Cookie- og Privatlivspolitik

Stranger Than Fiction

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
19.01.2007
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Stranger Than Fiction
|

Virkelighed og fiktion kolliderer i denne film af Marc Forster, instruktøren af 'Finding Neverland' og 'Monster’s Ball'.

Forfatter Karen Eiffel (Emma Thompson) er ved at færdiggøre sin nyeste bog. Hun har bare et problem. Hun ved ikke, hvordan hun skal aflive hovedpersonen Harold Crick og afslutte bogen.

Hvad hun heller ikke ved er, at Harold Crick (Will Ferrell) faktisk eksisterer i virkeligheden og pludselig kan høre hendes stemme fortælle hans livshistorie. Da det går op for Harold, at Karen har frygtelige planer med hans liv, må han selv tage affære.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Filmen er primært en romantisk komedie og både starter og slutter som en sådan. At hovedpersonen Harold er en karakter i en ufærdig bog, og at han endda lever i den samme verden som forfatteren, er en ret sjov idé. Det gør nærmest filmen til et trekantsdrama. Selv om Will Ferrell spiller godt (og dejlig afdæmpet), og Maggie Gyllenhaal er sød og charmerende, så skal man ikke forvente en vild sjov og romantisk film. Der bliver nemlig brugt (lige lovlig) meget tid på idéen med, at Harold er en fiktiv person i en bog. I sidste ende føles det dog mest som et gimmick for at lave en anderledes romantisk komedie.

Nikolaj

Med en spøjs historie og fremragende skuespilspræstationer gør bestemt hele filmen seværdig. Der er mange punkter i filmen, hvor man selv som seere bliver forbløffet over hvor kedsommelig dagligdagen er. Da man så en dag opdager, at man vil blive slået ihjel af stemmen i sit hoved, kan hele ens liv ændre sig. Historie skal selvfølgelig ses for at være en humoristisk, men nyd også de enkelte små detaljer undervejs, som ændre en person fuldstændig. Skuespils præstationerne er også fremragende. At se Will Ferrell i en rolig rolle er faktisk rart, han spiller tit meget overgearet. Men her er han faktisk glimrende, og Dustin Hoffman, Maggie Gyllenhall og især Emma Thompson er ligeledes fremragende.

Simon

Det er ikke en komedie. Men et hverdags drama, som pludselig udvikler sig til noget fuldstændig surrealistisk. Det hele fungerer super godt, og slutningen er spændene og godt lavet.

Will Ferrell spiller Harold Crick som pludselig bliver hovedpersonen i Karen Eiffel roman. Heldigvis for ham har Karen Eiffel bare et problem. Hun ved ikke hvordan hun skal dræbe Harold. Men hvad hun skriver i bogen, er Harold's liv. Han må derfor stoppe Karen med at skrive den bog, eller rettere sagt. Stoppe hende med at dræbe ham. Men Karen Eiffel skriver altid tragedier, hvor hovedpersonen dør.

Det hele går op i en højere enhed til sidst, og derefter synes jeg at det hele virker super godt, og gør denne film et klart must see. Bare husk ikke at forvent en Will Ferrell komedie, så bliver man slemt skuffet.

Frank

Dårlig

Wayne

være med i en film, hvor han spiller en almindelig gut - uden at overdrive totalt. Fed film, med en sjov ide.

Malene Waage

Jeg elsker simpelthen denne film. Den er helt sin egen, og minder ikke om noget som helst andet, hvilket er ret awesome i sig selv.
Har du nogensinde overvejet, hvordan det ville være, hvis alting du tænkte og gjorde blev fortalt af en fortæller, som du kunne høre?! Det lyder måske lidt mærkelig, men det fungerer helt fantastisk.
Se den, for det er der ikke andre, der har!

M

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.