Cookie- og Privatlivspolitik

Skammerens datter II: Slangens gave

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning veksler mellem at være dramatisk, dyster og rolig og varm. I flere scener er hovedpersonerne i fare, og man ser overnaturlige hændelser samt mennesker, som kommer til skade. I et flashback ses en mand, som skriger desperat bag tremmer, mens der krydsklippes til en livløs dreng. I en anden dramatisk scene, som foregår i et fangehul, falder en gammel mand ned af en lang trappe, hvorefter han sparkes af en fangevogter, mens en anden mand piskes og skriger af smerte. I flere dramatisk scener bliver far og datter overfaldet og truet med kniv af en ondsindet mand, som er sortmalet i ansigtet, og i én uhyggelig scene befinder en hovedperson sig i en fangekælder, hvor han hører hviskende stemmer og ser syner fra fortiden; han ser bl.a. flere gange sin døde lillebror med blodigt tøj, og i en efterfølgende scene ses en ond kvinde med blod om munden i samme kælder. Idet filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers, og idet den også indeholder flere lange, rolige scener samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.01.2019
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skammerens datter II: Slangens gave
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio
|
Skammerens datter: Slangens gave

Fantasy-filmen 'Skammerens datter II: Slangens gave' er efterfølgeren til Skammerens datter fra 2015.

Filmen følger pigen Dina, der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner og lever en nomade tilværelse på flugt. Dina og hendes familie er kommet til Højlandet i flugt for den onde Drakan, der har overtaget magten i Dunark.

En dag møder hun en mystisk mand, der påstår at være hendes far - og det er ikke hvem som helst, det er nemlig sortemesteren Sezuan, som har evnen til at få folk til at se og føle ting. Melussina advarer Dina om at høre på ham eller følge efter ham, men Dina kan ikke tæmmes. 

Da hendes bror Davin og ven Nico tages til fange og indespærres på Sagisborg, slår Dina sig sammen med sin far, der hjælper hende med at finde nogle helt nye evner. Nico, bedre kendt som fyrsten Nicodemus Ravens må nemlig ikke blive opdaget på borgen, da han i såfald vil blive henrettet af Drakans styrker.

'Skammerens datter II: Slangens gave' er instrueret af manden bag Antboy, og er baseret på det tredje bind i bogserien 'Skammerens børn' skrevet af Lene Kaaberbøl om magiske evner, drager og onde regenter, der kan placeres i samme kategori med lignende fantasy-universer som Harry Potter-universet. 

Alle skuespillere er tilbage i rollerne som Dina, Nico, Davin og Våbenmesteren, men Peter Plauborg som Drakan er blevet erstattet af Mikkel Arndt. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (150 votes)
4.5
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "Selv i de kyndige hænder på talentfulde Ask Hasselbalch, der tidligere har instrueret de virkelig gode 'Antboy'-film, er den anden filmudgave af 'Skammerens datter' endt med at blive mere middelaldermelodrama end medrivende fantasy." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... en prangende spillefilm, der indholdsmæssigt opleves som et afsnit af en tv-serie, hvor man bare skal holde en populær gryde i kog." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "'Skammerens Datter II - Slangens Gave' er på alle måder voldsommere end den første. Mere dyster, mere dyb. Og flottere. Uden at ryste på hånden tager Ask Hasselbalch over fra Kenneth Kainz, der instruerede den første film." (Stephanie Caruana)

 • Ekstra Bladet

  "Der er fart og tempo over feltet og den tekniske side af sagen (inklusive en monstrøs søslange) fejler som sådan ikke noget. Man har skruet op for alle knapper i forhold til etteren, men det er ikke nogen ubetinget fordel, da man herved taber en del på de indre linjer." (Henrik Queitsch)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kristinauser/1546300

Slanges Gave er en rigtig god film som jeg helt sikkert vil tage et kig på igen når min datter er blevet lidt større. Så skal den ses sammen med hende.

Michael

Jeg havde sådan håbet at de ville lave en efterfølger til et'eren, så jeg blev lykkelig over at de har lavet denne.
I den første film er det klart der vil gå meget tid med at fortælle historien og karakterene. Men i efterfølgeren her har der været mere tid til handling og action, der vil altid være små detaljer som kunne have været bedreni en film. Og alle vil aldrig være helt enige, men bare det' at to' af bøgerne nu er filmstiserede er en drøm der går i opfyldelse! Mand hvor jeg håber en masse vil se den i bio. så de forhåbentlig vil lave to' mere. Jeg mener der er to' bøger mere vi mangler ;) Jeg syntes personligt filmen var rigtig fed.

jeanette

Flot film....om mod...og familien

maiuser/505959

Kan ikke rigtig huske etteren, men kan dog huske at denne er bedre.Der er de samme problemer med talen,som om den er sat på bagefter,og det lyder som teater skuespil.Som om replikkerne læses op.Oftebro virker dog mest troværdig.Det er en børnefilm,noget dyster,men også god underholdning for "voksne",som kan lide en blanding af gøngehøvdingen og game of thrones.Flot lavet,god middelalderstemning, nogen steder spændende andre steder tåkrummende.Der er nogen fine scener.Og ind imellem virker den troværdig.Ikke særlig godt skruet sammen,Mange mærkelige usammenhænge.Alt i alt en god filmoplevelse,hvis man kan lide middelalder,men det er nu mest som man har været i teatret

maj-br

Vi har længe glædet os til denne film. Den levede næsten op til det vi ventede på.
Dygtige skuespiller, dejlige billeder.

Anne Kathrine

Ej hvor havde jeg håbet på at man havde lavet en god filmatisering af en historie jeg stadig er vildt forelsket i. Desværre levede filmen på ingen måde op til forventningerne.

Det er klart at det nogle gange kræver en smule omskrivning af historien for at få den til at fungere på film, og det har jeg som sådan ikke noget problem med. Derfor er det også umiddelbart fint at man har valgt helt at udelade bog 2, selvom jeg tror den også kunne være blevet til en glimrende film.

Desværre er det meget tydeligt en film, der er lavet til helt små børn, for man har valgt at udvande eller helt udelade de mørke temaer, som historien ellers rummer. Desværre gør det historien meget tynd og overfladisk, hvilket ikke hjælpes på vej af skuespillerne, som fremstår ligeså overfladiske.

Selvom man har udeladt en masse, har man til gengæld indsat en helt ny karakter, spillet af Nicolas Bro. Det kan undre, når karakteren ikke bidrager med noget relevant til historien, og optager derfor bare tid som ellers kunne have været givet godt ud til at gå i dybden med andre dele af filmen.

I det hele taget er historien stykket sammen på et utroligt tyndt og karikeret grundlag, som udviser en slående mangel på forståelse af menneskelig adfærd.

ADVARSEL: Resten af denne anmeldelse indeholder spoilere, så hvis man ikke er til det, anbefaler jeg at man stopper med at læse her.

Der er for eksempel ikke en eneste fængselsvagt, som ellers fornøjer sig ved at fodre folk til et søuhyre, som vil komme med tomme trusler på den måde som det sker her. Er du opsætsig? Så får du at vide at du bliver fodret til søslangen, men i virkeligheden får du en seng med dyne og puder i din celle. Prøver du at stikke af? Så bliver du informeret om at normalt ville alle dine medfanger også blive straffet, men denne gang... Tja.. der lader vi det bare lige gå. Selv hvis man ser bort fra at de "onde" i denne historie egentlig udviser en total mangel på respekt for menneskeliv, så ville en sådan fængselsvagt fuldstændig miste grebet om de fanger, han ellers er ansat til at holde styr på.

Der er andre scener, der er næsten lige så irriterende, men jeg kunne skrive i en evighed, hvis det hele skulle med.

Eneste plus er den tid og energi der er lagt i kostumerne og det visuelle, det er bare ikke nok til at redde resten.

Tina Stig

Jeg var heldig at blive inviteret på #kinotur den 8. januar 2019 til en visning af Skammerens Datter 2 : Slangens Gave sammen med min datter på 15 år.

Vi har begge set den første film og min datter har også læst den første bog og vi havde store forventninger til 2'eren, da vi var meget begejstret for den første film.

Inden filmen var vi heldige at få besøg i salen af filmens instruktør Ask Hasselbach.

Desværre var vi lidt skuffet over 2'eren. Det er på ingen måde endårlig film og stadig filmet i utrolig imponerende omgivelser og smuk natur, hvilket jeg var meget begejstret for i den første film og i genren generelt.

Først og fremmest savnede jeg Peter Plauborg som Drakan, som han spillede helt fantastisk i den første film. Ask Hasselbach havde beskrevet Nicolas Bro's rolle som ond - vi syntes på ingen måde han virkede troværdig ond - nærmere lidt komisk. Og selvom jeg syntes at historien var god, så blev jeg på ingen måde rørt eller fanget af far - datter forholdet mellem Dina og sortemesteren Sezuan spillet af Dejan Cukic

Jeg vil give den 3 stjerner ud af 6

Heidi

Jeg havde glædet mig meget og havde høje forventninger til “Skammerens datter 2”, min forventninger blev desværre kun delvist indfriet. Jeg er stor fan af den første film og alle bøgerne, er også vild med omgivelserne, naturen og hele det fantastiske universet både bøgerne og begge film bevæger sig i, men desværre synes jeg at der manglede statister til de storslået landskaber og scener, syntes skuespillerne gjorde det godt, manglede måske lidt den gamle Drakan. Jeg kan forstille mig at det kan være svært at lave en 2’er, især når man overtager instruktør stolen fra en anden og når 2 bøger skal koges ned til 1 film, men jeg er sikker på at filmen nok skal blive en succes og sælge billetter. Glæder mig til 3’eren.

Tore

Instruktøren Ask Hasselbalch har med et pust skiftet Antboy ud med en dansk fantasyfilm. Jeg har ikke læst bog nr. 2+3 og måske er det en fordel til denne anmeldelse.
Jeg nyder de mere farverige scener og højere tempo i filmen, som jeg savnede i nr. 1. Flotte panoramabilleder og droneteknologi anvendes til at give fine naturoplevelser.
Scenerne flyder godt fremad og give en troværdig historie, og instruktøren arbejder også med at vise os hvordan de "magiske" effekter fungerer. En kvalitet, som tydeligt var for svag i nr. 1.
Skuespillet har også fået et løft opad, og samspillet mellem karaktererne fungerer godt. Der er forsat en tendens til lidt "teaterskuespil", men i mindre grad.
Alt i alt kan jeg anbefale filmen, hvis man kan lide ungdommelig fantasy, og kan leve med lidt begynderfejl fra dansk side på vej ind i fantasyfilm-genren. God fornøjelse.

Pernille

Den nye instruktør formår at skabe en 2´er som forsætter i samme stil som etteren, dog med en større del af følelses spektretet, da der var en del mere humor i filmen. Så kan man lide den første er toeren bestemt også værd at se. Skuespillerende gjorde det også godt og jeg syntes det er en fantasy film som Danmark kan blive stolt af.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.