Cookie- og Privatlivspolitik

The Dark Knight Rises

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
20.07.2012
| |
2 timer 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dark Knight Rises
|
Versioner: se alle
Originalversion, IMAX (u/undertekster), Særvisning
|

I filmen 'The Dark Knight Rises' hænger Batmans (Christian Bale) ry stadig i en tynd tråd, nu otte år efter han tog skylden for Harvey "Two-Face" Dents forbryderiske gerninger.

Men Gotham City trues af en ny fjende. Superskurken Bane (Tom Hardy) har ambitioner om at gøre sit regnskab op med metropolen og tilintetgøre byen.

Samtidig er Catwoman (Anne Hathaway) også på spil, så Bruce Wayne ifører sig igen superhelte-kostumet og slår sig sammen med politikommissær Gordon (Gary Oldman) for at redde byen.

'The Dark Knight Rises' er det afsluttende kapitel i Christopher Nolans trilogi med Christian Bale som den kappeklædte helt, der også tæller Batman Begins og The Dark Knight. Med skurken Bane har Batman fundet en modstander der matcher ham selv mere fysisk, hvilket ikke har været tilfældet med de tidligere skurke.

Tre gengangere fra Nolans Inception (2010) er at finde på rollelisten: Joseph Gordon-Levitt som politibetjenten John Blake, Tom Hardy som skurken Bane og Marion Cotillard som en ny kvinde i Batmans liv. Desuden tilslutter Anne Hathaway sig holdet som Selina "Catwoman" Kyle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3991 votes)
5.2
5

Instruktør

Relaterede nyheder

Gothams vogter
9 år siden
Er han mon gækkeren?
11 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... suverænt årets sommerblockbuster ... Her er imponerende effekter, hæsblæsende action, spænding, følelser, eksistentielle overvejelser - tilsat små velplacerede glimt af humor midt i alt det mørke." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en perfekt symfoni af passion, substans og hæsblæsende action. [...] Med en uhørt sans for filmisk magt får Christopher Nolan, der også står for manuskriptet, os til at glemme alt omkring os." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... velspillet, medrivende og forbasket flot lavet, og jeg var svært godt underholdt de to timer og tre kvarter (!), filmen varer. Ikke mindst takket være netop det høje, actionmættede tempo, som giver filmen den nødvendige luft under vingerne." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "... selv om Christopher Nolan og hans folk mestrer både dystre storbypanoramaer, lækre interiører, rå vold og ræsende action til lands og i luften ... [og] i hele tiden at binde nye små sløjfer på de mange intriger og sidehistorier undervejs. Det kan bare ikke skjule, at der tillige er gabende huller i forløbet, og at overraskelserne sjældent er særligt overraskende." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Først og fremmest er 'The Dark Knight Rises' en visuelt flot film. [...] Man kan savne den måde, forgængeren var mere tæt fortalt og mere psykologisk kompleks i spillet mellem Batman og Joker, men trilogiens storladne, spektakulære afslutning leverer til gengæld en masse via sit muskuløse, brutalt skramlende korpus..." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... en præcis konstruktion... Nolans trilogi er det til dato mest gennemtænkte forsøg på at skrive tegneseriernes virkelighed sammen med vor egen kompromitterede udgave." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mattias

Supergod film der virkelig får en til at sidde på det yderste af sofaen - hele vejen igennem.

Christian Bale har længe været en af mine yndlingsskuespillere. Han er dedikeret, indlevende og spiller med en overbevisning, som man ikke finder mange steder i Hollywood.

Se fx her, hvordan han træner op til en given rolle:

Christian Bales Styrketræningsprogram

Voldsomt!

Mads

Har det hele, action, historie og velspillet skuespil. Helt klart den bedste superhelte film sammen med “the dark knight” og “batman begins”

Rasmus Hultquist

Den her er film er så vanvittig god. Jeg var - helt seriøst - i biografen og se den 2 eller 3 gange. Den er helt klart i top 5 på listen over mine yndlingsfilm. En liste, som i øvrigt toppes af Batman - The Dark Knight :-)

Annette

Jeg er imponeret af denne film. Alt ved den levede op og over til mine forventninger. Dejlig film. Gode skuespillere. God handling. God skurk!

Lars Michael

En fantastisk film , een af de bedste film i meget lang tid.

Emil

Rigtig god afslutning, men jeg var lidt skuffet over at der ikke var så meget Batman i filmen, men Bane er vild! En af de bedste skurke i filmene

Men den er ikke bedre end the dark knight efter min mening. Men rigtig god film

Simon

Rigtig god film. Jeg kan godt lide at der er blevet plads til Joseph Gordon-Levitt og Tom Hardy. En af de bedste film i nyere tid. Nolan åbner igen sit talent op for os, med en ny god historie. Slutningen er også virkelig god. Det med Blake er også godt. Vil dog ikke fortælle hvad der sker. Virkelig god film. MUST SEE

Henrik Vinther

Nolan's afslutning på hans batman trilogi kunne næppe være værre. Plothullerne vælter over hinanden og karakterernes motivationer giver absolut ingen mening. Ikke en af karaktererne er interessant og da slet ikke batman selv.
Hans Zimmers musik brager afsted og karaktererne plapre løs om plotelementer og motivationer, på trods af at intet af det giver det mindste mening. De to første i trilogien havde trods alt et sammenhængende plot, The Dark Knight Rises prøver at overbevise sit publikum om at den har et og at det er mere sofistikeret end publikum tror. Men det er bare dumt og utrolig pretentiøst.

Afslutningen er spækket med plot twists som giver lige så lidt mening som resten af filmen. Dette er nok den værste superhelte film jeg nogensinde har set, og det er ellers en genre der næsten kun består af forfærdelige film. Jeg ville ønske at jeg kunne få mine 2 timer og 45 minutter tilbage... 2 timer og 45 minutter! Ja så lang tid skulle Christopher Nolan åbenbart bruge på at fortælle denne ligegyldige historie...

Finn

Fed film

Maggie Smith

Da jeg så den her film, var det med meget store forventninger, da jeg synes de andre film var ultra-fede. Og Nolan havde ramt plet i alle tre film, så tvivlen på om endnu et mesterværk var der absolut. Introen er utrolig fed, og Bale er formiddabel som han plejer at gøre. Generelt rollelisten i filmen er et match, som er noget af det bedste man overhovedet kan sætte op.

Filmen lægger perfekt ud, og igen får man et godt indblik i de kamerafolk som Nolan har på sit team, som tydeligvis er fremragende til det mørke og dystre. Det mestrer de også her.

Handlingen er hele vejen igennem spændende, og kunne sagtens have varet et par timer mere (mener alle nok ikke, men jeg er betaget af Nolans triologi) Som nogle nævner kunne man sagtens bygge videre på det, og skulle der komme en Catwoman film med Anne, så kunne det sagtens bygges af Nolan og hans team. Det ville klart gøre det hele meget federe!

Måske en af de fedeste film i historien.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.