Cookie- og Privatlivspolitik

Saint Maud

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
26.11.2020
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Saint Maud
|

Gyserfilmen 'Saint Maud' handler om den unge sygeplejerske Maud, der får til opgave at tage sig af den kræftsyge og forhenværende danser Amanda.

Maud udvikler dog snart et intimt og ikke helt sundt forhold til Amanda.

Eftersom sygeplejersken er nylig konvertit og nu en hengiven troende, ønsker Maud at frelse Amanda fra smerten og den vildfarne vej, hun mener, at danseren er ledt ned ad.

Filmen er et underspillet og overnaturligt gys, der har sine rødder placeret i en grå virkelighed, hvor tematikker som tro og religion samt smerte og opofrelse er i spil.

’Saint Maud’ er skrevet og instrueret af Rose Glass, der her spillefilmsdebuterer med en film, der kan siges at ligge i samme boldgade som andre kompromisløse gys, bl.a. de overnaturlige Hereditary og The Witch. (copyright: kino.dk).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
3.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "'Saint Maud' er på ingen måde bare billeder og tale, men en moderne film, der forsøger at påvirke alle sanser på én gang." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Uhyggen gennemsyrer hver eneste indstilling i britiske Rose Glass’ imponerende vellykkede spillefilmdebut, 'Saint Maud', der med historien om en konverteret sygeplejerske med hjemsøgende uro skildrer en religiøs dedikation, der løber helt af sporet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Instruktørdebutanten Rose Glass balancerer find den psykologiske thriller med gyserens filmsprog og får en intelligent diagnose af et ensomt menneskes forvildelse ud af det." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "'Saint Maud' er en guddommelig debutfilm, der med djævelsk vid udvisker grænserne mellem indre (tros)liv og kras, socialrealistisk virkelighed." (Jannie Dahl Astrup)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sam

Filmen giver et indblik i tro og forvrænget forstillinger deraf. Men altså, filmen indeholder ingen spændning eller gys....ret kedelig

Mikkeluser/791662

Der er intet over denne her film. Find noget med ordentlig handling og ikke mindst spænding

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.