Cookie- og Privatlivspolitik

The Riot Club

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en handling præget af grænseoverskridende, afstumpet og amoralsk adfærd, og rummer intense, voldsomme scener med seksuel fornedrelse og med blodig maltraktering af en uskyldig mand. I en scene er en gruppe unge, voldsomt berusede mænd meget truende over for en enlig, udsat kvinde, som er tydeligt angst. I en anden særdeles barsk scene gennemtæskes en mand halvt til døde af ti mænd på blodig, afstumpet vis. Denne scene vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
04.12.2014
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Riot Club
|

Filmen 'The Riot Club' handler om en berygtet og prestigefyldt klub på Oxford Universitet, der udelukkende består af unge mænd fra overklassen.

De to førsteårsstuderende, Alistair Ryle og Miles Richards, optages begge i det eksklusive selskab, men med vidt forskellige intentioner. Hvor Miles ønsker at danne nye venskaber på tværs af klasseskellet, er Alistair langt mere konservativt indstillet.

Mændenes uenigheder sættes især på prøve, da de deltager i et rituelt festmåltid med formål at overgå fortidens udskejelser. De andre medlemmer er kendte for at feste hæmningsløst igennem uden skyggen af hensyn til den virkelige verden, og da alkoholen flyder, og følelser får frit spil, tager aftenen en meget alvorlig og ganske uventet drejning.

'The Riot Club' er det fjerde britiske drama fra den danske instruktør, Lone Scherfig (An Education, One Day), og er baseret på det samfundskritiske skuespil 'Posh' af Laura Wade. Det kontroversielle teaterstykke er løst baseret på den elitære Bullingdon Club, hvor folk som Londons borgmester Boris Johnson og premiereministeren David Cameron engang var medlemmer.

Scherfig har ikke lagt fingre imellem i sin tilgang til det barske materiale, og med sig har hun en sand guldmine af ungt, britisk, tiltrækkende talent i form af Max Irons, Sam Claflin, Douglas Booth og Natalie Dormer. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (86 votes)
4.3
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "De riges liv er så ekstremt, at det af og til føles, som om historien er fanget på fantasiens overdrev og ikke i den skinbarlige virkelighed. Men det skulle være ganske vist." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "The Riot Club' er bestemt en seværdig film - omend man skal belave sig på en barsk og til tider overordentlig frastødende historie. (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] ikke meget at komme efter i 'The Riot Club', hverken erkendelses- eller følelsesmæssigt, der også rent formelt fremstår som en lidt ordinær sag." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] 'The Riot Club' har [...] en aggression og en fandenivoldskhed, som Scherfig ikke har vist før. Og den klæ'r hende. Den slipper noget løs, som hverken Scherfig eller publikum kan tøjle, et bæst i vores indre." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] selvom tingene bankes ind med syvtommersøm, føler Scherfig konsekvent behov for at overforklare sine karakterers gerninger. Det havde været langt mere elegant, hvis hun havde stolet en smule mere på sit publikum." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmen har ikke samme format, charme og bredde som 'An Education', men er et nervepirrende drama om en grovkornet spøg, der løber løbsk, fordi det underliggende menneskesyn ikke er til at spøge med." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Det er ærgerligt.
Det er faktisk en god historie, og et virkelig godt manuskript.
Men Lone Scherfig formår på ingen måde at få det bragt til livs, den måde det fortjener. Hun formår ikke at skabe denne intensitet og ubehag, som historien forlanger og afhænger af.
Historien er der, karakterne er der og de rigtige begivenheder er der - men det visuelle udtryk og instruktionen kan ikke følge med.
Skuespillerne er der jo uden tvivl også - nogle af de bedste unge britiske skuespillere (og pæne må man sige).
Det er jo sådan en fortælling, som Quentin Tarantino eller Stanley Kubrick ville være mestre til at få bragt ud til seerne. Og det er jo slet ikke Lone Scherfigs stil. Det virker for mig uforståeligt at give hende den her film. Manuskriptet vil jo ikke det, som hun kan give. Den måde hun arbejder med filmen, får det hele til at ende med, at man føler der mangler noget, at fortællingen er mærkelig halv. Fordi hun ikke kan sætte den rigtige stemning og intensitet.

Tanjasl

Lone Scherfig laver bare gode film. Det er som sådan alt man egentligt behøver at vide, da pengene til en biografbillet altid er godt givet ud på hendes film.
For mig vækkende denne film mange af de same følelser som An Education gjorde. Jeg kan godt lide at man alene følger hovedpersonerne en kortere periode af deres men hvor situationerne der opstår heri vil berøre deres liv længe efter vi igen har forladt dem.
Filmen er grusom og spændende nok til at man flere gange under filmen befinder sig på sædets yderste kant.
Derudover er dynamikken blandt hovedpersonerne både drengene imellem men også romantikken blandt Max Irons og Jessica Findley indfanget på bedste vis af kameraet.
Klart anbefalelsesværdig herfra!

agneta

Jeg har intet imod Riot Club(Bullingdon Club)eller lignende men...der må være grænse for os alle.

Eller er der ikke?

Amanda

filmen har en del fantastiske skuespillere, det skal den ha'!
men selve historien, og den røde tråd, den var der simpelthen ikke.
den var hurtig overstået, på grund af den manglende handling.
simpelthen ikke det værd mener jeg.

Jan Engel

God instruktion, professionelt skuespil, interessant historie, levende dialog og passende tempo.

Alt i alt en filmoplevelse man bestemt skal unde sig selv.

Man kan glæde sig til både miljøet – på godt og ondt – og dramaet. Og det kvindelige publikum vil uden tvivl nyde de unge og smukke barylere.

Maria

En ganske fin film. Godt skuespil og en fin historie. Men som andre har nævnt, er det en ret ordinær film. Der bliver aldrig noget særligt specielt over den, men jeg fik da et par gange sat hænderne for munden, når filmen satte min sarthed på prøve. ;)

Og så lige en ekstra ting: Nøj, hvor er de drenge altså VIRKELIG godt castet, set fra en kvindes synspunkt. ;)

Hannah

(Indeholder en smule spoilers)

The Riot Club er en spændende film, med et godt valgt cast. Ligemeget hvor meget man elsker Sam Clafin, hader man alligevel den rolle han optræder i. Filmen benytter sig meget af spændingsopbygning, idet at man bare venter på at de unge, rige fyre går over stregen i deres rus. Men da så spændingen når sit højdepunkt og drengene er gået for vidt, ved point of no return, forsvinder denne spænding fuldstændigt. Man ville forvente at der så ville ske noget mere konsekvent med drengene, men desværre gør der ikke. Filmen fader bare ud i et skænderi om hvem der skal tage skylden, og Alistair Ryle (Sam Clafin) som så går fri. Slutscenen med Ryle som smilende forlader Jeremy Villiers kontor, med et løfte om en fremtid, viser at hvis man har penge nok, så er der næsten ingen konsekvenser for ens handlinger.
I alt har filmen et godt plot, en god spændingsopbygning og et godt cast, men alligevel mangler slutningen noget.

Lisa De Niro

Hej Hannah,

Godt review og jeg kan virkelig følge dig, men jeg er faktisk begejstret for den drejning det tager.
Hvorfor? Fordi det provokerer os enormt meget, når nogle piller ved vores retfærdighedsfølelse, når modbydelige mennesker slipper af sted med deres ugerninger. Lidt ligesom "American psycho" og Ripley's Game. Det virker utrolig stærkt, når der ikke er en retfærdig slutning, hvor bøller mærker konsekvenserne, men bare skøjter ufortrødent videre.

Jeg synes, den slags slutninger lagrer sig mere, end hvis det var en "happy ending".

Birgituser/227495

den er god

Filmperleuser/674268

Jeg havde glædet mig meget til at se Riot Club og i den første tredjedel af filmen, fik jeg på et tidspunkt et snert af, at denne film kunne blive for 2010'erne, hvad Dead Poets Society var for 1990'erne. Det holdt dog op. Især sidste halvdel af filmen, var rå vold der eskalerede til ... (mangler ord!)
Der er mange måder at illustrere rige forkælede møgungers manglende opdragelse, dette var en af dem. Jeg sidder stadig med en dårlig smag i munden.
Filmisk er der mange flotte billeder, især i starten. Volden illustreres med stærk visuelt tæft, og jeg sidder stadig med en dårlig smag i munden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.