Cookie- og Privatlivspolitik

The Gentlemen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er en actionkomedie. Den har en spændingspræget og kynisk stemning med en gennemgående humoristisk undertone. Der er en række voldsomme scener med skyderier på klos hold, nærbilleder af blod, der sprøjter op på personer, lig, dødsulykker og voldsomme opkastninger. Der er endvidere brugt chokeffekter. Historien er imidlertid fortalt med sort humor, der skaber en distance til den brutale vold og hovedkaraktererne. Endvidere er de voldelige og blodige scener kortvarige. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke grænseoverskridende og skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Den får derfor en 15 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2020
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Gentlemen
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Gangsterfilmen 'The Gentlemen' handler om narkokongen Mickey Pearson, der ønsker at skille sig af med sit marihuanaimperium.

Mickeys lyssky forretning har gjort ham til en magtfuld mangemillionær med forbindelse til den britiske adel, så da rygterne lyder, at han nu vil sælge sit livsværk, står både hans forretningsforbindelser og fjender i kø for at overtage.

Midt i det hele befinder privatdetektiven Fletcher sig. Han forsøger at afpresse Mickeys håndlanger Ray for 20 mio. pund baseret på en række oplysninger om hans chef. Snart ender sagen i en omgang hvem-snyder-hvem.

Med 'The Gentlemen' er instruktøren Guy Ritchie tilbage i den legesyge form, der kendetegnede krimi-komedierne Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch. Der er således smarte replikker, kækkere gangstere og chokerende voldshandlinger i hobetal.

Rollelisten er spækket med navne fra øverste skuespillerhylde med Matthew McConaughey i front som Mickey Pearson, Charlie Hunnam som Ray og Hugh Grant som Fletcher, der også fungerer som filmens fortæller. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (194 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Både tøj og tungebånd er skåret skarpt, og klipningen og musikken er virtuos, så man griner af upassende jokes og stereotyper. Det er stil over dybde, men hvilken stil! Det er en fest i herreværelset, som ikke vil ret meget andet end at underholde skamløst. Og gør det. That's entertainment." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "... 'The Gentlemen' er grundlæggende skidesjov og mageløst underholdende igennem samfulde 113 minutter." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "I adskillige lag, med fup, dril og snyd inden for såvel som uden for handlingen og med ind- og underforståede hentydninger til Storbritannien lige nu, opruller Ritchie, som både har udtænkt handlingen, skrevet manuskript, medproduceret og instrueret, sin vanvittigt voldelige, eksplosivt energiske og ustyrligt indviklede historie ..." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "Det hele er langt ude, men vil krybe dybt ind og kildre den indre drengerøv. Kriminalitet betaler sig ikke. Kun når der laves blodsprøjtende sjov med det på film af Guy Ritchie." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Her lader [Guy Ritchie] en lusket privatdetektiv (Hugh Grant) være alvidende fortæller og tage ansvaret for den racistiske og sexistiske humor. Men hvorfor skulle han dog det?" (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Der er Guy Ritchie for alle pengene i The Gentlemen. Hans meget markante stil er all-over-the-place. Det er samtidig den mest kringlede Guy Ritchie film, jeg har set til dato. Der gik en del tid, før jeg havde helt styr på, hvem der er hvem, og hvad hulan det egentlig gik ud på.

At man ikke bare får det hele serveret er super godt. Hvad der er mindre godt er, at det tilsyneladende er meningen, at publikum skal sidde og heppe på Matthew McConaughey's "Mickey". Hans karakter er ALT for selvfed til min smag, og derfor var slutningen total antiklimaks og møgirriterende. Desuden ramte humoren helt ved siden af for mit vedkommende. 3½ stjerner.

Aron

Sjovt, klogt, grynt, sjovt, intelligent, underholdende, nævnte jeg det sjove? Ligesom virkelig rigtig sjovt? Hugh Grant i dette var fantastisk, hans skæve homoseksuelle karakter fik mig til at dø! Som om der er dialog i denne film mellem karakterer, hvor humor og vittighed bare ikke stopper, det er udmattende og på steder var jeg nervøs for at drikke noget ud af frygt, jeg måske kvalt. Historien er fantastisk, dialogen er stor, og filmen er overraskende ikke kompliceret, hvis du simpelthen er opmærksom, men den er virkelig let at følge. Jeg kan varmt anbefale, Guy Ritchie kan være et geni. Fantastisk skuespilning rundt.

Laura

Jeg må sige, at Guy Ritchies Gentlemen er en sofistikeret actionsfilm med elementer af komedie og drama. Det er så smart og talentfuldt at kombinere alle disse elementer. Jeg er fan af Mattew McConaughey, han er rigtig god i denne her film. Jeg synes, deltagelse af Mattew i filmen er en garanti af success:) Derudover er andre medvirkende skuespillere verdens store stjerner, heriblandt: Colin Farrell, Hugh Grant, Michelle Dockery osv. Det var en fornøjelse at se the Gentleman.
Et par ord om historielinie: GENTLEMEN følger historien af den amerikanske udstationerede Mickey Pearson (Matthew McConaughey), der byggede et meget rentabelt marihuana-imperium i London.

// Laura

Mikkel S

Virkelig god film - god humor, gode twists og en stjerneparade af skuespillere.
Det er en MUST SEE film!

Kevinuser/574179

Hold dog op... Nu har man ikke været i biografen i alt for lang tid grundet covid-19, og så starter man med at se THE GENTLEMEN... wow
Det er den bedste film jeg har set i rigtig lang tid. Skuespillerne gør det fantastisk. Filmen er både sjov (jeg slog mig selv på knæet flere gange...), og yderst spændende.

Caroline

Jeg kan kun sige at denne film er så morsom, den vil jeg klart anbefale.

Legetanten

Jeg havde ikke de helt store forventninger til filmen, men Matthew McConaughey plejer altid at levere et solidt stykke skuespil og det gør han også i The Gentlemen. En god blanding af action, drama og komedie. :)

Anders

Det er helt genial underholdning. Lige fra Charlie Hunnams diskrete og meget sublime udførsel til Hugh Grants præsentation af, hvad rigtig mange år i business betyder.

// Anders - Redaktør https://www.produktviden.dk

Wayne

Jeg var i biffen, onsdag - sidste dag inden biograferne lukkede ned, for blandt andet at se denne nyeste Guy Ritchie film.

Og det fortrød jeg bestemt ikke. Det er ikke en dyb film, som har en masse på hjerte - men som de tidligere Snatch og Lock, Stock and Two Smoking Barrels - er det stil og dialog over handling, og det fungerer ganske godt.

Filmen er båret at enkelt præstationer, pænt pakket ind i passende action.

Det er en fornøjelse når Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Colin Farrell og Hugh Grant får lov til at slå gækken løs - og spille nogle herlige karakterer.

Eneste anke er nogle lette løsninger, undervejs - men dem er man nødt til at spise, og så er det hele en fornøjelig gang ramasjang med fin humor.

8/10 - og 5/6

kirsten

Tak for en værdig efterfølger til Lock Stock and two smoking Barrels og Snatch. Mange fine detaljer og super skuespil fra de mange stjerner, som fint videregav Guy Ritchie-stilen fra de tidligere film. Elsker den sorte humor og slang - kort sagt - mor er glad

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.