Filmen 'Steve Jobs' handler om skaberen bag det berømte Apple-brand og udspiller sig på kun tre dage i mandens liv.
Handlingen foregår backstage op til tre ikoniske produktlanceringer. Først afsløringen af Macintosh i 1984, dernæst af NeXT Computer i 1988, og sidst iMac-computeren i 1998.
'Steve Jobs' er ikke en kronologisk biografi, som vi så i Ashton Kutchers Jobs, men bygger i stedet på Walter Isaacsons storsælgende biografi. I titelrollen ses Michael Fassbender, der får modspil af Kate Winslet og Seth Rogen.
Danny Boyle, der tidligere har lavet Oscar-vinderen Slumdog Millionaire, instruerer, mens manuskriptet er skrevet af Aaron Sorkin (The Social Network).
'Steve Jobs' er nomineret til to Oscars, for Bedste mandlige hovedrolle og Bedste kvindelige birolle.
Arbejder selv med design og udvikling til dagligt i Whodesign og har derfor den dybste respekt for ham, når man ser hvordan han har været med til at påvirke hele den måde vi tænker design og brugervenlighed i dag!
Jeg kan godt lide filmens stil og opbygning, den er nemlig ikke som så mange andre film. Det er filmen om Steve Jobs Behind the scenes. Han var et visionær, og utrolig intelligent. Desværre havde han en svaghed: Familien og kontrollen om sine følelser.
Can´t wait to see it :)
This informagion is exactly what i need for my homework about Apple inc. :) :)
And did you know Apple inc bougth Beats by dr. Dre in 2013?
Can´t wait to see it :)
This informagion is exactly what i need for my homework about Apple inc. :) :)
And did you know Apple inc bougth Beats by dr. Dre in 2013?
"What if the computer was a beautiful objekt and instead of being in the right hands, it would be in everyone's hands?"
'Steve Jobs' er ikke overraskende en "biopic" om manden bag Apple, Steve Jobs. Men det er bestemt ikke den traditionelle portrætfilm der vil vise hvad, hvordan og hvornår, ved at forsøge at presse et helt liv ned i én film. Danny Boyle's film, baseret på Aron Sorkin's fantastiske manus, vil hellere uddybe 'hvorfor?' Og det gør den så i en stramt fortalt og utraditionel brug af tre akts strukturen. Filmen faldet nemlig bogstavelig talt i tre dele, tre nedslag i tid, umiddelbart før præsentationen af et nyt Apple/Mac produkt, i henholdsvis '84, '88 og '98.
Boyle har denne gang valgt at skrue meget ned for de tekniske virkemidler, der ellers har kendetegnet hans film. Han har dog ganske genialt valgt at skyde 1984-delen på 16mm film, 1988-delen på 35mm og 1998-delen digitalt. Ånden eller tonen i de tre tidsperioder skildres eller underbygges ubevidst, men effektivt på den måde.
Resultatet er både interessant og tankevækkende, takket være virkelig solide præstationer fra bla. Michael Fassbender, Kate Winslet og Seth Rogen. Men mest af alt på grund af Aaron Sorkin's manuskript. Som med 'The Social Network' beviser han at man godt kan skrive dynamisk dialog og tredimensionelle karakterer, om i bund og grund tørre og tekniske emner.
Så det er ikke kun som tilhænger af 'The Church of Apple' at jeg siger: 'Well done, Steve Jobs!'
Det er klart en fordel hvis man på forhånd har set den tidligere film om Steve Jobs (som bare hed Jobs). For der er en hel del indforståede ting i den nye film, som ikke bliver forklaret. Det kan eksempelvis godt betale sig at vide, hvem John Sculley er (Apple CEO), og hvilke produkter Apple startede med at lancere tilbage i slutningen af 70'erne (Apple I og II).
Michael Fassbender spiller ganske imponerende, men han overbeviste mig på intet tidspunkt om, at han ER Steve Jobs i filmen. For hvor Aston Kutcher i ”Jobs” virklig lignede Steve Jobs, så ligner Michael Fassbender mest - øh, ja Michael Fassbender.
Man kan vælge at glemme alt om teknik, Apple og Steve Jobs - og bare fokusere på det som filmen primært sætter handler om: nemlig forholdet mellem en ultra karriere far og en forsømt datter.
Man skal være indstillet på, at dialogen er det vigtigste for denne film og denne dialog er med til at skabe et nyt billede af Steve Jobs, der ikke blot bliver vist som et modbydeligt, koldt menneske uden omtanke, men i stedet som en person skabt af hans fortid og kultur omkring ham. Der er ingen tvivl om at han bliver vist som et modbydeligt menneske, men efter filmen har man også mere forståelse af ham. Som stor fan af dialog-drevne film kan jeg kun give to store thumbs up til Steve Jobs og hvis man har interesse for manden, produktet eller kan lide indie-film, så må man endelig ikke snyde sig selv for denne.
Bruger anmeldelser (23)
Skriv din egen anmeldelse