Cookie- og Privatlivspolitik

The Fabelmans

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en rolig men seriøs stemning og er fortalt i et roligt tempo uden brug af voldsomme virkemidler på billede- og lydsiden. Der er enkelte dramatiske scener, blandt andet et realistisk skænderi som ender i et voldsomt slag. Der er desuden flere scener hvor forældre og børn er i tydelig affekt. Da scenerne er korte og det voldsomme ikke er udpenslet, og da filmen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år, og den får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
23.03.2023
| |
2 timer 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Fabelmans
|
Versioner: se alle
2D, Peter Albrechtsen Præsenterer, 2D Helaften Lukket vis, Babybio, Oscar-night, Senior, Strikkebio
|
Billetter
The Fabelmans plakat


Filmen 'The Fabelmans' er Steven Spielbergs semi-biografiske fortælling om sin egen barndom og opvækst i alderen 7 til 18.

Det er en coming of age-fortælling om en ung mands opdagelse af en knusende familiehemmelighed og en udforskning af filmkunstens kræft til at hjælpe os med at finde sandheden om os selv og hinanden.  

'The Fabelmans' trækker inspiration fra Steven Spielbergs egen barndom, og Spielberg står også selv bag manuskriptet i samarbejde med Pulitzer-vindende manuskriptforfatter Tony Kushner, som tidligere har været nomineret til Oscars for manuskripterne på Spielbergs film Lincoln og München.

Den tre gange Oscar-vindende instruktør har stået bag flere filmklassikere som bl.a. E.T., Jagten på den forsvundne skat og Schindlers liste.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.3
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den 76-årige mesterinstruktør har skabt en film om sit eget liv, som i sjælden grad virker som rigtige mennesker, der lever rigtige liv." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "For alle filmelskere er 'The Fabelmans' et must i biografen. Vi kan alle bruge lidt Spielberg magi, når hverdagen bliver for triviel." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "I 'The Fabelmans' taler han ud om en barndom, der ikke altid var lykkelig. [...] Det er et dybt personligt mesterværk rundet af den samme opløftende optimisme, der har været grundtonen i hans film gennem alle årene." (Max Borg)

 • Information

  "Steven Spielbergs 'The Fabelmans' er et poetisk, morsomt og indsigtsfuldt værk af en moden mester, der med klarhed ser tilbage på hændelser i sit liv..." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen om, hvordan Steven Spielberg blev filminstruktør, er ikke langt fra, hvordan man forestillede sig, den ville være. Og det er langt henad vejen kun godt." (Jacob Wendt Jensen)

 • Kristeligt Dagblad

  "Det er en klassisk Hollywood-måde at beskrive verden. Men Spielbergs familiehistorie er tydeligvis for kompleks til at indfange med lækre billeder og Hollywood-one liners. (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Steven Spielberg har nået bakspejlets alder og sætter sig til rette i hovedstolen bag rattet for at køre sin egen barndom i møde. 'The Fabelmans' er en varm og vittig, om end også lidt lang film." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Spielberg klapper sit unge jeg på skuldrene. Det er selvoptaget, men den største nulevende instruktør har måske fortjent det, og Spielberg slipper næsten afsted med det i 'The Fabelmans'." (Niki Vraast-Thomsen)

 • Weekendavisen

  "'The Fabelmans' er kunstnerens kærlighedserklæring til sin metier [...]. Men først og fremmest en smuk familieskildring og et vidnesbyrd om en tid og en verden, der forsvinder sammen med ham og med os." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gitte <3user/16815

Jeg var godt underholdt. Den var meget underholdene, gode skuespiller, meget kærlighed fra forældrene på hver deres måde. Forældrene levemåde var langt før deres tid, på alle måder. Helt igennem en god film, som man bør se i biffen

Abdiasis

Hvornår kan man købe billetter til filmen på CinemaxX.dk?

Mikaeluser/585142

Det virker lidt grotesk, at 'The Fabelmans' først før premiere i de danske biografer 4 måneder efter den amerikanske ditto, men det er vel det klassiske scenarie med potentielle prisvinder titler, der skubbes til foråret her i DK..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.