Cookie- og Privatlivspolitik

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
02.11.2007
| |
2 timer 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
|

Brad Pitt er legenden Jesse James i westernfilmen 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford'.

Året er 1881, og Jesse James (Brad Pitt) er 34 år. Efter et togrøveri bryder Jesse med sin bror Frank (Sam Shepard), som føler, at det er på tide at droppe livet som fredløs til fordel for en mere sikker tilværelse.

Dusøren på Jesses hoved er steget mere end banden nogen sinde kunne drømme om at få ind på deres kup. Hvad skulle forhindre dem i at forråde ham eller skyde ham, for penge og sikkerhed? Loyalitet? Eller måske frygt. Eller begge dele.

Blandt Jesse James’ største beundrere er Robert Ford (Casey Affleck), en idealistisk og ambitiøs ung mand der gennem hele livet håbede på en dag at kunne ride sammen med sit idol. Hvilket også skete, da hans bror Charley Ford (Sam Rockwell) fik ham med i banden.

Han havde dog aldrig forestillet sig, at historien efterfølgende ville omtale ham som den beskidte lille kujon, der skød Jesse i ryggen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
3.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg forsøgte at se den for 10 år siden, men da faldt jeg i søvn efter et kvarter. Nu forsøgte jeg så igen, og endnu engang måtte jeg kæmpe mod søvn og kedsomhed. Men jeg fik dog set den til ende.

Det er primært en film om Robert Ford. Jesse James er en bikarakter, og jeg synes ikke, at Brad Pitt's udgave af ham er særlig interessant. Robert Ford er til gengæld en ganske interessant person, og Casey Affleck giver et indlevende og troværdigt portræt af ham. Andre positive ting er, at billede og lyd er i topklasse, men desværre ikke nok til at holde interessen kørende i næsten 3 timer.

Fredrik

In my opinion, this is a truly great western in the same vein as McCabe and Mrs Miller by Robert Altman. Brad Pitt is excellent!

Oliveruser/680310

"The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" er hverken for langsom eller kedelig, som flere af brugerne siger uden at begrunde...
Den har alle de rette cinematiske elementer for at gøre den her film til et mesterværk. Roger Deakins fotografi er spektakulært, musikken af Nick Cave og Warren Ellis er noget af det bedste filmmusik jeg længe har hørt og passer perfekt til de scener de bliver brugt i.
Fortællingen gennem filmen er flydende og er hverken uforståelig eller kedelig, men giver altså en rigtig god forståelse af filmens karakterer, nævneværdige: Jesse James og Rober Ford, hvor forbryderen, Jesse James, bliver fremstillet som en helt af mange og Robert Ford, som man som seer umiddelbart vil betragte som en helt, da han dræber den kriminelle Jesse James, men det er ikke tilfældet.
Robert Ford bliver derimod til offeret.

Som filmen ender, står det klart at der er hverken helte eller skurke, men derimod personer med drømme om at blive til noget større:
"I honestly believe I'm destined for great things, Mr. James."

Erik F

Er normalt ikke til westerns, men denne film er i en klasse for sig. Det er snart mange år siden jeg har set den, og jeg husker mest den intense atmosfære, der var i filmen, og så spiller Casey Affleck røven ud af bukserne på storebror. Måske er det tid til et gensyn?

Frank

Elendig film

blockbuster

Den er frygtelig lang og kedsommelig, men føles endnu længere. Ligesom titlen der ligesom siger det hele

Wayne

om en spændende periode, og vigtige personer i vestens historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.