Cookie- og Privatlivspolitik

Troy

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
19.05.2004
| |
2 timer 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Troy
|

Filmen 'Troy' (Troja) er baseret på Homers 'Illiaden' og 'Odysseen'.

Paris, prins af Troja og Helena, dronning af Sparta, er forelskede, og netop som deres to stater har indgået en skrøbelig fred, flygter de sammen.

Spartas Kong Menelaos er blændet af hævntørst og en fornærmelse mod Menelaos er en fornærmelse mod hans bror Agamemnon, den magtfulde konge af Mykene.

Agamemnon samler hurtigt Grækenlands hære for at hjælpe sin ærekære bror og stjæle Helena tilbage. Men Agamemnon har også et strategisk ærinde: Han vil have magten over Troja - den eneste stat, der mangler i hans ægæiske rige.

Troja vogtes imidlertid af den mægtige kriger, Prins Hektor. Byen synes uindtagelig, men én mand, eventyreren og krigeren Achilleus der tøster efter evig berømmelse, udfordrer Hektor.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Man kan ikke klage over de enorme kampscener samt sværddueller der bevæger sig hen over skærmen. På det punkt har man ikke gået på kompromis. Desværre synes jeg at valget af skuespillere og de præstationer vi oplever, tynger filmen meget ned. Den får denne lidt trælse Hollywood/action-effekt der gør at filmen ikke virker troværdig i forhold til den originale "Illiaden".

søren

...i biograf version er den et 3/6, men i director's cut et STORT 5/6 !!!! .... i bio versionen er der stort set " kun " action, hvor der i wolfgang petersen's cut er MEGET bedre person skildring & historie ... PLUS action scenerne er MEGET mere rå !!! ( u know GORY !!! ) .... HADER censur & især filmselskabernes ENORME fokusering på indtjening ( pg - 13 FØJ ) ... men SKØNT med til tider GODE bluray udgivelser :-) ....

Frank

God film

Lars Michael

Jeg var mest overraskelse over Brad Pitt i den her film.han spiller pisse godt.hold da op,han gør filmen god og dejligt.

Jeff

A film full of really nasty people and the one honourable person is killed “for nothing”. Waste of time.

Wayne

Hollywood laver dem ikke bedre.

S. Rico

Fantastiske kamp scener som er en fryd at se på det store biograf lærred. Inden filmen startede kom den danske general op på scenen og introducerede os for datidens våben teknologi, herunder at man faktisk ikke på den tid havde opfundet de indvendige håndtag på skjoldene.

Men nu er filmen jo ikke et historisk værk, så det tager instruktøren ikke sig af. Til gengæld lider filmen naturligt nok under, at man kender udfaldet på forhånd.

Det er eksempelvis lidt træls, at Bradd Pitt's Achellius er så uovervindelig. Ifølge Illiaden skulle kampen mellem ham og Hector have varet flere dage, men i filmen får Achellius nærmest ikke en skramme.

Men det rykker dog ikke på, at det alt i alt er en stor og meget flot krigsfilm.

mikkel knudsen

super god film.....

MaWnTy

Nogle super fede scener i starten af filmen som fanger min interesse med det samme, men lige så stille og roligt fader det ud i kæmpe kampe med et udfald der på forhånd er kendt, hvis man da som mig er glad for græsk mytologi. Der er mange store navne med, og det er det der hæver filmen lidt.

Nogenuser/12232

En suveræn film som er en af de største film. og med nogle perfekt spillet roller er filmen en af de bedste middelalder film. og en af de bedste dele er af der er noget rigtig i den, det er altid super fedt når der er noget rigtig i film her er der noget fra den græske mytologi.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.