Cookie- og Privatlivspolitik

Thelma & Louise (1991)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Thelma & Louise
|
Versioner: se alle
Julemiddag, Originalversion, Særvisning
|

En af Rødstrømpebevægelsens mantraer lød, at kvinden måtte befri sig selv. Og det er, hvad de to titelkarakterer i dén grad gør, da de forlader deres kontrollerende mænd og tager på road trip. Thelma og Louise er indbegrebet af almindelige amerikanske kvinder, der må slås med undertrykkende mænd, udsigtsløse job og glædesløse liv, og mange kunne – og kan stadig, på tværs af køn, racer og klasseskel – spejle sig i de to hverdags-heltinder og identificere sig med deres oprør. Filmen blev en publikumssucces, men den blev også anklaget for at have et ”eksplicit fascistisk tema, der var knyttet til den mest dystre form for feminisme”. En kritik, man kan vælge at se som en anbefaling af filmen. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ninse

DET ER MIN ABSOLUT YNGLINGSFILM:

Fik desværre aldrig set den i biffen, det gad jeg virkeligt godt med de smukke optagelser, men 30 gange kan ikke gøre det, at jeg har set den :) <3

Frank

God film

S. Rico

Geena Davis og Susan Sarandon på roadtrip gennem midtvesten. Et moderne svar på Bonnie & Clyde.

Wayne

Historien om de to meget almindelig kvinders meget ualmindelig eventyr, og hvad det førte med sig. Strålende præstationer af Susan Sarandon og Geena Davis der er som fødte til rollerne. Vi møder også Brad Pitt i hans gennembrudsrolle. Fed film der tåler at blive set flere gange.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.