Vind biografbilletter hver uge

Skammerens datter 2: Slangens gave

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning veksler mellem at være dramatisk, dyster og rolig og varm. I flere scener er hovedpersonerne i fare, og man ser overnaturlige hændelser samt mennesker, som kommer til skade. I et flashback ses en mand, som skriger desperat bag tremmer, mens der krydsklippes til en livløs dreng. I en anden dramatisk scene, som foregår i et fangehul, falder en gammel mand ned af en lang trappe, hvorefter han sparkes af en fangevogter, mens en anden mand piskes og skriger af smerte. I flere dramatisk scener bliver far og datter overfaldet og truet med kniv af en ondsindet mand, som er sortmalet i ansigtet, og i én uhyggelig scene befinder en hovedperson sig i en fangekælder, hvor han hører hviskende stemmer og ser syner fra fortiden; han ser bl.a. flere gange sin døde lillebror med blodigt tøj, og i en efterfølgende scene ses en ond kvinde med blod om munden i samme kælder. Idet filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers, og idet den også indeholder flere lange, rolige scener samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.01.2019
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skammerens datter II: Slangens gave
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio
|
Billetter
Skammerens datter: Slangens gave

Fantasy-filmen 'Skammerens datter 2: Slangens gave' er efterfølgeren til Skammerens datter fra 2015.

Filmen følger pigen Dina, der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner og lever en nomade tilværelse på flugt. Dina og hendes familie er kommet til Højlandet i flugt for den onde Drakan, der har overtaget magten i Dunark.

En dag møder hun en mystisk mand, der påstår at være hendes far - og det er ikke hvem som helst, det er nemlig sortemesteren Sezuan, som har evnen til at få folk til at se og føle ting. Melussina advarer Dina om at høre på ham eller følge efter ham, men Dina kan ikke tæmmes. 

Da hendes bror Davin og ven Nico tages til fange og indespærres på Sagisborg, slår Dina sig sammen med sin far, der hjælper hende med at finde nogle helt nye evner. Nico, bedre kendt som fyrsten Nicodemus Ravens må nemlig ikke blive opdaget på borgen, da han i såfald vil blive henrettet af Drakans styrker.

'Skammerens datter 2: Slangens gave' er instrueret af manden bag Antboy, og er baseret på det tredje bind i bogserien 'Skammerens børn' skrevet af Lene Kaaberbøl om magiske evner, drager og onde regenter, der kan placeres i samme kategori med lignende fantasy-universer som Harry Potter-universet. 

Alle skuespillere er tilbage i rollerne som Dina, Nico, Davin og Våbenmesteren, men Peter Plauborg som Drakan er blevet erstattet af Mikkel Arndt. (copyright: kino.dk)

Skal du se Skammerens datter 2: Slangens gave?
(1222 stemmer)

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tina Stig

Jeg var heldig at blive inviteret på #kinotur den 8. januar 2019 til en visning af Skammerens Datter 2 : Slangens Gave sammen med min datter på 15 år.

Vi har begge set den første film og min datter har også læst den første bog og vi havde store forventninger til 2'eren, da vi var meget begejstret for den første film.

Inden filmen var vi heldige at få besøg i salen af filmens instruktør Ask Hasselbach.

Desværre var vi lidt skuffet over 2'eren. Det er på ingen måde endårlig film og stadig filmet i utrolig imponerende omgivelser og smuk natur, hvilket jeg var meget begejstret for i den første film og i genren generelt.

Først og fremmest savnede jeg Peter Plauborg som Drakan, som han spillede helt fantastisk i den første film. Ask Hasselbach havde beskrevet Nicolas Bro's rolle som ond - vi syntes på ingen måde han virkede troværdig ond - nærmere lidt komisk. Og selvom jeg syntes at historien var god, så blev jeg på ingen måde rørt eller fanget af far - datter forholdet mellem Dina og sortemesteren Sezuan spillet af Dejan Cukic

Jeg vil give den 3 stjerner ud af 6

Heidi

Jeg havde glædet mig meget og havde høje forventninger til “Skammerens datter 2”, min forventninger blev desværre kun delvist indfriet. Jeg er stor fan af den første film og alle bøgerne, er også vild med omgivelserne, naturen og hele det fantastiske universet både bøgerne og begge film bevæger sig i, men desværre synes jeg at der manglede statister til de storslået landskaber og scener, syntes skuespillerne gjorde det godt, manglede måske lidt den gamle Drakan. Jeg kan forstille mig at det kan være svært at lave en 2’er, især når man overtager instruktør stolen fra en anden og når 2 bøger skal koges ned til 1 film, men jeg er sikker på at filmen nok skal blive en succes og sælge billetter. Glæder mig til 3’eren.

Tore

Instruktøren Ask Hasselbalch har med et pust skiftet Antboy ud med en dansk fantasyfilm. Jeg har ikke læst bog nr. 2+3 og måske er det en fordel til denne anmeldelse.
Jeg nyder de mere farverige scener og højere tempo i filmen, som jeg savnede i nr. 1. Flotte panoramabilleder og droneteknologi anvendes til at give fine naturoplevelser.
Scenerne flyder godt fremad og give en troværdig historie, og instruktøren arbejder også med at vise os hvordan de "magiske" effekter fungerer. En kvalitet, som tydeligt var for svag i nr. 1.
Skuespillet har også fået et løft opad, og samspillet mellem karaktererne fungerer godt. Der er forsat en tendens til lidt "teaterskuespil", men i mindre grad.
Alt i alt kan jeg anbefale filmen, hvis man kan lide ungdommelig fantasy, og kan leve med lidt begynderfejl fra dansk side på vej ind i fantasyfilm-genren. God fornøjelse.

Pernille

Den nye instruktør formår at skabe en 2´er som forsætter i samme stil som etteren, dog med en større del af følelses spektretet, da der var en del mere humor i filmen. Så kan man lide den første er toeren bestemt også værd at se. Skuespillerende gjorde det også godt og jeg syntes det er en fantasy film som Danmark kan blive stolt af.

Walteruser/1082033

Filmen her er et godt eksempel på en god nordisk eventyrfilm. Syntes - i hvert fald uden at at have læst bøgerne - at denne fortælling er vellykket.

Metteuser/955494

Natursmuk stemningsfilm, der er inspireret af bogen Slangens gave, men hvor kun få dele er taget med i filmen. Elskede bøgerne som barn og filmen har også taget bogens stemning med, men mangler mange gode scener fra bogen. Hvis jeg ikke havde læst bogen, har filmen dog en fin handling og kan inspirerer til bogen, men for en stor fan af bogen, sidder jeg desværre tilbage og er lidt skuffet.

Lucaas

Jeg syntes det var en rigtig god film, men jeg syntes dog det kunne ses og mærkes på handlingen at det var flere bøger kogt ned i en film. Grafik og skuespil syntes jeg var godt, og jeg var bestemt ikke kedet. Jeg syntes alt i alt det var en god film.

Julie

Overordnet set god film, dog..
synes jeg at den var for kortfattet. Tingene sker hurtigt og er hurtigt overstået igen. Jeg er dog rigtig vild med Dinas forhold til hendes far, det måtte der bare gerne ha' været meget mer' af. Altså jeg føler jeg mangler noget mere, lige pludselig var den bare færdig-følelsen.

Filmen var filmet i flotte omgivelser og jeg er vild med skuespillerne.

Martinuser/569285

Skal begynde med at sige at jeg ikke har læst bøgerne, så jeg går ikke ind med en forudindtaget mening om hvordan jeg forventede filmen ville være.

Filmen er optaget i virkelig smukke omgivelser. Det er storslået natur og man sætter sig hurtigt ind i universet. Men netop det gør også at man forventer at der er mange statister. Det er sjældent jeg har set en "kæmpe hær" på omkring 20 mænd. Og det samme gør sig gældende når nogle klaner mødes. Ligner et klubmøde i frimærke klubben. Og i samme dur... Et forrådskammer der skal holde vinteren over er langt større end 6-7 skinker og 2-3 reoler med forråd. De små ting gør bare at man ikke rigtig fornemmer storheden, men straks tænker lille dansk produktion.

Selve skuespillet er godt. Dina spillede godt og var troværdig i hendes rolle. Drakan manglede det bid og syge blik som vi havde fået ind under huden i første film. Han var slet ikke skræmmende men så bare lidt syg ud. Dinas far blev spillet godt i modsætning til Nicodemus. Det er ikke ham man kommer til at huske filmen for.

Har givet filmen 4 ⭐️ ud af 6 ⭐️

Vigga

Super god film, ligesom 1´eren! Jeg har aldrig læst bøgerne, men så den første film og har glædet mig til at se 2´eren lige siden. Et fedt univers og rigtig dygtige skuespillere. Kan helt klart anbefales!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.