Cookie- og Privatlivspolitik

Transit

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt stemning, og den indeholder flere scener med voldsomt indhold. I klip vises et meget blodigt badeværelse, der er resultatet af et selvmod, en grædende kvinde slæbes væk fra sin oprørte familie af soldater, og i flere scener må personer flygte for livet. Imidlertid fremstilles det voldsomme kortvarigt og er ikke udpenslet, og det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skæmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
11.04.2019
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Transit
|

I filmen 'Transit' får den unge Georg mulighed for at flygte fra et besat Paris, da han kommer i besiddelse af en død forfatters dokumenter.

Georg overtager mandens identitet, og rejser til Marseille, hvor han møder en ung smuk kvinde, der desperat forsøger at finde sin forsvundne ægtemand... den selvsamme afdøde kunstner.

Dramaet ‘Transit’ er en nyfortolkning af Anna Seghers’ klassiske roman fra 1944. Paula Beer fra bl.a. Frantz og Franz Rogowski spiller de kriseramte elskende i den Kafka’ske Casablanca-romance.

Instruktøren stod tidligere bag det kritikerroste drama Phoenix, der også omhandlede menneskets flydende identitet i en verden påvirket af krig og traume. (Copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
2.9
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Bilerne på gaden er fra i dag, mens kostumerne lige så vel kunne være tøj fra dengang som fra nu. Denne historiske uhåndgribelighed skal gøre fokusset på karakterernes indre udvikling skarpere, må man formode. Men det virker tværtimod som en distancering ..." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Et normalt gammeldags greb som en alvidende fortællestemme og en leg med forholdet mellem en forfatterfigur og hans fiktive identiteter får 'Transit' til at balancere uventet elegant mellem flere lag af fiktion og virkelighed." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Christian Petzold er fortsat en af de skarpeste tyske filmskabere. 'Transit' er ikke alene seværdig. I en ny flugtens tid er den også nødvendig." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.