Cookie- og Privatlivspolitik

Spartacus (1960)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Spartacus
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Mastodontfilmen 'Spartacus' er ikke en typisk Kubrick-film. Det var stjernen Kirk Douglas, der energisk fik overtalt Kubrick til at overtage instruktionen fra Anthony Mann (manden bag ‘Romerrigets fald’) – og samme Kirk Douglas, der overhørte alle advarsler mod at bruge den blacklistede manuskriptforfatter Dalton Trumbo.

Trioen skabte en kæmpesucces, der for sin tid er befriende afdæmpet – uden dog at give køb på de storslåede optrin. Personkarakteristikken er fuld af nuancer, og med birolleskuespillere som Laurence Olivier, Charles Laughton og Peter Ustinov er der ingen grund til at klage. Kubrick svor dog efter ‘Spartacus’ aldrig mere at lave en film, over hvilken han ikke havde komplet kunstnerisk kontrol.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anton

Det er så sandt, når man ofte siger at gamle film er bedre end mange af de moderne poocornsfilm, der bliver lavet nu om dage! Spartacus er simpelthen fantastisk! Selvom den har nogle år på bagen (men det er jo et af kendetegnene på en udødelig klassiker) gør den det nu alligevel fremragende! Måske kan lyd effekterne til tider virker lidt lamme og musikken lidt skinger og bombastisk. Alligevel er filmen et spændende bekendtskab og er stadigvæk et dejligt gensyn værd!

dippegalantuser/922792

Filmen holder sig desværre ikke så godt, men den er absolut et kig værd og var noget af det bedste man kunne byde på i "gamle dage".

Brug en søndag eftermiddag i selskab med denne "ven", en kop varm kakao og helst med et godt dansk regnvejr udenfor!

Antaeus

Da jeg så Spartacus var jeg fuldstændig fordybbet i filmen, den var fantastisk. Den havde det hele, kampen for fridom, håbet, forelskelsen, følelser, de dybere scener samt de store krigsscener.

Den er et mesterværk.

Nogenuser/12232

stanley kubrick er en fantastisk instruktør som har lavet "full metal jacket" "rumrejsen år 2001" og denne som er en af hans bedste. men hele filmmen er fantastisk og med noget helt vild godt skuespil, og en af de bedste film nogle sinde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.