Pigen der fortalte film

Censur 11
02. May 2024
116 min
Scanbox
La contadora de películas
Pigen der fortalte film
(© Scanbox Entertainment)
Pigen der fortalte film
(© Scanbox)
5.3 / 6
Brugere (44)
4.5 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Pigen der fortalte film' foregår i en afsides minelandsby midt i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken bor den unge Maria med sine forældre og sine tre søskende. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét lys i denne golde verden. Et sted, hvor magien lever: Den lokale biograf.

Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Maria udviser et stort talent som historiefortæller, og får derfor opgaven at se filmene, for derefter at genfortælle dem for familien. 

Årene går og Marias liv ændres i takt med Chiles historie. Før hun ved af det, er hendes livlige fortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under Pinochets kvælende diktatur og mere end nogensinde før har brug for håb.

På rollelisten finder man Daniel Brühl, kendt fra bl.a. Good bye, Lenin! og Inglourious Basterds, og The Artist-skuespilleren Bérénice Bejo.

Det er danske Lone Scherfig, som tidligere har instrueret An Education og Samme dag næste år i udlandet, der står bag denne filmatisering af romanen 'Pigen der fortalte film' af den store chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier.

'Pigen der fortalte film' er en del af Filmportens program.

Brugernes anmeldelser

5,3

44 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: