Cookie- og Privatlivspolitik

Smerte og ære

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte scener med personer, der er angste og vrede og som indgår i skænderier. Disse scener er af kortere varighed og de filmiske virkemidler er afdæmpede. Filmen indeholder desuden en scene med en slåskamp, hvor en person bliver såret af en machete. Da scenen er meget kort, og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
05.09.2019
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dolor y gloria
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|
Smerte og ære plakat

I dramaet 'Smerte og ære' spiller Antonio Banderas filminstruktøren Salvador Mallo, der befinder sig i en menneskelig og karrieremæssig krise.

Instruktøren står foran at skulle vise en af sine gamle film i det lokale cinematek, og derfor tager han kontakt til filmens hovedrolle, Alberto, for at præsentere visningen for publikum.

Men de to aldrende mænd har ikke set hinanden siden premieren for 32 år siden, og gensynet med skuespilleren river op i fortidens mørke og uafsluttede kapitler.

Salvador reflekterer nu over de valg, han har truffet livet igennem, mens fortiden og nutiden falder sammen omkring ham.

'Smerte og ære' er en semibiografisk skildring af den spanske mesterinstruktør Pedro Almodóvars liv. Instruktøren kendes for de Oscar-vindende Alt om min mor og Tal til hende, mens hans nyeste film er blevet sammenlignet med Fellinis klassiker .

Hovedrollen spilles af Antonio Banderas, der fik skuespilprisen på filmfestivalen i Cannes, og han har tidligere arbejdet sammen med Almodóvar på bl.a. Bind mig, elsk mig! og Huden jeg bor i foruden sine roller i et utal af Hollywood-blockbusters.

Endelig ses superstjernen Penelope Cruz (Volver) i rollen som Salvadors mor. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (98 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Smerte og ære' er en ganske lille historie, på størrelse med et æg i træ, men folder sig ud til stor og generøs filmkunst." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "For fans af Pedro Almodóvar er 'Smerte og ære' helt uomgængelig." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... 'Smerte og ære' er 70-årige Almodóvars bedste og mest personlige film i årevis." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Smerte og ære' er altså en nøglefilm; en garnnøgle af en film, der kan rulles pertentligt ud i akademiske afhandlinger, men som også kan nydes i al sin indviklede blanding af fiktion og virkelighed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... 'Smerte og ære' ligner [Almodóvars] bedste film i mange år, måske den bedste siden 'Volver' fra 2006." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Smerte og ære er vel en af store oplevelser inden for film.
Antonio Banderas spiller vel sin smukkeste rolle i mange år, fuldt fortjent at han blev normering for en Oscars.

S. Rico

I Smerte og Ære følger vi en ældre filminstruktør, der tidligere havde stor succes, men som nu har trukket sig tilbage og døjer med helbreddet. Et møde med en af hans gamle skuespillere sætter gang i hans minder. Vi får så en række flashbacks til hans barndom og senere i hans liv. Noget af det fede ved disse flashbacks er, at de er i ukronologisk orden. Og der er især en af dem, der skiller sig ud på en meget original måde - nemlig den hvor "flashback scenen" består af en monolog på en teaterscene. Det er super fint tænkt.

Antonio Banderas brænder helt igennem og leverer et virklig følsomt spil i denne både meget typiske og samtidig atypiske Almodóvar film. Smerte og Ære har mange af Almodóvars kendetegn: vi bevæger os indenfor kunstbranchen, hovedpersonen er homoseksuel, der er flashbacks og farverige scener. Der er til gengæld ikke så store armbevægelser, og historien er langt mindre melodramatisk end set tidligere. Det er en afdæmpet og sentimental film på et højt kunstnerisk niveau. Desværre er der så også skruet ned for historien og underholdningsniveauet.

Heidi

Smukke scener og stemninger og en flot skrevet historie. Den bedste film, jeg har set længe.

Britta

Helt ærligt!

Poul

Klog og varm film.

anna sanduser/53570

Har lige set “dolor y gloria”/smerte og ære og jeg blev ikke skuffet. Er meget begejstret for Almadóvars film og denne ikke mindst. Antonio Banderas spiller måske den bedste rolle jeg nogensinde har set ham i.
Kan kun anbefale dig at se denne film
Anna

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.