Cookie- og Privatlivspolitik

The Matrix 4: Resurrections

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder mange tempofyldte scener med forfølgelser, overfald, skyderier, eksplosioner og actionkampe. Mange af scenerne er voldsomme og af længere varighed uden dog at være udpenslede. Filmen indeholder desuden flere dramatiske scener, hvor personerne er i fare mens de gennemgår en forvandling og får en anden identitet. Da filmen foregår i et urealistisk univers med stor distance til realisme, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.01.2022
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Matrix: Resurrections
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Babybio
|

Filmen 'The Matrix: Resurrections' er efterfølgeren til trilogien bestående af The Matrix, The Matrix Reloaded og The Matrix Revolutions.

I jagten på sandheden om hvorvidt hans virkelighed er konstrueret eller ej, må Mr. Anderson igen følge efter den hvide kanin.

Da 'The Matrix' havde premiere i 1999, redefinerede den science fiction-genren ved at blande et filosofisk og underholdende plot med nyskabende action, ikke mindst bullet-time-effekten.

Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss genforenes i deres ikoniske roller som Neo og Trinity, mens der også introduceres nye karakterer spillet af bl.a. Neil Patrick Harris (fra sitcom-serien 'How I Met Your Mother') og Jonathan Groff (kendt fra tv-serien 'Mindhunter').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (107 votes)
3.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Politiken

  "Den fjerde Matrix-film gør grin med Hollywoods besættelse af fortsættelser, men bliver selv grinagtig. Den er så stædigt selvrefererende, at det hele bliver parodisk." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Jeg tog mig selv i at sidde med et stort smil over, hvor radikalt Lana Wachowski går til værks i begyndelsen. Men halvvejs inde i filmen bliver smilet til et gab. Instruktøren slipper grebet om satiren og leverer det, hun nok i virkeligheden er blevet bedt om: Matrix-action til blockbuster-publikummet." (Flemming Kaspersen)

 • Filmland P1

  "'Resurrections' er mest af alt et opkog. Genbrug af gamle idéer. Historien hænger sammen og giver mening inden for computerspilslogik, og mange ærkefans vil formentlig bare glæde sig over en ny fortælling med Neo, Trinity, Morpheus, Smith og de andre." (Per Juul Carlsen)

 • Soundvenue

  "I sig selv er ’Resurrections’ en af de mest visuelt imponerende, oprigtigt originale blockbustere siden ’Mad Max: Fury Road’. Som en metakritik af Hollywoods sygelige reboot- og franchise-mani rammer den som et lyntog." (David Madsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

De første 45 minutter indeholder nogle fine idéer. Der er tonsvis af throwbacks til den oprindelige trilogi. Og filmen er i det hele taget én stor meta-fortælling i - og om - Matrix universet.

Da det egentlige plot åbenbarer sig en god time inde i filmen, så bliver det desværre meget forudsigeligt. Det bliver gentagelser af alle de samme ting, vi så i de gamle film. Bare uden spænding. Hvis man er vild med romancen mellem Neo og Trinity, så kan man dog muligvis godt få en god oplevelse ud af den store redningsaktion.

Barbara

Filmen kom i bio for ca. 5 uger siden, da biograferne åbnede igen... og nu er filmen taget ned... For dårligt, at man ikke kan se den i bio længere... :-(

Wayne

Der er egentlig ikke så meget at skrive om den - det kunne have været værre, det kunne have været bedre - men man skulle i virkeligheden bare have ladet være, når man ikke havde mere at tilføje.

Det der til dels gør at det ikke er totalt spild af tid er de mange fede animationer, og momentvis glæde over universet - som så hurtigt veksler til ærgrelse over at det ikke bliver brugt til noget.

5/10

Ulrikuser/892266

Jeg har lige set den på HBOmax (nåede den ikke i biffen grundet nedlukningen - og godt for det).

Den her film er usigelig ringe! Jeg elsker sci-fi og er normalt ret tilgivende i forhold til genren, som jeg holder meget af, men den her film er på alle tænkelige måder så umådelig dårlig, at den aldrig burde have været lavet - det er direkte skammeligt og en hån mod Matrix-universet. Har du ikke set den så lad bare være. Jeg kan ikke mindes nogensinde at have været så skuffet i forhold til forventningerne.

Kuva

Matrix kan aldrig skuffe helt.

D.

Jeg var i biografen for at se Matrix 4 i går.
Åh, hvor jeg har savnet dette univers! Og hvor jeg følte mig belønnet! Filmen holder 100%, og det gør universet også. Og så har den fået tilføjet en masse humor, som de måske ikke gjorde sig så meget i, i de første tre film. Der er en masse guf i det for fans: masser af referencer til de tidligere film og figurer, et gensyn med både Neo og Trinity (desværre ikke med Morpheus, eller i hvert fald i en anden udgave), krydret med venlige maskiner og noget af det mind blowing logik fra de andre film. Der er ikke helt så meget action og kampscener, men det har man nemt ved at tilgive, fordi man får så meget af alt det andet.
Den sidste stjerne mangler, fordi jeg synes, at filmen havde lidt svært ved at komme i gang. Der var lidt for meget "intro", men måske er det lavet sådan for at kunne have de "nybegyndere" med (som måske ikke har set den første trilogi - ja, jeg tror på, at der kommer flere Matrix film ;)
Tag ind og se den i biografen, det er det eneste rigtige at gøre :)

Henning

Til dato er Matrix Resurrections forstålig i forhold til nudagens tider. Tilmed det, sætter Resurrections triologien i godt perspektiv, hvor svært det kan være at undslippe Matrix vi alle er fanget i.

Ærgerligt den ikke går i mange biografer. Folk fortjener at se den.

Jan

Generelt er jeg meget skuffet, og har netop af den grund valgt at skrive en anmeldelse af den på min blog: https://jaegermark.dk/filmanmeldelse-the-matrix-4-resurrections - Jeg skal klart se den nogle gange mere for at fange alle easter eggs og guldkorn. Hvis bare der havde været gode kampscener - så havde den allerede fået 1-2 stjerner mere.

Michael

Har set de andre, så jeg blev også nød til at se den nye. ikke skuffet må jeg sige

Arik

Burde ha stoppet ved nr 3

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.