Cookie- og Privatlivspolitik

The Possession

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.11.2012
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Possession
|

I Ole Bornedals amerikanske gyser 'The Possession' ser Clyde (Jeffrey Dean Morgan) og Stephanie Brenek (Kyra Sedgwick) ingen grund til bekymring, da deres yngste datter Em (Natasha Calis) køber en antik trækasse på et loppemarked.

Men Em udviser gradvist forøget interesse for kassen og knytter ligefrem et bånd til den. Forældreparret aner til at starte med ikke uråd, men i takt med, at deres datters opførsel bliver mere og mere skræmmende, frygter de, at noget ondt vil tage magten over familien.

Da de begynder at undersøge sagen nærmere, viser det sig, at æsken er bygget til at indeholde en såkaldt Dibbuk - en ånd, der besætter et menneske for til sidst at fortære sit offer.

Danske Ole Bornedal (Nattevagten) står bag 'The Possession', som indtog 1. pladsen på den amerikanske biografhitliste to uger i træk.

'The Possession' er angiveligt baseret på virkelige hændelser, og filmen er produceret af den genrevante Sam Raimi (Drag Me to Hell, The Evil Dead).

I rollerne som bekymrede forældre ses Jeffrey Dean Morgan, der spillede den psykotiske Edward Blake i tegneseriefilmatiseringen 'Watchmen' (2009), og Kyra Sedgwick, der bl.a. har spillet over for John Travolta i 'Phenomenon' (1996).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
3.5
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en film, der med indforståede blink inviterer publikum med på en bumpet flyvetur i horrorgenrens velkendte landskab. Det kunne være blevet trivielt, men heldigvis har Bornedal tilføjet sin egen, danske mentalitet, hvor den bogstavelige historie kan læses som et allegorisk angreb på kernefamiliens borgerlige idyl." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... en middelmådig film, hvor kliché stables på kliché, indtil hele halløjet styrter sammen." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet og filmhåndværket er der intet at indvende mod, men der er heller ikke noget, der for alvor påkalder sig opmærksomhed. Hvis man i forvejen har en faible for genren, vil man sikkert være middelgodt underholdt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Bornedal demonstrerer ganske vist sin aldeles respektindgydende flair for faktisk at få stilfulde og effektive smågys ... ud af snart ingenting, et par intetsigende skuespillere ... og et tilsyneladende meget beskedent budget, men det er til gengæld også den eneste grund til at se filmen." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... de mange eskalerende effekter er uden synderlig effekt. Den dæmoniske æske rummer mest klicheer og gammelt gods fra gysernes genbrugsstation pudset alt for fine og blanke op med ny teknologi. Selv det mest ækle er lidt lækkert lavet..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Ole Bornedals amerikanske eksempel hører til i den billige ende af genren. Der trykkes på de obligatoriske knapper, en kurve af spænding bliver fulgt ganske slavisk ... Det er en skækkelig historie. Man går glad hjem og glemmer det hele." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie-Louise

kan den ikke være specielt god for jeg kan INTET huske. Selv efter at ha læst resumét

Sarah

Æv, den er kedelig. Dårligt skuespil... Dog en anelse, lille smule underholdende... Øv

DJT

Atter engang en god gang makværk fra Hollywood.
Jeg fik ikke ét eneste chok, på intet tidspunkt var jeg interesseret i hvad der skete med personerne - det eneste positive var effekterne og Morgans og Sedgwicks skuespil.
Historien var banal og opkørt og fuld af huller, klipningen var distraherende dårlig, lydsiden var elendig: det ene øjeblik skal man skrue helt vildt op for at høre hvad der foregår, det næste vækker det hele boligblokken.
Se hellere Sinister, end dette elendige Eksorcist-wannabe, Sinister havde en (inden for universet) logisk historie og en billed- og lydside der fik mig til at sidde på nåle.
Skuffelse af høj karat.

Anthony

The Possession" (2012) is a another cliche filled stricktly by the numbers 'horror' film in the long line of demonic possession movies "Exorcist" ripoffs, and it has nothing special or noteworthy to distinguish it from any of the others.

Once again bored demons plays with the souls of small children who goes to the cinema without parrents guidence to wath bad movies. Just a simpel trick from the box of mirrors and light in the devils play book.

Louise

Den er ritti god. Der er simpelthen ikke andet at sige til det. Sådan er det bare. Ole Bornedal, Godt gået.

CamLin BakMann

Den her film skulle vi bare se, men vi nåede det desværre bare aldrig, så den her skal helt sikkert bare købes, når den kommer på dvd! den her film lyder bare amazing.

Leauser/481668

utorlig fed ffilm

ester

den er nok ikke lige den alder bedste film i verden...

Simone

Lidt langtrukken & kedelig. Selve historien er god, det er filmen bare ikke. I det mindste er den bedre end eksorcisten, hvilket nok er en af de ringeste former for film der er lavet.

Noobcake

Hvorfor er alle gyser film altid så skuffende..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.