Cookie- og Privatlivspolitik

The French Dispatch

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en komediepræget og surrealistisk grundstemning. Den indeholder en række dramatiske sekvenser og lydmæssige chokeffekter. I en scene får en person elektrisk stød. I en anden scene optræder personer i håndgemæng og senere dræbes en person af skud. Desuden ses en dreng indespærret og bagbundet i et skab. Da de mest dramatiske scener er korte, delvist fremstillet som animation og volden ikke er udpenslet, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i 7-11 års alderen. Den får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
21.10.2021
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The French Dispatch
|
The French Dispatch plakat

Filmen 'The French Dispatch' er et kærlighedsbrev til journalister, som foregår på redaktionen af en amerikansk avis i en fiktiv fransk by i det 20. århundrede. 

Wes Anderson samler en stjernerække af Hollywood-skuespillere i dramaet med både instruktørens garvede favoritter og debuttanter indenfor hans filmiske universer.

Blandt Andersons favoritter ser vi bl.a. Bill MurrayTilda SwintonSaoirse RonanWillem DafoeOwen Wilson og Frances McDormand.

Stjerneskuddet Timothée Chalamet står i spidsen for Anderson-debuttanterne, der bl.a. også tæller Elisabeth MossKate Winslet og Benicio Del Toro.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
3.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Politiken

  "... er man til Wes Andersons stadig mere rendyrkede særegenhed i film som 'Darjeeling Limited' og 'The Grand Budapest Hotel', må man som jeg knuselske 'The French Dispatch'." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "... hvis du er fan af Wes Anderson, har du noget at glæde dig til, for han er mere Wes Anderson-agtig end nogensinde før med alt, hvad det indebærer af tableu-scener, spøjse karakterer, lyn-dialog og kameraindstillinger, der lige så godt kunne være malerier." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Nogle gange skal biografturen være god underholdning og ikke så socialrealistisk eller hjerteskærende. Her er Wes Anderson en mester." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Verden lider af en mangel på instruktører som Wes Anderson – historiefortællere, der skaber deres egne verdener, og excentrikere, der har for travlt med at skabe til at opdage, at de er excentrikere. Men med 'The French Dispatch' er Anderson simpelthen blevet væk i sig selv." (Per Juul Carlsen)

 • Soundvenue

  "Wes Anderson har i sin nostalgiske hyldest af intellektuel magasinjournalistik ganget alle sine stilistiske kendetegn med 10, men har til gengældt forsømt at fortælle en vedkommende historie." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Wes Anderson giver den hele armen i hans mest stilistike film til dato. Sanserne bliver konstant bombarderet med hans helt særlige tilgang til mediet, og det kan faktisk være svært at koncentrere sig om handlingen, fordi stil i den grad overskygger for indhold.

Er man til Wes Anderson's senere værker som The Grand Budapest Hotel, så får man valuta for alle pengene. Kan man bedre lide hans tidligere værker, så vil det muligvis føles som ALT for meget Wes Anderson på én gang. Jeg er helt klart i den første kategori og elsker det.

Filmen sælger ikke sig selv særlig godt, når man læser om handlingen: ”et kærlighedsbrev til journalister, som foregår på redaktionen af en amerikansk avis i en fiktiv fransk by”. Det lyder ærligt talt noget tørt og kedeligt. Men dette er kun filmens ramme. Hovedindholdet består af tre selvstændige historier: Den bedste er den første, hvor Benicio Del Toro spiller en exentrisk morder/kunster, der i fængslet møder og indleder en noget aparte affære med en vagt splilet af Léa Seydoux.

I den anden fortælling er vi vidne til et studenteroprør og en slags romantisk trekant mellem Timothée Chalamet, en midaldrende journalist spillet af Frances McDormand, og en medstudent.

Den tredje historie er den mest gakkede og involverer en berømt kok og en politikommissær, hvis søn bliver kidnappet. Her går Wes Anderson helt amok, og jeg mistede helt orienteringen i historien. Men det gjorde nu ikke noget, for det er fa’me skørt og underholdende. 4½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.