Cookie- og Privatlivspolitik

The Straight Story (1999)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Straight Story
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'The Straight Story' handler om den 73-årige Alvin Straight, der lever en rolig pensionisttilværelse i lillebyen Laurens i Iowa sammen med sin datter.

Da han hører, at hans storebror ligger for døden, beslutter Alvin sig for at han vil se broren en sidste gang. Desværre har Alvin hverken kørekort eller bil, og han kender ingen, der kan køre ham. Men han har en lille græsslåmaskine-traktor, og i den begiver han sig af sted, på den 500 km lange færd til brorens bolig.

Med 'The Straight Story' har David Lynch lavet karrierens mest simple og måske varmeste fortælling - dog med et strejf af skævhed. Hovedrollen Richard Farnsworth (Misery) blev Oscar-nomineret posthumt, da han døde i 2000.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Hvad gør man, når ens bror får et slagstilfælde, og man ikke længere har kørekort eller nogen, der kan køre en hen til sin bror? Man pakker selvfølgelig en trailer og sætter den bagpå en havetraktor og kører selv de ca. 400 km. På vejen mellem Iowa og Wisconsin møder han en masse mennesker, og det kommer der en dejlig og hjertevarm fortælling ud af.

Jeg tænkte: det er en sjov idé, men helt vildt urealistisk. Alene det, at han skulle bruge 6 uger på at køre de ca. 400 km. er jo helt hen i vejret. Det er mindre end 10 km. pr. dag. Man kunne jo kravle hurtigere.
Hvad siger I? Er filmen baseret på virklige hændelser? What the fuck - det er jo for vildt!

Ok, David Lynch kan med andre ord ikke tage æren for historien, men skildringen af Alvin Straight's roadtrip er stadig utrolig vellykket. Ikke mindst på grund af Richard Farnsworth, der spiller rollen som den gamle Alvin til perfektion. Det er bestemt ikke en actionfilm. Det meste af tiden ser man bare en gammel mand sidde på en havetraktor, eller man ser to gamle mænd snakke sammen på et par havestole. Ikke specielt ophidsende. Men jeg blev i den grad grebet af den rørende fortælling og ægtheden i skuespillet.

Vi er langt væk fra den syrede stil, som David Lynch mest er kendt for. The Straight Story minder langt mere om The Elephant Man - både mht. tempo og det fokus der er på at vise et menneske og hans skæbnehistorie helt tæt på.

Line

Overraskende afdæmpet David Lynch film. Der stoler på karakterne og den gode historie i stort menneskeligt drama.

Frank

God film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.