Cookie- og Privatlivspolitik

Steve Jobs

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har et roligt forløb. Den indeholder imidlertid en række scener med voldsomme skænderier samt en mand, der optræder kynisk og nedladende overfor sin lille datter. Det vurderes derfor at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de mindste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.01.2016
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Steve Jobs
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Steve Jobs' handler om skaberen bag det berømte Apple-brand og udspiller sig på kun tre dage i mandens liv.

Handlingen foregår backstage op til tre ikoniske produktlanceringer. Først afsløringen af Macintosh i 1984, dernæst af NeXT Computer i 1988, og sidst iMac-computeren i 1998.

'Steve Jobs' er ikke en kronologisk biografi, som vi så i Ashton Kutchers Jobs, men bygger i stedet på Walter Isaacsons storsælgende biografi. I titelrollen ses Michael Fassbender, der får modspil af Kate Winslet og Seth Rogen

Danny Boyle, der tidligere har lavet Oscar-vinderen Slumdog Millionaire, instruerer, mens manuskriptet er skrevet af Aaron Sorkin (The Social Network).

'Steve Jobs' er nomineret til to Oscars, for Bedste mandlige hovedrolle og Bedste kvindelige birolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (103 votes)
4.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Danny Boyles 'Steve Jobs' er et fascinerende - og i sidste ende også sært rørende - portræt af æblekongen, der ville være kejser." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... ud over Apple-fetichister [...] har jeg svært ved helt at se målgruppen til 'Steve Jobs', der hverken overbeviser som drama eller som dokumentation." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Steve Jobs' er – ironisk nok – egentlig ikke en film om Steve Jobs, men til gengæld en sprælsk film om rigtig meget andet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er fremragende både tænkt og udført at lade hele filmen, [...] udspille sig i bagsceneområderne, hvor opførslen er uformel, og maskerne kommer af. Det giver den velkendte historie en kammerspilsmættet spænding, som gør, at alt det, som vi ved i forvejen, forekommer nyt og pirrende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... dramaet er fokuseret og koncentreret, og Danny Boyle får komponeret en velfungerende filmisk rytme under Sorkins mange ord. Og så bliver der altså spillet virkelig godt."" (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Andersuser/798417

Arbejder selv med design og udvikling til dagligt i Whodesign og har derfor den dybste respekt for ham, når man ser hvordan han har været med til at påvirke hele den måde vi tænker design og brugervenlighed i dag!

Nikolaj

Jeg kan godt lide filmens stil og opbygning, den er nemlig ikke som så mange andre film. Det er filmen om Steve Jobs Behind the scenes. Han var et visionær, og utrolig intelligent. Desværre havde han en svaghed: Familien og kontrollen om sine følelser.

Benny

Kunne godt lide den :)

Luka

Can´t wait to see it :)
This informagion is exactly what i need for my homework about Apple inc. :) :)
And did you know Apple inc bougth Beats by dr. Dre in 2013?

GiwizZeni

What's that got to do with anything?

Luka

Can´t wait to see it :)
This informagion is exactly what i need for my homework about Apple inc. :) :)
And did you know Apple inc bougth Beats by dr. Dre in 2013?

GiwizZeni

"What if the computer was a beautiful objekt and instead of being in the right hands, it would be in everyone's hands?"

'Steve Jobs' er ikke overraskende en "biopic" om manden bag Apple, Steve Jobs. Men det er bestemt ikke den traditionelle portrætfilm der vil vise hvad, hvordan og hvornår, ved at forsøge at presse et helt liv ned i én film. Danny Boyle's film, baseret på Aron Sorkin's fantastiske manus, vil hellere uddybe 'hvorfor?' Og det gør den så i en stramt fortalt og utraditionel brug af tre akts strukturen. Filmen faldet nemlig bogstavelig talt i tre dele, tre nedslag i tid, umiddelbart før præsentationen af et nyt Apple/Mac produkt, i henholdsvis '84, '88 og '98.
Boyle har denne gang valgt at skrue meget ned for de tekniske virkemidler, der ellers har kendetegnet hans film. Han har dog ganske genialt valgt at skyde 1984-delen på 16mm film, 1988-delen på 35mm og 1998-delen digitalt. Ånden eller tonen i de tre tidsperioder skildres eller underbygges ubevidst, men effektivt på den måde.
Resultatet er både interessant og tankevækkende, takket være virkelig solide præstationer fra bla. Michael Fassbender, Kate Winslet og Seth Rogen. Men mest af alt på grund af Aaron Sorkin's manuskript. Som med 'The Social Network' beviser han at man godt kan skrive dynamisk dialog og tredimensionelle karakterer, om i bund og grund tørre og tekniske emner.
Så det er ikke kun som tilhænger af 'The Church of Apple' at jeg siger: 'Well done, Steve Jobs!'

joan

Give me an apple moar...kedelig og langstrakt.

S. Rico

Det er klart en fordel hvis man på forhånd har set den tidligere film om Steve Jobs (som bare hed Jobs). For der er en hel del indforståede ting i den nye film, som ikke bliver forklaret. Det kan eksempelvis godt betale sig at vide, hvem John Sculley er (Apple CEO), og hvilke produkter Apple startede med at lancere tilbage i slutningen af 70'erne (Apple I og II).

Michael Fassbender spiller ganske imponerende, men han overbeviste mig på intet tidspunkt om, at han ER Steve Jobs i filmen. For hvor Aston Kutcher i ”Jobs” virklig lignede Steve Jobs, så ligner Michael Fassbender mest - øh, ja Michael Fassbender.

Man kan vælge at glemme alt om teknik, Apple og Steve Jobs - og bare fokusere på det som filmen primært sætter handler om: nemlig forholdet mellem en ultra karriere far og en forsømt datter.

Niclas Dalby

Man skal være indstillet på, at dialogen er det vigtigste for denne film og denne dialog er med til at skabe et nyt billede af Steve Jobs, der ikke blot bliver vist som et modbydeligt, koldt menneske uden omtanke, men i stedet som en person skabt af hans fortid og kultur omkring ham. Der er ingen tvivl om at han bliver vist som et modbydeligt menneske, men efter filmen har man også mere forståelse af ham. Som stor fan af dialog-drevne film kan jeg kun give to store thumbs up til Steve Jobs og hvis man har interesse for manden, produktet eller kan lide indie-film, så må man endelig ikke snyde sig selv for denne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.