- kan kun anbefale at se den.

Claus

Jeg kan beskrive filmen med 3 ord "spild af tid" Truth or Dare er en af de film som lød dårligst på papir, men alligevel bliv gemmenført. gyser film det er det ikke. dog jeg lå flad af grin gemmen hele filmen, på grund det dårligt skrevet manuskript, forfærdeligt skuespil samt for meget brug af jump scary.

Julius

Truth or Dare er den nyeste film i serien om at kapitalisere på ting og udtryk, unge kan genkende. Den er ca. halvanden time lang og indeholder skuespillere, der optræder som andre mennesker i en fiktiv setting kaldet en film. I filmen hjemsøger noget de unge, og så sker der ting, hvori det mest skræmmende er, at folk faktisk har betalt penge for at se den.

Truth or Dare er så dårlig en film, at jeg flere gange ikke var sikker på, om der var tale om en satire på den moderne klichéfyldte teenhorror-genre, da de da umuligt ville kunne stå inde for dette. Skuespillet er rædselsfuldt, historien giver ingen mening, instruktion, fotografi og klipning er fladt og intetsigende, og de 'uhyggelige' scener er alt andet end uhyggelige.

Så udover disse vidunderlige aspekter ved en velfungerende horrorfilm, er der på trods af den korte spilletid ufattelige pacingproblemer. Nogle scener trækker massivt ud, hvor andre nærmest føles fuldstændig forbigået og det resulterer i et rimelig forvirret og frustreret publikum.

Den forsøger også at have et par relevante temaer med som gruppepres og sociale medier, men det trænger aldrig igennem overfladen, og man efterlades med en meget tom følelse af de ting, filmen angiveligt skulle have på hjerte.

Det er også vigtigt at nævne, hvor pinlige filmens effekter er. De Snapchat-lignende ansigtsfiltre på dæmonerne (eller hvad pokker det er) ser så skidt ud, at filmen faktisk pointerer hvordan det ligner noget fra Snapchat. Den mystiske forvrængning ser så amatøragtig ud, at man ikke kan lade være med at småklukke for sig selv.

Bare spring den her over. Den er virkelig ingenting værd.

magicthe

Hej Julius

Tak for en god anmeldelse, af en film, som jeg endnu ikke har set. Det var aldrig planen.
Din anmeldelse har dog givet inspiration, til at se par scener fra filmen. Så kan forstå, hvor meget "film", der egentlig er.

Vh. magicthe

HeavenOfHorror.dk

Truth or Dare er præcis, som traileren viser. Der er ingen overraskelser eller vild innovation i konceptet. Til gengæld leverer den varen til det publikum, der er målgruppen.

Personligt synes jeg, at Truth or Dare traileren så meget cool ud. Ikke at der var noget nyt på tapetet (overhovedet!), men det var et godt twist med det mærkelige smiley face. At alle potentielt er ansigtet på skurken, der viser sig ved et overdrevet drilsk smil.

Samtidigt anerkender jeg også blankt, at denne film ikke er lavet til mig. Bevares, jeg må da meget gerne købe en biografbillet, men jeg er ikke målgruppen. Det er nemlig teenagerne.

Elsker du Pretty Little Liars og Teen Wolf, så er Truth or Dare nok også en film, der vil være fin underholdning for dig.

Havde jeg været teenager i dag, så havde jeg nok smuttet i biografen for at se Truth or Dare. Og jeg ville sikkert også være udmærket tilfreds med oplevelsen bagefter.

TINA

Hvad for byer bli'r den vist i?????

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.