Cookie- og Privatlivspolitik

The French Connection (1971)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
| |
The French Connection
|

Krimien 'The French Connection' er en klassisk Oscarvinder med Gene Hackman som den hårdkogte politibetjent "Popeye" Doyle.

Popeye prøver sammen med sin makker (Roy Scheider) at komme til bunds i en kæmpe narkosag, der viser sig at have forbindelser helt til Frankrig.

Popeye er en alkoholiseret og hårdt arbejdende hidsigprop, mens bagmanden, han jagter, er et elegant overklasseløg, der føler sig hævet over loven. 

Filmen er bl.a. kendt for sin hektiske biljagt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

70'er krimier er ofte meget lang tid om at komme igang. Og med historier, der kun udvikler sig i sneglefart. Da The French Connection samtidig er en "old-sag" fra 1971 har jeg længe undgået den. Men da jeg endelig fik taget mig sammen, blev jeg virklig overrasket over dens pace. Der er masser af action, en vanvittig (og total urealitisk) bil-togjagt, humor og en herlig simpel og ukringlet historie.

Lars Michael

The French Connection Er en film man ikke må gå glip af.
En rigtig 70’ere film der havde stort set det hele, er meget spændt på nr.2 efter slutning kunne det godt virke til at den forsætter med i 2’eren
Gå heller ikke glip af Gene Hackman i en af hans bedste rolle.

Simon

En film som må stå model til masser af kritik, fordi at tiden har været så ond mod den.

Flot skuespil, især af Gene Hackman, fortjent Oscar, og historien er fremragende. Biljagten er rigtig god, og hele filmen synes jeg er underholdende, hvis man kommer godt ind i den.

GiwizZeni

Jeg har aldrig hørt nogen kritik af denne klassiker, kun roser - udover de to "tosser" nedenunder. Den er et mesterværk og har været en kilde til inspiration for mange unge instruktører. Minder mig også om hvor meget jeg savner Gene Hackman. Han var i en klasse for sig. Synd han har trukket sig tilbage som skuespiller.

Nikolaj

Der er ingen i tvivl om, at filmen har været nyskabende for krimier, og mange moderne krimi-film har fået inspiration fra den film. Filmen har et godt plot, også virker sproget meget realistisk og barskt. Hvilket i film før blev alt for kunstigt. Så jo skuespillet er godt, den er flot filmet. Der er bare et problem, og det er filmens længde. Okay jeg mener egentlig kun, at den varer 1 time og 43 min. Men den føles bare rigtigt lang. Og det er desværre en kritisk ting, i forhold til moderne øjne. Så den for kun 3 stjerner herfra.

Wayne

Hvor tiden desværre er løbet fra. En af de film hvor tempo og action ikke virker idag - netop fordi det er det den var nyskabende ved.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.