The Wolf of Wall Street

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en hektisk grundstemning. Den er præget af kyniske hovedfigurer med en meget destruktiv livsstil. Filmen viser en lang række scener med mennesker, der er stærkt påvirkede af stoffer og alkohol, har sexorgier og udsætter andre for ydmygende og fornedrende behandling. En scene viser et ægtepar der skændes og slås foran deres angste datter. En anden scene viser en mand der slås til blods og holdes ud over en altan. Det vurderes således at filmen vil kunne virke skræmmende og/eller grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.01.2014
Originaltitel: 
The Wolf of Wall Street
Genre: 
Spilletid: 
3 timer (ekskl. reklamer og trailers)
4.9
3.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1271 votes)

Resumé

'The Wolf of Wall Street'  handler om den unge Jordan Belfort, der starter som børsmægler på Wall Street, lykkeligt gift, våd bag ørerne og fuld af naive ideer om at gøre en forskel.

Belfort finder dog hurtigt ud af, at der kun er tre ting, der er vigtige i denne branche. At tjene sindssygt mange penge. Tage absurd mange stoffer. Og sidst men ikke mindst undgå hverdagens stress ved at have så meget sex som muligt.

Få år senere er Belfort indehaver af børsmæglerfirmaet Stratton Oakmont og har fuldt ud fortjent titlen som ”The Wolf of Wall Street” med en dagligdag, der involverer korruption, fester med chimpanser, dværgekast på kontoret, orgier ombord på flyvemaskiner og en evig jagt på den næste rus.

Men som ventet går der ikke længe, før Belfort og hans korrumperede kompagnoner er i FBI’s søgelys.

En af filmhistoriens mest hyldede og toneangivende instruktører, Martin Scorsese, har kastet sig over den sande, men fuldstændig gale historie om New York-børsmægleren Jordan Belfort, der i 80erne og 90erne tog den amerikanske drøm lidt for langt… og så endnu længere igen.

I rollen som Belfort ses en fuldstændig hæmningsløs Leonardo DiCaprio, der samarbejder med sin mentor for femte gang, mens bl.a. Jonah Hill (Moneyball), Margot Robbie (About Time) og Matthew McConaughey (Mud) giver modspil som henholdsvis makker, viv og mentor.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Scene for scene er der ingen tvivl om, at Scorseses bedrift rent filmteknisk er virtuos og vild. Set i en sammenhæng kunne kunne der dog sagtens være skåret en halv time ud af 'The Wolf of Wall Street', så satiren havde fået endnu skarpere tænder." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] 'The Wolf of Wall Street' er Scorsese på vågeblus." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er stærkt underholdende [...] men også en smule anstrengende i længden." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] historiens største handicap er, at der ikke er en eneste central person, man kan fæste lid til eller nære sympati for." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Scorsese pumper løs med coke og adrenalin, og han kunne såmænd nok havde holdt den kørende, hvis ikke han var endt med en film på tre timer." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "Om 10 år kan det godt være Martin Scorseses hovedværk." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Det er stor film med gavmilde digressioner, og den bruger det brede format til at ånde. Ved vejs ende er man udmattet, men vil gerne se det hele igen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Kasper

Genial film der altid fortjener et gensyn

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
WallStreet

En af mine favoritter!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
simsevu@gmail.comuser/786802

Leonardo DiCaprio burde helt seriøst have vundet en Oscar for denne rolle. Dette er en klasse film og lige meget om du interesserer dig for aktier, økonomi eller ej. Er dette en superb film !

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Gambleren

er altid god :)

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Mads

Wolf of Wall Street er måske en smule overdrevet afbildning af, hvordan investeringsverdenen fungerer, men dog en yderst underholdende film. Investeringsmarkedet er dog ikke så klichépræget. Det sker (sjældent), at folk kaster med dværge - bare fordi de kan! Tro mig ;-)

Hvis du gerne vil vide mere, om hvordan investeringsmarkedet egentligt fungerer, og hvis du måske selv går med investeringsdrømme - måske ikke ligeså overdrevet som i filmen - så vil jeg anbefale dig at gå ind på www.jagtindex.dk. Her kan du læse meget mere om forskellige investeringsformer, som potentielt kan gøre dig lige så rig som den rigtige Jordan Belfort.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Simon

'The Wolf of Wall Street' er en film, der stort set har det hele. Den har lidt action, masser af drama, og så er den sjov.

Ok, Matthew McConaughey ser god i Dallars Buyers Club, men gud fader, Leonardo DiCaprio er klasse. Indenfor top 25 præstationer nogensinde. Det samme med Jonah Hill. Jared Leto ser da ud til at spille godt, men jeg tror ikke han slår Jonah Hill. Hvis alle spillede som DiCaprio og ham (Jonah Hill), så ville musik elskere, hade musik... Jonah Hill kunne faktisk godt være en go' Joker, når jeg tænker over det...

Men whatever, historien er fantastisk, lige fra start til slut, og den er bare en 1er.

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)
osj2507

Martin Scorsese laver endnu en rigtig god film, det er Rise & Fall når det er bedst og han styrer virkelig skuden i den rigtige retning, men kan man gøre andet med en besætning som indkluderer Leonardo Dicaprio, Jonah Hill, Margot Robbie og Matthew McConaughey, bare for at nævne nogen stykker af de gode skuespillere der er blevet presset ind på dette lille stykke Wallstreet Real Estate.

Jeg kan rigtig godt lide dramaet, at det vender og drejer, skifter retning hele tiden, at det går fra alt er fint og lige efter bogen til ustyrlig attitude, stoffer, damer, fester, sprut og stoffer (der er så meget at det bliver man nød til at nævne flere gange).

Fed film, god instruction, fint skuespil, alt er mere eller mindre bare fedt fedt fedt.
Det er en man skal se, men også en der ikke vil tiltale alle, men kom nu og snart giv denne mand en Oscar :) han har vist bevist igen og igen at han kan det skidt.

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)
Nikolaj

Men langtrukkende.

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
Mr. Truman

Jeg har ikke så meget at sige... Den er sindssyg!

Den her video forklare alt: https://www.youtube.com/watch?v=BzpIB5TJ7LI

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)
Bjarke

Penge for pengenes skyld. Det er den grundlæggende og altoverskyggende motivation bag karakteren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Oveni kommer så ludere, stoffer, alkohol og en generel livsstil så absurd, at filmen, på trods af at behandle et ret så alvorligt emne, bliver en komedie. Og det er klart i dette, at filmens styrke ligger. Overflodsfester med alt hvad hjertet kan begære - hvis ens hjerte da begærer piller, sprut og prostituerede. (Salgs)taler overleveret med så meget patos, at man skulle tro, at der var tale om en slags gospel-kapitalisme. Disse scener er så velspillede (især af DiCaprio og Johna Hill) og teknisk gennemførte, at de aldrig bliver gamle, uanset hvor mange gange de optræder.

Desværre virker flere af disse geniale enkeltdele ikke lige så godt i den helhed, de indgår i. Samtidigt kunne filmen sagtens være forkortet betydeligt, uden at komikken eller præmissen ville være gået tabt. For det er filmens allerstørste svaghed. Desværre.

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter