Cookie- og Privatlivspolitik

Tinker Tailor Soldier Spy

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
09.02.2012
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tinker Tailor Soldier Spy
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning (m/ oplæg)
|

Thrilleren 'Dame, Konge, Es, Spion' foregår under den kolde krig, hvor en hemmelig afdeling af Den Britiske Efterretningstjeneste, kæmper for Englands sikkerhed.

Chefen (John Hurt) afskediges efter en fatal mission og tager sin højre hånd, agenten George Smiley (Gary Oldman), med i faldet.

Smiley bliver dog hemmeligt genansat og får til opgave at undersøge afdelingen, for der er opstået mistanke om en dobbeltagent - en muldvarp - i inderkredsen. Hvem er det, der har givet informationer videre til Sovjet og bragt England i fare?

FIlmen har, udover Hurt og Oldman på rollelisten, også Tom Hardy og Colin Firth i bærende roller, samt den svensk/danske David Dencik, der er kendt fra TV2's serie 'Lykke'.

'Dame, Konge, Es, Spion' er Thomas Alfredsons (Lad den rette komme ind) filmatisering af John le Carrés spionroman 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy'. Alex Guiness spillede George Smiley i miniserie-udgaven fra 1979.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (267 votes)
4.1
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ligesom med sin forrige film 'Lad den rette komme ind' beviser Thomas Alfredson sig som en stemningernes mester. (...) Resultatet er en dybt original film, der åbner sig langsom som en rose - blad for blad." (Louise Kidde Sauntved)

 • Weekendavisen

  "'Dame Konge Es Spion' er en fremragende historisk thriller og en psykologisk spændingsfilm af betydeligt format. I dag dominerer den fysiske side af genren, konkretiseret i filmserien om Jason Bourne, manden uden hukommelse. Alfredsons 'Tinker Tailor' demonstrerer, at en blødere måde stadig er mulig." (Bo Green Jensen)

 • BT

  "Hvis nogen hævder, at de fatter 'Dame, konge, es, spion' hele vejen igennem, er den pågældende enten fuld af løgn, eller også har han/hun selv været spion under den kolde krig." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "Man skal virkelig holde øjnene åbne og ørerne stive for ikke at blive hægtet af undervejs. Men har man (som jeg) en forkærlighed for genren, vil man med garanti nyde intrigerne. Og det suveræne filmarbejde på alle niveauer." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er dybt tilfredsstillende at se den film! Måtte mange unde sig oplevelsen!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "(...) tilbageblikket bliver en film i filmen, en tidslomme i Alfredsons større tidslomme af en film, der fascinerer, underholder og vækker eftertanke." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Første gang man så den gik jeg helt i stå, men har så set den igen får at den skulle ha en chance.
Og jeg må sige at den ikke er blevet meget bedre, dog har den noget som os filmelsker elsker at se, selve handlingen er god, et godt manuskript er godt, skuespillerne spiller godt , og billede i filmen er godt.
Hvad mere kan man så forlange, jo det skulle sp loge være en god film.
Men 3 stjerner er heller ikke dårligt.

Nikolaj

Hvis man ser på det imponerende cast, som man har skovlet sammen. Så bliver man måske lidt skuffet over filmen. Filmen består nærmest kun af dialog, og små oplysninger, som man skal være vågen for, at kunne få med. Dramaet er fint, ditto er skuespils præstationerne, fra de forskellige skuespiller. Jeg kunne godt savne lidt mere af filmen, den gør egentlig det, som den skal. Men Pga. castet, så ville man gerne have lidt mere ud af historien. Dog stadig et fint drama, og stilen fra halvfjerdserne har de ramt perfekt. Og de har da også formået, at få lidt spænding på de sidste par minutter af filmen.

Lisauser/501205

Jeg havde glædet mig en del til den her film - især pga. den fantastiske cast, som også gjorde et fantastisk godt job.

Men filmen fangede mig bare ikke rigtig, og tabte mig relativt hurtigt.-Desværre!

Det kan muligvis have noget at gøre med at scenerne blev meget lange - jeg savnede lidt mere aktion - og at jeg ikke generelt er synderligt interesseret i den periode i historien.

Jeg så den fordi jeg synes den lød interessant, carsten virkede god og alle talte om den - men jeg blev desværre skuffet.

Wayne

er typisk engelsk - i stil med Kongens store tale.

Men det er overdrevet flot lavet på billed og lyd siden - og samtidig er det jo bare nogle at englands bedste skuespillere.

En film som er lavet i høj stil og med stort overskud.

S. Rico

Smiley skal finde ud af hvem i den britiske efterretningstjenestes top, der er en russisk muldvarp. Det er filmens simple handling. Ideen er så, at vi som tilskuer også skal spille agent og prøve at udrede alle de mange spor.

Det er temmeligt enkelt. Hvis man bare er super opmærksom de første ti minutter af filmen, samt 100% opmærksom under Smiley's besøg hos den tidligere ansatte Connie, så er der ingen ben i at regne det hele ud.

På det tidspunkt i filmen tænkte jeg: nej, jeg bliver skuffet, hvis det bare er sådan det hænger sammen. Og det var det bare - desværre!

I en film som helt mangler spænding og action, så er det essentielt med et super godt plot. Og her blev jeg altaå skuffet.

Så er der skuespillet tilbage og nyde. Tja! Gary Oldman underspiller. Meget. Faktisk så meget at det er på grænsen til ikke at være skuespil. Her er jeg nok uenig med de fleste. Men jeg er den så,primitiv, at jeg foretrækker en ekstra grimasse frem for slet ingen.

Bestemt ikke en dårlig film, men heller ikke det modsatte.

jonuser/927757

... Fremragende film. Det er sådan en thriller skal laves!

Momfrit

Ok film, men ikke man skal ikke være alt for ukoncentreret før den taber en på gulvet....
Godt skuespil og flot filmet.

Kasper Dahl Nicolajsen

Aldrig før har den britiske spionverden i 70'erne, set så cool ud, som den gør igennem Alfredsons optik!
Alt passer som hånd-i-handske til 70'ernes gråtonede tidsbillede.
De store hornbriller og grå/brune jakkesæt, samt den stille, men stadigvæk enormt spændene måde, filmens handling bygges op på.
Gary Oldman er begrebet på cool spion i denne film, der ikke lader andre menneskers følelser eller personlige kvaler, komme i vejen for hans søgen efter den meget omtalte muldvarpe i den britiske efterretningstjeneste.
Ikke nok med Oldmans klasseskuespil, spiller især Tom Hardy, Colin Firth og Mark Strong også brilliant, som de 3 andre meget vigtige skæbner, i denne meget spændene spionfilm.
Handlingen i filmen beviser også, at der ikke behøver være konstant action eller spændene baggrundsmusik (som James Bond filmene og Bourne filmene f.eks. kan have hang til), for at gøre en spionfilm spændene.

Denne film fortjener virkelig at blive set, den beviser at man sagtens kan lave film på en old-school måde, uden at det bliver kedeligt. Især hvis man elsker historier om den kolde krig, og farlige russiske mulvarper, og John LeCarrés romaner, vil man ikke kede sig et sekund under denne film!

Isabel

En god og velspillet film, med lidt spænding i ny og næ. En film hvor man går der fra og skal tænke meget igennem! :D

Malene Waage

Det er min holdning, at denne film var en af årets helt store filmoplevelser, og det er med god grund, at den vandt Bafta'en for årets britiske film. Desværre blev den groft overset i de amerikanske awardshows, hvilket let kan forklares, da amerikanerne ikke synes om film, der tør være anderledes, af samme grund snød de Fassbender for en nominering for Shame, og R. Fiennes der ikke fik en oscar for Schindlers Liste!! Gary Oldman er perfekt i rollen som Smiley, det er helt bevægende, hvor meget han kan sige uden egentlig at sige noget. Resten er castet er helt utroligt, og der er ikke én af dem, der yder mindre end sublimt. Jeg har allerede set den mere end én gang, og til trods for den ekstreme brug af farven brun, så er denne film et absolut must!
Se den, den er det hele værd! Endelig en spionfilm, der er i kontakt med virkeligheden.

Malene

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.