Cookie- og Privatlivspolitik

Den sidste gentleman

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig og til tider lettere humoristisk stemning. Generelt er filmen præget af dialog, men der er også en række scener med voldsomhed og action. Personer ses være i besiddelse af eller truer med skydevåben. I to tilfælde ses personer, som er blødende efter skudsår. Der ses også flere biljagter, hvor politi forfølger en flygtende bil. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da det i flere tilfælde er domineret af beroligende musik, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
04.04.2019
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Old Man and the Gun
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio
|

Filmen 'Den sidste gentleman' fortæller den autentiske historie om bankrøveren Forrest Tucker, der nåede at have en imponerende lang kriminel karriere.

En ældre, velklædt og bevæbnet herre går en solrig dag i Texas ind i en bank og beder pænt om pengene. Det samme sker efterfølgende i flere pengeinstitutioner, og snart bliver den lokale ordensmagt klar over, at de har med en erfaren senior-bankrøver at gøre.  

En menneskejagt går i gang, alt imens deres eftersøgte selv begynder at søge ny mening med livet. Tucker er nemlig på vej til at begå et sidste kup for endegyldigt at stoppe og i stedet forfølge kærligheden til den jævnaldrende Jewell. 

'Den sidste gentleman' er både en kupkrimi, en komedie og et kærlighedsdrama på én og samme tid. Bankrøveren spilles af den legendariske skuespiller Robert Redford, der selv har udtalt, at det bliver hans sidste rolle. 

Sissy Spacek spiller hans udkårne, og instruktøren har tidligere stået bag bl.a. Peter og dragen, der også have Redford i en rolle. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.1
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Den sidste gentleman' er en funklende og fin fortælling om at leve et liv, der er i overensstemmelse med ens ønsker, og Robert Redford slutter tæt på toppen." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "Redford - og publikum - kunne godt have fortjent en film med et stærkere plot, en mere veludviklet karakter og en mere klar idé om, hvilken historie man ville fortælle, men derfor er 'Den sidste gentleman' absolut tilforladelig underholdning." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Men når Redford fyrer den af og vender verden på hovedet med stor overbevisning, ender 'Den sidste gentleman' ganske enkelt som en filmcharmetrold." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Lowery er tydeligvis – og forståeligt – imponeret af Redfords karisma og respektindgydende karriere, men han er det i en grad, så den spænder ben for den rigtig gode film, der kunne have gemt sig i 'Den sidste gentleman', der er endt som et lidt artigt hyldestportræt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "At filmen både fortæller om en gammel stratenrøver fra det virkelige liv og hylder Robert Redfords filmliv, er både filmens varme hjerte og noget anstrengte akilleshæl." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Den sidste gentleman' er [...] som en Redford-antologi, en katalog af karakteristiske udtryk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En film der går i samme fodspor som Clint Eastwoods The Mule, og Kevin Costner i The Highwaymen. Der er dog mindre kød på historien i The Old Man and the Gun end i de to førnævnte. Robert Redfords bankrøverier bliver hurtigt ensformige at se på. Til gengæld er samspillet med Sissy Spacek super godt. Scenerne mellem de to er det bedste ved filmen.

Og så er karakteren Forrest Tucker også et ret fascinerende bekendtskab. At han 16 gange skulle have gennemført et prison break er jo helt afsindigt. Det burde ikke være muligt, for man skulle da tro, at en mand, der var kendt for at flygte, ville blive sat under ekstra sikrede forhold. På den måde er manden faktisk mere interessant end selve filmen. 3½ stjerner.

fie meyer

Men historien var lidt rodet og prøvede at følge med, men nogen gange gik og andre gange ikke.

Tina

En af de film der aldrig skulle være lavet - ærgeligt at Redford stopper sin karriere helt nede på bunden. Utrolig tynd og intetsigende film, desværre

Randiuser/727862

Igår sad jeg og så denne film i biffen. Jeg er stadig ikke kommet mig over hvor usigelig kedelig og forudsigelig den er. Jeg har normalt ikke noget imod følelsesfilm, eller langstrakte scener hvor ingen dialog også er et udtryk for en stemning eller en handling, men denne film er så tabt for spændingskurve at det er spild af penge at gå ind og se den i biffen. Jeg var ved at falde i søvn flere gange, det har jeg heller aldrig prøvet før.

Udover det så var det et forstyrrende element at filmen var så grynet, jo bevares den skal forestille at foregå i en anden tid, men derfor kan filmens kvali godt være god. Alt i alt 0 stjerner herfra.

Generelt manglende rød tråd gennem filmen.

Når det så er sagt så var der mange ældre mennesker i biffen som grinede engang imellem når han åbenbart sagde noget der er sjovt for en anden generation end os 16 mennesker mellem 20 og 45 år der var inde og se den sammen

jørgen

skal den have en så dum tittle på Dansk, skal vi tilbage til 80 hvor alle film hed halløj hvad er der galt med gammel mand med pistol

og så vil jeg ikke se den i biffen jeg har købt den

kim

Har haft den i 14 dage, men ik fået den set endnu.

Kan de europæiske filminstutter ikke gå sammen om et boycoyt af film der er ude på bluray før de kommer til europæiske biografer?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.