Cookie- og Privatlivspolitik

8½ (1963)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
|

Fellinis overdådige, semi-selvbiografiske hovedværk ´8 1/2´ er for længst gået over i filmhistorien. Den italienske stjerne Marcello Mastroianni spiller en succesrig filminstruktør, der tager ophold på en kuranstalt for at få lidt ro. Han bliver imidlertid hele tiden forstyrret af sin producent, sin manuskriptforfatter, sin kone og sin elskerinde, der alle vil vide noget om hans nye filmprojekt. Det ydre pres får instruktøren til at søge indad, og grænserne mellem fantasi, erindring, dagdrøm og virkelighed begynder at flyde. Prægtige skuespilpræstationer, fantastisk fotografering og uforglemmelig musik af Nino Rota sætter tilskueren i en tilstand af fornøjelig forvirring.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg vil ikke gå derhen at sige, at det er en fuldstændig perfekt film. Men jeg vil dog gå hen og sige, at det er en af de mest inspirerende film, som nogensinde er lavet.

Den er til trods sin høje alder en meget filmisk film, blandingen af den su-realistiske fantasiverden, som vores hovedperson lever i, plus fortiden og den rigtig verden, er simpelthen så godt fortalt, og godt lavet, at man sagtens kan forstå populariteten bag den.

Man skal se den for, hvad den er. Hvad den har bragt viderefrem. Og om man kan lide den eller ej, så må man indrømme, at det ikke er en film, som man lige glemmer foreløbig.

Den får 6 stjerner herfra!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.