Cookie- og Privatlivspolitik

The Counselor

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og uhyggelig grundstemning, og den indeholder flere scener med seksuelt indhold samt udpenslet og blodig vold. I en scene får en motorcykelkører skåret hovedet af, og man ser efterfølgende hovedet i hjelmen med den blodige hals. I en anden scene får en hovedfigur skåret halsen langsomt over med en wire, og der er nærbilleder af blod der sprøjter ud af halsen samt af fingre, der klippes over. Filmen vurderes derfor, at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2013
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Counselor
|

I 'The Counselor' lader en succesrig forsvarsadvokat grådigheden tage over bl.a. for at købe en meget dyr forlovelsesring til sin uskyldige kæreste, Laura. På trods af flere velmenende advarsler lader den glatte forretningsmand sig ikke skræmme og kaster sig ud i narkosmugling for et trecifret millionbeløb.

Han benytter sig af sine lyssky kontakter, mellemanden Westray og den excentriske klubejer Reiner, der selv er dybt forelsket i den sexede og tilsyneladende farlige Malkina. Men noget går grueligt galt, og pludselig er advokaten fanget i en ond spiral af vold, tortur og iskold forretning.

Thrilleren 'The Counselor' kan prale af et imponerende hold bag og foran kameraet. I instruktørstolen sidder den alsidige Ridley Scott, der bl.a. lavede Alien (1979), Blade Runner (1982) samt American Gangster (2007), og bag  manuskriptet står den Pulitzer-vindende forfatter Cormac McCarthy (No Country for Old Men).

Titelrollen spilles af én af tidens absolut hotteste skuespillere - den tysk-irske Michael Fassbender, der har medvirket i titler som X-Men: First Class (2011), Shame (2011) og Scotts forrige film Prometheus (2012).

'The Counselor' byder derudover på Penélope Cruz, Javier Bardem, Brad Pitt og ikke mindst Cameron Diaz i en helt ny slags rolle som faretruende femme fatale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (192 votes)
3
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "[...] vi ender med en film on nogle folk, der gør noget slemt, som vi ikke helt forstår - alt sammen af årsager, som vi er fløjtende ligeglade med." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Underholdende? Ja, bestemt. Uforglemmelig? Nej, ikke helt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Ridley Scotts professionalisme fornægter sig ikke, men her på frihjul." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Så megen production value og stjernegage - uden at ville andet end at score kassen?!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Cormac McCarthy er på hjemmebane i grænselandet, men man savner den tragiske dimension, som neutraliserede blodbadet i 'No Country for Old Men'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Forsøger sig på Tarantinos hjemmebane. Desværre har han slet ikke Tarantinos humor. Filmen ender som et trist og kynisk vrangbillede, med mange gode ideer som er flot udført, men man efterlades med en tom fornemmelse af noget uforløst. Ja, der er en morale - men hvad lærte vores hovedpersoner?

S. Rico

Først forsøger Oliver Stone sig med en ikke-konventionel film med narkokartellerne som omdrejningspunkt (Savages). Her havde vi en masse kendte skuespillere og bl.a. Salma Hayek som femme fatale. Filmen blev ikke den store seer succes.

Og nu laver Ridley Scott næsten samme nummer. Også centreret omkring narkokartel miljøet. Også en masse kendte skuespillere. Og Cameron Diaz som femme fatale. Og heller ikke specielt vellykket. The Counselor er dog mere en "kunstfilm", hvor Savages lignede et teknisk eksperiment.

The Counselor er interessant langt hen ad vejen. Men temmelig tung at gå til. Cameron Diaz gør det faktisk udmærket og er helt troværdig i en for hende utraditionel rolle (langt bedre end Salma Hayek i Savages).

Dialogen er i fokus, og det er den der bærer filmen. Desværre er det ikke alle dens filosofiske drøftelser, der er lige interessante. Alt i alt en film over middel, men som ikke ligefrem fik mine arme i vejret.

Frank

Dårlig film

martinuser/8739

Reklamen ser den virkelig fed ud, masser af action, lidt romance og en del spænding. Så tager man ind og ser den, og så er det som om, det er to vidt forskellige film jovist er de samme skuespillere med i den, men handlingen er helt anderledes, vildt skuffet.... Vil ikke engang give den en stjerne så dårlig er den.. Det en ommer!!!

Jan Engel

Det er de mange gode skuespillere, der bærer filmen. Der er også mange gode scener. Cameron Diaz’s erotiske ‘I am going to fuck the car’ scene vil blive husket i lang tid. Også scenen med aflivningen af motorcylisten. Men manuskriptet hænger ikke så godt sammen. Der forklares ikke dybt nok hvordan de forskellige aktører har forbindelse til hinanden og hvorfor de gør hvad de gør. Dog keder man sig ikke i filmen, derfor skal den alt i alt have 4 stjerner

Christine

Intet andet at sige til det! Fuldstændig spild af tid og penge!

Birgitteuser/182236

Vi gik derfra med 10 konstateringer:

1) Point of no return - al for sent
2) Halvdelen af cast overspiller - hverken Bardem eller Diaz slår igennem, Diaz decideret utroværdig. Fassbender og Cruz gør det ok men jeg kommer ikke ind under huden. Pitt altid sjovt indslag, men han er samlet med i 7 minutter
3) Dialogen er konstrueret poetisk - især da overskurken taler til Fassbender i filmens sidste minutter over tlf.
4) Man vil gerne portrættere ondskab, men hvor kommer den fra, og hvad den betyder får man aldrig at vide.
5) Den gule Ferrari scene er komplet latterlig. Lidt Jean Claude Van Damme segmentet der griner her
6) Alt hvad Brad Pitt beskriver om det 'onde' bliver gennemført på nærmest pinlig struktureret og forudsigelig måde.
7) Handlingen - hvorfor Diaz - hvorfor??? Fordi dine forældre blev smidt ud af en helikopter, da du var 3? Og hvad er sammenhængen med overskurken?
8) Diaz i scenen med bankmanden der fortæller om dræberen og den skønhed - amen come on, det er så pinligt
9) Så slutter den og man tænker, OK? Nu har jeg investeret 2 timer uden at få svar på et eneste spørgsmål
10 Man kunne ikke give nul stjerner desværre

Obadia

Der er pt rigtig mange som finder denne film ekstremt dårlig, og jeg tilslutter mig gerne flokken.

1. En af de ting som skriger til himlen i denne film, er at instruktøren lader der gå 1 time af filmen før "point of no return" rammer vores hovedperson. Normalt siger man at der går ca. 19 min. før dette normalt sker. Han bliver simpelthen fedtet ind i rodet for sent, vi har tabt interessen for filmen.

2. Manglende forklaring på hvordan hovedpersonen og en række biroller er involveret i ulovlighederne gør at man ikke forstår handlingen fuldt ud, og gør at man sidder tilbage med en række spørgsmål.

3. Filmens indledende handling (første time) er en rodet omgang fortælling, som på intet tidspunkt bliver samlet op senere i filmen. Værdierne bliver stjålet flere gange, men hvem ende med at hæve gevindsten?

En thriller ude sammenhæng, og bestemt ikke noget at investere tid/penge i. Kom igen Ridley Scott! Det er ikke nok med store navne i en film!

Vaasemaas

siger mere om dig selv, end om filmen!
Det er en ommer!

Obadia

Du har vist set dig sur på mig! Kan se at du både her og inde på debatten 'De nye gamle anmeldelser' er meget personlig i dine udbrud! Desværre savner begge dine bidrag et sagligt argument, så jeg kan desværre ikke besvare dine henvendelser. Tilmed har dit debatbidrag ramt helt forbi, da det ikke er retten til at kunne redigere i sine indlæg der bliver diskuteret, men noget helt andet!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.