Cookie- og Privatlivspolitik

The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 2

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
15.11.2012
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 2' er det sidste kapitel i Twilight-sagaen.

Reddet på barselssengen af et bid er Bella Cullen nu endelig transformeret til en vampyr. Hun og Edward er netop blevet forældre til datteren Renesmee. Men barnet vækker forundring i vampyrverdenen, fordi hun er halvt menneske, halvt vampyr.

Volturi, den ældgamle og øverste vampyrslægt, frygter, at Renesmees eksistens kan blive en trussel mod hele slægten og vil derfor rydde hende af vejen. Familien Cullen vil gøre alt for at beskytte deres eget kød og blod, men de kan ikke stå imod Volturi alene.

Cullen-klanen må, sammen med så mange allierede de kan samle, forberede sig på det ultimative og altafgørende opgør for at forsvarer deres familie.

Der bliver lagt op til episk opgør mellem vampyrklanerne i det femte og sidste kapitel i serien, der er en filmatisering af Stephenie Meyers berømte romaner, som er blevet et stort fænomen i sig selv. 

'Twilight' (2008), som var den første film i serien, indtjente lige knap 400 mio. dollars på verdensplan, og siden da er indtjeningen bare vokset. Sammenlagt har serien rundet to mia. dollars på verdensplan.

Instruktøren Bill Condon, der også er manden bag 'Dreamgirls' (2006), er den eneste, der har instrueret mere end én Twilight-film.

Læs også om The Twilight saga: Breaking Dawn - del 1.

Forsalget er startet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2111 votes)
4.8
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Breaking Dawn – Part Two' byder på smæk for skillingen og noget mere fysiske kærlighedsmanifestationer end de forrige film, og det klæder det ellers lidt for ferske og candyflossromantiske univers... Det går lige vel hurtigt med at få bundet knuder på de mange handlingstråde, og det går ud over spændingen." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Breaking Dawn Del 2' er billedmæssigt den flotteste film i rækken, og især Kristen Stewart, der spiller Bella, er vokset som skuespiller. [...] Måske funkler sidste kapitel ikke helt så meget som de bedste af sine forgængere, men ’Twilight’ er stadig langt mere saft- og kraftfuld underholdning, end det blodfattige Hannah Montana-hø, der ellers sprøjtes ud til teenagepiger." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Det mest forstemmende er dog næsten det bornerte og gammeldags syn på kærlighed og sex, som serien grundlæggende er udtryk for. [...] slutscenen [er] så skamløs patetisk, at det nærmest bliver ufrivilligt komisk." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "De reklamelækre scener minder mere om et velproduceret computerspil end en dramatisk film, og man skal være mere end almindeligt naiv for at tro, at der på noget tidspunkt er reel fare på færde." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... der er intet i historien,som ikke sagtens kunne være blevet fortalt i en enkelt film. [...] Bill Condon har lagt sig selen for at gøre afslutningen på 'Twilight'-sagaen så storslået som muligt..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... det store slag [er] effektivt afviklet, da det spiller sig ud over resten af filmen. Det er heller ikke gjort helt mekanisk. Slutningen har et effektivt tvist, som forrykker publikums følelser og forventning. [...] Alting slutter værdigt, men det er godt, at det endelig er forbi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Sidste del i fortællingen om Edward og Bella er væsentlig bedre, end den forrige. Desværre er og bliver det en kærlighedshistorie, og det helt store drama udebliver.

Skuespillet er ikke en finale værdig. Men vi får den slutning som man kunne forvente. Der er dog åbnet en dør på klem - måske er det ikke det sidste verden har set til Twilight ?

Jakob P.

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 får 5 stjerner af Anmelderen *****

Det skal lige nævnes igen, at jeg helt klart er fan af Twilight-serien, både af bøgerne som jeg har læst, og af filmene som jeg har set. Man kan helt sikkert godt læse og mærke forskel, på de mennesker som kan lide Twilight-serien, og dem som ikke kan, og al respekt for dem som ikke bryder sig om serien. Det er jo en ærlig sag. Men endnu en gang synes jeg instruktør Bill Condon har gjort det rigtig godt, med slutningen på Breaking Dawn Part 1, var jeg meget spændt på at se hvad der skete i starten af Breaking Dawn Part 2, hvor ifølge historien i bogen, Bella endelig er blevet udødelig, en vampyr. Jeg kan slet ikke forstå de mennesker som ikke kan lide Twilight-serien, jeg mener der er noget til rigtig mange mennesker i hele serien. Der er kærlighed, der er romantik, der er venskab, uvenskab, konflikter, der er vampyrer, der er varulve, og der er hele den problematik med at holde det hele hemmeligt. Twilight-serien er rigtig god, og fed kombination, af kærlighed, romantik og action! Og det var fedt endelig at se Bella være forvandlet til en vampyr, så hun kunne begynde på sit nye liv.

Bella Swan (Kristen Stewart) er endelig blevet transformeret til vampyr, og er hermed blevet udødelig. Hendes første og største udfordring, bliver at få styr på hendes tørst, som kun kan dulmes og holdes under kontrol af blod. Edward (Robert Pattinson) tager Bella med ud og jage, og prøver at lære hende at bruge sine sanser. Dette er dog en udfordring, hver gang hun kan lugte menneskeblod. Renesmee er blevet født, hun er halv menneske, og halv vampyr, og vokser med stor hastighed. Men hun vækker stor opsigt og uro i vampyrverdenen, og efter en misforståelse er familien Cullen nødsaget til at samle alle sine allierede, og prøve at overbevise Volturi-klanen om at Renesmee ikke er et udødeligt barn, men et halvt menneske og halv vampyr-barn. Volturi-klanen har tænkt sig at konfrontere Cullen-familien med denne lovovertrædelse, som det er at skabe et udødeligt barn, og i sidste ende tilintetgøre barnet om nødvendigt. Endnu en gang må Cullen-familien forsvare deres hus, og forsvare deres familie, men denne gang får de hjælp udefra, både af deres venner og andre allierede.

Personligt synes jeg at Breaking Dawn Part 2 er den bedste film i hele serien, den rummer alt det den skal, den er virkelig den episke slutning og det episke punktum for hele serien. Jeg er godt og grundig imponeret over det store og gode stykke arbejde, som Bill Condon har foretaget. Jeg er fuld ud tilfreds med denne geniale slutning, på en rigtig fed og spændende serie, og det er både kedeligt og vemodigt at den er slut. Øv! Jeg ville ønske den fortsatte, for jeg kan rigtig godt lide Twilight-universet, men man kan jo heldigvis bare læse bøgerne igen og se filmene igen, og det har jeg så tænkt mig at gøre, bare for at blive i Twilight-universet lidt længere. Her i Breaking Dawn Part 2 hersker samme ro, spænding, og gode rytme hele vejen igennem filmen. Tempoet veksler igen mellem rolige stunder, spændende øjeblikke, og hæsblæsende action-scener når Cullen-familien, og varulvene slås mod Volturi-klanen. Jeg kan især godt lide det lille tvist i filmen med Alice, som ganske vist ikke helt er det samme i bogen, men som er rigtig godt tænkt af instruktøren og produceren af filmen. Uden at afsløre for meget, spiller Alice Cullen en central og vigtig rolle i slutningen af Part 2. Filmen generelt er rigtig godt sammensat, gode overgange mellem de forskellige scener, god opbygning til de mere spændende scener, og god balance mellem det ene og det andet øjeblik i filmen. Handlingen er god, og historien er spændende, og det er vildt fedt endelig at se Bella som vampyr, som man nærmest har ventet på siden den første Twilight-film. Bøgerne er rigtig fede historier, og jeg synes personligt at filmene er blevet rigtig gode, og mener til hver en tid at de er værd at se.

Anna Nikoline

Tag jer sammen og læs bøgerne. Man får ikke det rigtige indtryk af filmene, hvis man ikke har læst de fantastiske bøger.

Cæcilie

Den bedste af alle Twillight film. Bella bliver endelig vampyr og synes det er et fedt twist til sidst, at man tror de er i gang med at kæmpe mod Volturi, men at det så bare viser sig at være et syn fra Alice. Må sige jeg blev lidt forvirret over det første gang jeg så den, da jeg jo havde læst bogen, og vidste at det ikke var sådan den endte ;)

Sandra T.

Super god film, men bogen er langt bedre

Annemette

Jeg blev overtalt af et par piger til at tage med ind at se den, efter at de dagene forinden havde tæsket mig igennem de andre film. Og jeg må indrømme, filmene er fine nok, men de bliver bare aldrig et hit for mig. Der er nok bare noget om at er man først til Harry Potter, True Blood eller The Vampire Diaries, så er Twilight bare forkert.
Men hvad, Kirsten Stewart er herlig og Robert Pattinson er da meget sød.

Camie

Efter at være lidt skuffet over del 1 havde jeg håbet på at del 2 trak gang i filmen igen, men det formåede den desværre ikke om end det skal siges at den er lidt bedre en del 1.

Den er langtrukken, den er rodet og karaktererne spilles slet ikke med den samme intensitet, som vi så i de første 2-3 film.

Jeg var imponeret over "Twilight", men må desværre konkludere at de efterfølgende film bare har været én lang vej ned af bakke.

Ærgerligt, da jeg mener serien har et kæmpe potentiale.

D.

Meget flot og spændende film. Flot åbning med det sneklædte landskab, flot sang, flotte kostumer og effekter, utrolig overraskende twist i slutning af filmen.

Tina

helt perfekt og ligesom den skal være men trist er det nu at det er den sidste i rækken

Jakob P.

Jeg synes du har helt ret Tina, det er ærgeligt at det nu er forbi med serien! Derfor læser jeg bøgerne igen, og ser filmene igen, bare for at blive i det univers lidt længere :-) Lidt Twilight-fan er man vel, hehe :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.