Cookie- og Privatlivspolitik

The Trial of the Chicago 7

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget og konfliktfyldt grundstemning. Den indeholder flere scener med voldsomme kampe mellem politi og demonstranter, og enkelte scener, hvor man ser mennesker, som bliver slået i hovedet med køller, så de bløder. Da de tilskadekomne mennesker ikke hører til filmens primære identifikationsfigurer, og da filmen også indeholder lange, rolige sekvenser, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.10.2020
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Trial of the Chicago 7
|
The Trial of the Chicago 7

Filmen 'The Trial of the Chicago 7' er et historisk drama om retsagen oven på de voldsomme optøjer ved Demokraternes landsmøde i 1968.

Efter de fredelige protester imod krigen i Vietnam udvikler sig til blodige sammenstød med politiet og Nationalgarden, hiver staten efterfølgende organisatorerne i retten med det formål at sende dem i fængsel. 

Otte mænd er under tiltale. De er enige i kampen imod Vietnamkrigen, men deruodver vidt forskellige og uenige om, hvordan et oprør bør gribes an. Nu må de stå sammen i hvad der blev et af de mest notoriske retsager i amerikansk historie.

Aaron Sorkin (The Social NetworkA Few Good Men, 'The West Wing') er tilbage som instruktør i et drama, der allerede er på tale til at blive et af årets store Oscar-film med en overdådig rolleliste.

Her ses bl.a. Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Mark Rylance og Joseph Gordon-Levitt. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... et pragteksempel på, hvad det gode gamle filmsprog kan, når det er allermest veloplagt." (Katrine Sommer Boysen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Er man til retsalsdramaer, så er denne film en kæmpe anbefaling. Det anbefales samtidig, at hvis man ikke kender til sagen i forvejen, så gør jer den tjeneste at sætte filmen på pause efter de første 10 minutter. Start så filmen forfra og se hele indledningen én gang til samtidig med, at I indprenter jer de mange ansigter og navne.

For man bliver ganske enkelt bombarderet med 15-20 vigtige navne i løbet af de første få minutter. Det er rimelig overvældende, især fordi man ikke ved, hvad det hele handler om. Faktisk går der en hel time, før man får et ordentligt indblik i, hvad hele retsalsdramaet går ud på.

Som altid med Aaron Sorkin skal man give filmen 100% opmærksomhed for at få det fulde udbytte. Ikke noget med at second screene her. Gevinsten er et vanvittigt fascinerende og sprudlende drama med en perlerække af gode skuespil præstationer. Herunder ikke mindst Mark Rylance som den ihærdige forsvarsadvokat, Frank Langella som den uduelige dommer, og Eddie Redmayne i en usædvanlig rolle, hvor han for en gangs skyld IKKE spiller Eddie Redmayne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.