Cookie- og Privatlivspolitik

8½ (1963)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
|

Fellinis overdådige, semi-selvbiografiske hovedværk ´8 1/2´ er for længst gået over i filmhistorien. Den italienske stjerne Marcello Mastroianni spiller en succesrig filminstruktør, der tager ophold på en kuranstalt for at få lidt ro. Han bliver imidlertid hele tiden forstyrret af sin producent, sin manuskriptforfatter, sin kone og sin elskerinde, der alle vil vide noget om hans nye filmprojekt. Det ydre pres får instruktøren til at søge indad, og grænserne mellem fantasi, erindring, dagdrøm og virkelighed begynder at flyde. Prægtige skuespilpræstationer, fantastisk fotografering og uforglemmelig musik af Nino Rota sætter tilskueren i en tilstand af fornøjelig forvirring.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg vil ikke gå derhen at sige, at det er en fuldstændig perfekt film. Men jeg vil dog gå hen og sige, at det er en af de mest inspirerende film, som nogensinde er lavet.

Den er til trods sin høje alder en meget filmisk film, blandingen af den su-realistiske fantasiverden, som vores hovedperson lever i, plus fortiden og den rigtig verden, er simpelthen så godt fortalt, og godt lavet, at man sagtens kan forstå populariteten bag den.

Man skal se den for, hvad den er. Hvad den har bragt viderefrem. Og om man kan lide den eller ej, så må man indrømme, at det ikke er en film, som man lige glemmer foreløbig.

Den får 6 stjerner herfra!

Simon

8½ er en film som alle filminstruktører har været inspireret af. Hvis ikke, så er dem de er inspireret af, inspireret af denne perle! Klart i top fem og bedste film nogen sinde.

Denne film er pisse svær at anmelde, især fordi det er første gang. Jeg er faktisk overrasket over jeg kan lide den.

Filmen er Fellinis mest personlige, det kan man også mærke da filmen simpelthen bare føles... Magisk.

Marcelo Mastroianni spiller som sædvandligt pisse godt. Jeg kunne relatere til ham.

Svær at beskrive i ord. Se den selv og bedøm. Hvis du ikke kan lide den. Måske heller ikke anden gang. Bliver du snydt for noget fantastisk!

mads

"8½" er en film der bliver bedre og bedre hver gang man ser den, det er et stykke sublimt håndværk fra mesteren selv.

federico fellini formår med "8½" at skabe en selvbiografisk film som udover at være et teknisk vidunder også fanger den melankolske stemning han blandt andet skabte i "la dolce vita"

der er ingen tvivl om "8½"s tilstedeværelse i filmhistorien, den har været inspirerende for store instruktører som martin scorsese og woody allen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.