Cookie- og Privatlivspolitik

Seven Psychopaths

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2012
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Seven Psychopaths
|

I komedien 'Seven Psychopaths' kommer manuskriptforfatteren Marty (Colin Farrell) grueligt galt afsted.

Ved en fejltagelse blandes Marty ind i en kidnapning af gangsteren Charlies (Woody Harrelson) elskede Shih Tzu hund, foretaget af Martys skøre venner Billy og Hans (Christopher Walken og Sam Rockwell).

'Seven Psychopaths' er instrueret af Martin McDonagh, manden bag 'In Bruges' (2008).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
3.9
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Seven Psychopaths' er en rablende morsom og rimelig rå pastiche over psykopat-thrilleren. (...) Som fortællingen skrider frem, får man dog mere og mere følelsen af, at 'Seven Psychopaths' er stærkest som idé." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  Her har vi en film, som har ordene "kommende kultklassiker" skrevet hele vejen over plakaten. Sjovt, voldeligt og dybt originalt. (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  Filmen minder i sin stil om Guy Ritchies tidlige film, og der er en snert af Tarantino-inspiration; bedst kan den vel beskrives som en selvbevidst og kæk drengerøvsleg. (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ikke ueffent og ikke umorsomt. Bare så helt ubegribeligt postmoderne passé." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er morsomt, makabert og meget begavet. Seven Psychopaths bliver dog også selvkommenterende på en anstrengt facon, som balancerede bedre i 'In Bruges'. Metafilmen skal helt sikkert ses, hvis man holder af genrer og selvironi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

Seven Psychopaths er instrueret af Martin McDonagh, der også skrev og instruerede In Bruges, der ligeledes er en film med sort humor og sjov dialog. I Seven Psychopaths møder vi screenwriteren Marty (spillet af Colin Farrel), der har svært med at komme videre med sit nye manuskript til en film, han har valgt af kalde Seven Psychopaths. Grundet hans ven Billy (spillet fortrinligt af Sam Rockwell) kommer Marty ind i en verden af gangstere og psykopater. Dette giver anledning til en række sjove scener, der trodser nogle af de actionklichéer, som man efterhånden ser i næsten alle actionfilm. Faktisk diskuterer bl.a. Billy og Marty flere gange actionfilm og deres klichéer i filmen, hvorfor filmen både en pastiche og har flere metaelementer. Filmen forsøger at angribe Hollywoods actionfilm og alt, hvad disse film indebærer. Men det er som om, at filmen aldrig rigtig når helt i mål med sit tema. Det virker som om, at de sjove scener og den absurde og mørke humor har fået en dominerende plads i forhold til, hvad filmen forsøger at sige. Det virker endvidere som om, at filmen faktisk også forsøger at sige noget mere universelt om vold og pacifisme, hvilket der dog ikke bruges meget krudt på. Altså har vi at at gøre med en sjov og absurd film, der dog aldrig får taget ordentlig fat i sine pointer og temaer. Noget som hverken Colin Farrels for en gangs skyld gode skuespil eller Sam Rockwels meget gode skuespil kan rette op på. Men den er sgu sjov.

Wayne

Hvis man er til den humor, som er i Kick-Ass, så vil man sikkert også synes om denne.

Den har momenter, som kunne give den klassiker status - hvis den lige havde fået et tryk mere et par steder. Fint vævet historie, som hænger sammen på flere niveauer.

Fans af Coen og Tarantino kan også være med.

S. Rico

Umiddelbart en film i samme stil som den glimrende Kiss Kiss, Bang Bang. Seven Psychopaths har dog ambitioner om noget mere end bare ren underholdning.

Hvis man skulle være i tvivl om, hvad denne film handler om, så får man et direkte hint i starten, hvor der zoomes ind på Hollywood skiltet. Temaet er nemlig Hollywood og deres brug af voldelige film som underholdning. Hovedpersonen er en manuskriptforfatter, som "tilfældigvis" er facifist, men som efter at have arbejdet tæt på en række psykopater for at få et godt manuskript, selv ender med at blive kold og kynisk. Og heri ligger der et klart budskab.

Det er sådan set en god idé. Men problemet er, at filmen som konsekvens behager budskabet og temaet mere end den behager underholdningsniveauet. Og i film som denne foretrækker jeg klart, at underholdningsniveauet kommer i første række.

Med andre ord: for lidt humor og for lidt af den uforudsigelige og sprudlende action, som denne genre ellers er kendt for.

Jeff

For the most part this is a funny and original movie. The cast do a good job and the script and directing is good. The problem is, it doesn’t always work. There are patches where things move too slowly and the dialog isn’t quite right. Things get going, they’re funny and interesting, but then it comes to an abrubt halt with a story that doesn’t work.

alexander

Det fedeste ved denne film - ud over den gode historie er som der selv bliver sagt: "it got layers" et af de gode "lag" er hele meta temaet, altså det er en film som handler om en film der er ved at blive til, det er ganske spidsfindigt. udover det leger den også med fiction og fakta i dette meta lag.

plakaten er dog misvisende da ingen af kvinderne er en af de 7 psykopater i historien

Bentuser/885604

En morsom , cool, og skæv film.
Kanon god rollebesætning.

Nadineuser/13852

Hahaha... hvor er det genialt. Elsker allerede alle Colin Farrels kommentere i traileren. I Like it it's got layers - something watch!

Og sikke en skam den kun går i palads... Tro ellers de ville havde været et hit hvis den var i hele Danmark... :(

- KP -user/452443

Tag et hvilket som helst tungt skydevåben, lad det med den mest krøllede humor du er i besiddelse af, sende lange og splattende byger op på lærredet og Seven Psychopaths er resultatet.

Se ikke traileren til denne film. Den viser ikke hvor genial sjov sygelig voldelig filmen er, men viser hemmeligheden om de seven psychopaths, hvilket ellers er en del af det stof som binder filmens små historier sammen i et stort meningsfyldt netværk.

For det er faktisk muligt at skabe mening i et kaos af hunde, 100 sæt spillekort, en kvæker og en irsk alkoholiseret filmforfatter.

- kender du overhovedet din sidemand - spørgsmålet stiller helt sig selv, når filmen er slut.

- KP -

Katja

Hvorfor hævled går den her film KUN i én biograf - i København?

KYLLE

Med det cast er det da et must at se den

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.