Cookie- og Privatlivspolitik

Truth

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder scener med en kvinde der er ved at bryde sammen under massivt pres fra sine omgivelser. Desuden ses kortvarige gengivelser af virkelige billeder af tortur. Da der er tale om nærmest ikoniske mediebilleder, og der ikke dvæles ved disse, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på mindre børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2015
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Truth
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

'Truth' handler om tv-produceren Mary Mapes og nyhedsværten Dan Rather, der arbejder på nyhedsprogrammet '60 Minutes'.

Året er 2004. Præsident Bush er midt i valgkampen, da Mapes møder en kilde med kontroversielle dokumenter om præsidentens tid i militæret. Efter et grundigt baggrundstjek godkender tv-stationen CBS, at de kører med historien.

Men få dage efter programmet er blevet vist, bryder helvede løs. Eksperter påstår, at dokumentet er en forfalskning, og snart er hele den amerikanske presse samt CBS's ledelse klar til at pege fingre. Hvem har ret, hvem tager fejl?

Cate Blanchett spiller hovedrollen i dramaet , der også har filmlegenden Robert Redford i en stor rolle som tv-legenden Rather. Begge skuespillere har førhen spillet sandhedssøgende journalister - Blanchett spillede titelrollen i 'Veronica Guerin', mens Redford medvirkede i 'All the President's Men' og 'Tid til kærtegn'.

'Truth' er baseret på Mapes selvbiografi, 'Truth and Duty', og instrueret af Zodiac-skribenten James Vanderbilt. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
3.7
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Cate Blanchett er intet mindre end formidabel i rollen: Skrap, nådesløs, halv-alkoholiseret, men også sårbar og menneskelig." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Trods gode præstationer vil selv nyhedsnørder [...] desværre finde filmen for lang, for rodet og for kedelig." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "En god historie så svagt formidlet, at den ender med at underminere sin egen pointe." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... det er kun Cate Blanchetts skyld, at filmen tipper til den rigtige side." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Sandheden er nogle gange ilde hørt, men som Vanderbilt bekræfter med sin film, altid værd at søge." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Cate Blanchett imponerer igen som den ihærdige producer [...] og Rather inkarneres af Robert Redford..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Truth' kunne være et stærkt nyhedsdrama. Det er i stedet blevet en trist forestilling om slutningen på en epoke. Filmen tager afsked med noget, som var. Der er ingen, som taler om kommende ting. Man formoder, at syndfloden tog dem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
lisbet

god film om hvordan man skilder en politiker

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.